کد خبر : 59931
تاریخ : 1401/6/20
گروه خبری : استان‌ها

رئیس ستاد مردمی خدمت‌گزاران اربعین همدان خبر داد:

حضور تمام‌قد مردم همدان با 110 موکب در اربعین

سپهرغرب، گروه - شهره کرمی : این‌روزها موکب­‌های زیادی از ایران تا عراق در مسیر زائران حسینی قرار دارند تا با ارائه خدمات به آن‌ها، در این پیاده‌روی نقشی ایفا کنند. موکب‌ها با درنظر گرفتن فضای خواب، غذا و امکاناتی مثل حمام و سرویس بهداشتی برای خیل عظیم افرادی که در این پیاده‌روی حضور دارند، اسباب آسایش را فراهم می‌کنند. بسیاری از خادمان و موکب‌داران خدمت در موکب‌های اربعین حسینی را یک نعمت بزرگ و عظیم دانسته و ارزش خدمت در این عرصه را قابل قیاس با دیگر فعالیت‌ها نمی‌دانند. حال با توجه به موقعیت خاص استان همدان و شهرستان اسدآباد آن به‌عنوان یکی از شهرستان‌های پُرتردد برای انتقال زائران اربعین از غرب کشور به سایر استان‌ها، با رئیس ستاد مردمی خدمت‌گزاران اربعین همدان و چند نفر از موکب‌داران استان همدان به‌منظور بررسی امکانات و نحوه خدمات‌رسانی آن‌ها گفت و گو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

سیدرضا موسوی با بیان اینکه در سراسر استان 110 موکب درحال فعالیت هستند، گفت: اکثر موکب‌های فعال سه وعده غذا داشته و حدود 10 موکب پذیرایی‌هایی مانند چای یا نوشیدنی دارند.

موسوی با توضیح اینکه موکب‌ها بسته به سلیقه خود از زائران پذیرایی می‌کنند، اظهار کرد: برخی تهیه غذاهایشان به‌صورت نانی و برخی برنجی است. موکب‌ها در کنار پذیرایی از زائران اربعین، درخصوص اسکان شبانه آن‌ها تدابیری را درنظر گرفته‌اند؛ همچنین برای اسکان از ظرفیت حسینیه‌ها و مکان‌های مجهز موجود (مانند منزل خانواده‌هایی که به موکب‌ها برای اسکان دادن اعلام آمادگی کرده‌اند)، استفاده می‌کنند.

وی در ادامه با توضیح اینکه منابع مالی این موکب‌ها در هیئت‌ها، پایگاه‌های بسیج و به‌صورت مردمی جمع‌آوری می‌شود، افزود: برخی از این مجموعه‌های مردمی از قبل خیرین را در این فعالیت با خود همراه کرده‌اند. همچنین با فراخوان‌هایی که انجام شده، مردم نیز پای کار آمده‌اند و همه موکب‌ها دارای پشتیبان مردمی هستند.

موسوی درخصوص جذب خادم برای خدمت به مردم تصریح کرد: هرساله از همه مردم دعوت می‌شود تا درصورت تمایل به‌عنوان خادم در این راه حضور یابند و به زائران خدمات‌رسانی کنند. خدمت به زائران تنها به کسانی که در موکب حضور دارند، محدود نمی‌شود و ما خادم‌هایی را خارج از این فضا داریم؛ برای مثال افرادی که مکانیک، صافکار و یا در سایر مشاغل هستند، به زائرین کمک می‌کنند.

رئیس ستاد مردمی خدمت‌گزاران اربعین همدان از حضور موکب‌ها در زمان برگشت خبر داد و گفت: حدود 50 موکب مشغول خدمات‌رسانی به زائران در آغاز سفر هستند و حدود 50 موکب در زمان بازگشت پذیرای زائران اربعین می‌شوند.

موسوی با اعلام وجود سامانه امداد زائر، افزود: هر زائر پس از ورود به همدان با شماره‌گیری 0813138 می‌تواند از محل موکب‌های استان اطلاع یابد؛ همچنین شماره حساب 6037997599032266 به‌نام ستاد مردمی خدمت‌گزاران اربعین آماده دریافت نذورات مردمی است.

