کد خبر : 63278
تاریخ : 1401/9/12
گروه خبری : کاردانش

با کمک محقق ایرانی صورت گرفت

استخراج میکروپلاستیک از فاضلاب با کمک مغناطیس!

این پودر که توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن استرالیا (RMIT) با همکاری پروفسور نیکی اشتیاقی ابداع شده است، با فاضلاب تصفیه‌نشده در تصفیه‌خانه‌های موجود مخلوط می‌شود. اگرچه این ماده با چشم غیرمسلح مانند یک پودر سفید ساده به‌نظر می‌رسد، اما در واقع از ساختارهای نانوپیلار فرومغناطیسی میکروسکوپی تشکیل شده است.
هر یک از این ساختارها از دو ورقه از جنس مواد چارچوب فلزی-آلی (MOF) به همراه مجموعه‌ای از نانوپیلارهای اکسید آهن که کربن اطراف آن‌ها را پوشانده و در میان ورقه‌ها قرار گرفته‌اند، تشکیل شده‌اند. این چیدمان باعث می‌شود که حتی کوچک‌ترین ذرات میکروپلاستیک عبوری به آن‌ها بچسبند.
هنگامی که این پودر برای مدت کوتاهی در فاضلاب چرخید، از آهن‌ربا برای خارج کردن تمامی ساختارهای نانوپیلار به همراه ذرات میکروپلاستیکی که به آن‌ها چسبیده است، استفاده می‌شود.
در بررسی‌های آزمایشگاهی، این پودر با موفقیت، تمام ذرات را از نمونه‌های آب آلوده تنها در عرض یک ساعت پاک کرد. علاوه بر این، ساختارهای ذکرشده می‌توانند تا 6 بار مورد استفاده مجدد قرار گیرند. به‌عنوان یک مزیت اضافی، محققان به نمونه‌ مورد استفاده، متیلن بلو افزودند تا نشان‌دهنده آلاینده‌های محلول‌های سنتی‌تر باشد و این ساختارها آن را نیز جذب کردند.
تکمیل روش‌های تصفیه معمولی روزها به طول می‌انجامد و حتی پس از این مدت نیز کامل نیستند.
پروفسور نیکی اشتیاقی، دانشمند ارشد این مطالعه، می‌گوید: پودر ما می‌تواند میکروپلاستیک‌هایی را که هزار برابر کوچک‌تر از مواردی هستند که در حال حاضر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب موجود می‌توانند تشخیص دهند، پاک کنند. ما به‌دنبال شرکای صنعتی هستیم تا اختراع خود را به مراحل بعدی ببریم.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/63278