کد خبر : 63599
تاریخ : 1401/9/20
گروه خبری : جامعه

گرمخانه‌های استان مرکزی آماده پذیرش افراد بی‌سرپناه است

«فرزاد مخلص‌الائمه» روز شنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی، افزود: هم‌زمان با برودت هوا، درب گرمخانه‌های شهر بر روی کارتن‌خواب‌ها، افراد آسیب‌دیده و سایر افراد نیازمند باز است تا این افراد از این مکان‌ها استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: دامنه فعالیت و حوزه نظارت غذا و دارو در استان باید در مرکز استان باشد و مرجعیت مرکز استان نباید مخدوش شود.
استاندار مرکزی گفت: تجهیزات لازم در حوزه نظارت بر مواد غذایی، آزمایشگاهی، لوازم بهداشتی و آرایشی در استان کامل نیست و از ظرفیت قزوین و سایر استان‌ها استفاده می‌شود.
وی در ادامه اظهارکرد: همایش علمی و پژوهشی با عنوان هویت و پیشرفت به صورت ملی در استان مرکزی برگزار خواهد شد.
استاندار مرکزی گفت: برای حمایت از مقاله‌های این همایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هزینه‌هایی را متقبل شده است.
*اختصاص یک میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار برای تجهیز گرمخانه‌های شهرداری‌های استان
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز گفت: یک میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار برای تجهیز گرمخانه‌های شهرداری‌های استان با هدف کمک به افراد بی‌سرپناه به ویژه در ایام سرد سال اختصاص داده شده است.
«محمدرضا جعفری» افزود: در بررسی‌های انجام شده متاسفانه دیده شده که با وجود سرمای کنونی افراد بی سرپناه زیر پل و مکان‌های نامطلوب به سر می‌برند که در این خصوص لازم است شهرداری‌ها و اداره کل بهزیستی برای شیوه جمع آوری و اسکان در گرمخانه راهکاری را ارایه کنند.
وی اظهار کرد: لازم است اقدامات برای افزایش تعداد شلتر(سرپناه امن) در ارایه خدمات بهتر به افراد بی‌سرپناه و معتاد، نیز در استان اندیشیده شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: پنج مسئله اولویت‌دار در مناطق حاشیه‌نشین استان شامل اعتیاد، وضعیت نامطلوب کالبدی محله ها، فقر، طلاق و جمع آوری پسماند شناسایی شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: 396 واحد کارخانه تولیدکننده آرایشی، بهداشتی و غذایی در استان وجود دارد که سال گذشته از این تعداد واحد تولیدی هفت هزار و 781 نمونه برای آزمایشگاه‌ها ارسال شده است.
دکتر «عباس علیمرادیان» افزود: 66 هزار و 742 نوبت آزمون سال گذشته از واحدهای بهداشتی، آرایشی و غذایی استان در 194 آزمایشگاه انجام شده است.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: گرمخانه شهرداری اراک در دو فاز با 500 مترمربع و با 30 نفر ظرفیت فعالیت می‌کند و در هر فاز قابلیت افزایش 80 تا 100 نفر وجود دارد.
«علیرضا شعبانی»افزود: امکاناتی شامل حمام، سرویس بهداشتی، فضای گرم، تخت، پتو، وسایل بهداشتی، ملحفه، وسایل بهداشتی، حوله، ساک، خمیر دندان، دمپایی، یک وعده غذای گرم برای شام، صبحانه در گرمخانه شهرداری اراک تدارک شده است.
وی اظهارداشت: سال گذشته 20 تخت پذیرش برای افراد بی‌سرپناه پیش‌بینی شد که جوابگو نبود و افراد کارتون‌خواب از این مکان‌ها بیشتر استقبال می‌کنند اما افراد معتاد حاضر به استفاده از این مکان‌ها نیستند.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک با بیان اینکه امسال چهار یا پنج نفر در گرمخانه شهرداری اراک اقامت داشته اند، گفت: این افراد مسافر و یا بی سرپرست بوده‌اند.
شعبانی با بیان اینکه گرمخانه شهرداری اراک یک هفته اخیر فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: گرمخانه شهرداری اراک از ساعت 18 تا 8 و نیم صبح باز است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: گرمخانه با شلتر متفاوت است افراد معتاد در گرمخانه نمی‌توانند حضور داشته باشند، بنابراین شلترها تأسیس شده است که اکنون در اراک دو شلتر ویژه زنان و مردان وجود دارد.
«محمد زیدوند» افزود: اکنون با سرد شدن هوا اقامت در شلتر به ویژه برای مردان بیشتر شده است.
وی اظهارداشت: ظرفیت قانونی برای شلتر 30 نفر است اما در افزایش مراکز شلتر به منابع اعتباری بیشتری نیاز است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به اینکه شب گذشته 56 نفر در شلتر اراک اسکان داشتند گفت: سرانه هزینه روزانه هر فرد در شلتر 220 هزار ریال در نظر گرفته شده که بسیار ناچیز است و افراد برای تاسیس استقبالی ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: وزارت کشور عباس آباد ساوه را جایگزین قنات ناصری در مناطق حاشیه اعلام کرده است و 100 میلیارد ریال اعتبار برای آن تسهیلات اشتغال در نظر گرفته است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی گفت: هفت هزار و 778 خانوار با 13 هزار و 300 جمعیت حامی مناطق حاشیه نشین استان هستند که بیشتر این افراد مهاجرت کرده اند.
«مجید مومنی» افزود: ساخت سه هزار واحد مسکونی در سفر ریاست جمهوری برای استان مصوب شد که 2 هزار واحد در مناطق حاشیه در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: لازم است قرارگاه محرومیت زدایی در استان نشست‌های منظم داشته باشد تا بتوان به نیاز مهم در سبد خانوار پاسخ داد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی گفت: 87 کارگاره آموزشی برای توانمندسازی ساکنان مناطق محروم استان ایجاد شده است و 342 فقره جهیزیه از 920 فقره جهیزیه در مناطق محروم استان توزیع شده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/63599