طاهره گلشنی که موکب حضرت علی‌اصغر پارک ملت در اسدآباد را از 16 شهریورماه برای زائران تدارک دیده است، گفت: من 28 سال مسئول هیئت بوده‌ام و امسال نخستین سالی است که همراه با بانوان دیگر هیئتی، در این موکب حضور داریم و به زائران خدمات ارائه می‌دهیم. کمک‌های مردمی و کنار هم قرار گرفتن آن‌ها با حمایت مسئولین برای شکل‌گیری موکب، باعث شد تا پذیرای زائران باشیم.

روح‌الله هادی، دیگر موکب‌داری که با نام سردار شهید قهاری‌سعید مستقر در گردنه اسدآباد بوده و میزبان زائران اربعین در زمان رفت و برگشت است نیز ابراز کرد: موکب‌ها با کمک‌های مردمی برپا شده‌اند. موکب مستقر در هلال‌احمر گردنه اسدآباد هنگام رفت و موکب مسجد امام خمینی (ره) در زمان بازگشت پذیرای زائران است.

وی با بیان اینکه در روزهای آتی شاهد بازگشت زائران و اسکان آن‌ها در شهر هستیم، اظهار کرد: طی روزهای آینده آماده برپایی موکب‌های بازگشت خواهیم بود که در بازگشت نیز آماده کردن وعده‌های غذایی و جای خواب تدارک دیده شده است.

هادی فضاهای درنظر گرفته‌شده برای خواب زائرین را مسجد امام خمینی (ره) و دو سالن دوطبقه هلال‌احمر برشمرد و گفت: همچنین 16 چشمه سرویس بهداشتی ثابت در محل مسجد، 6 چشمه سرویس بهداشتی و دوش‌های سیار در اختیار افراد قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه آنچه درخصوص امکانات مورد نیاز یک موکب گفته شد ایده‌آل است، اظهار کرد: با توجه به اینکه سابقه حضور در موکب را از سال 94 دارم، باید بگویم امسال حجم زائرانی که مشاهده می‌کنیم، افزایش یافته و بی‌سابقه است؛ ضمن اینکه کنترل موکب‌ها به‌طور مستمر از سوی دانشگاه علوم پزشکی صورت می‌گیرد و با افزایش تعداد زائران، باید امکانات نیز متناسب با آن‌ها افزایش یابد.

هادی تعداد خادمان حاضر را 96 نفر خواند و گفت: خادم‌ها در سه شیف کاری از 17 تا 30 شهریورماه در موکب حضور دارند؛ ضمن اینکه موکب‌ها در زمان بازگشت نیز نیازمند حمایت و کمک‌های مردمی هستند تا بتوانند فضای خوبی را برای بازگشت درنظر بگیرند.

وی در پایان با اشاره به اینکه افزایش هزینه‌ها امسال سرسام‌آور بوده است، اظهار کرد: با کمک مردم در وعده ناهار غذاهای برنجی توزیع می‌شود و در وعده شام از اقلامی که کشاورزان در اختیارمان قرار داده‌اند مانند سیب زمینی، استفاده می‌کنیم.

مسئول برپایی موکب شهید حسینی «گراچقا» نیز با بیان اینکه هفت سال است در گاراژ خود فضایی را برای پذیرایی از زائران اربعین درنظر می‌گیرم، گفت: انبار خود را در ایام نزدیک به اربعین جمع کرده و با تبدیل آن به ایستگاه صلواتی، در سه وعده غذایی و میان‌وعده پذیرای افراد هستم.

سیدمیلاد موسوی تعداد افرادی که در این موکب به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند را 100 نفر معرفی کرد و افزود: از همه گروه‌های سنی از پیر تا جوان در این موکب مشغول به کار هستند که در این محل سه چشمه سرویس بهداشتی برای خانم‌ها و سه چشمه برای آقایان و نیز دو چشمه حمام درنظر گرفته شده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/59931