کد خبر : 63781
تاریخ : 1401/9/24
گروه خبری : جامعه

استاندار کردستان:

ثبت 40 درصد طلاق نسبت به ازدواج در کردستان نگران کننده است

اسماعیل زارعی کوشا، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان کردستان، اظهار کرد: یکی از ایرادهای ساختاری که در بحث ورزش و جوانان است ادغام این دو حوزه مهم در گذشته بوده که باید آن را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه تاخیر در ازدواج علت‌های زیر پوستی فرهنگی و اقتصادی دارد، عنوان کرد: در بحث تاخیر در ازدواج جوانان مسائل اقتصادی مهم است ولی نباید در کنار این مهم مباحث فرهنگی و آموزشی را فراموش کرد.
استاندار کردستان با بیان اینکه طلاق بیشتر در 5 سال اول زندگی رخ می‌دهد، گفت: نظام آموزشی باید بیشتر در بحث آداب زندگی و ازدواج تلاش کند چون امروزه بدون آموزش صحیح و عدم آشنایی دختر و پسر از سبک زندگی مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد.
وی به آمار طلاق در کردستان اشاره کرد و گفت: در استان کردستان آمار طلاق ثبت شده نسبت به ازدواج 40 درصد است که این مهم نگران کننده است.
زارعی‌کوشا تصریح کرد: امروزه رسانه‌ها نقش اساسی در ترویج ازدواج ایفا می‌کنند ولی متاسفانه چند سالی است که این امر مورد توجه قرار نگرفته و در بعضی اوقات سریال‌هایی که در رسانه‌ها پخش می‌شود زیرساخت‌های اعتقادی و فرهنگی را تضعیف می‌کند.
وی در پایان به پژوهش در خصوص ازدواج و طلاق تایید کرد و گفت: پژوهش‌هایی در این خصوص انجام شده است که زیاد کامل نیست چون بحث طلاق و کاهش ازدواج در هر منطقه متفاوت است و برهمین اساس باید پژوهش‌ها بومی سازی شود.
مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان، هشت هزار و 407 واقعه ازدواج در استان به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12.8 درصد کاهش داشت.
علی جوکار در این‌باره اظهار کرد: بیشترین نرخ ازدواج ثبت شده در این بازه زمانی مربوط به شهرستان کامیاران با 10.3 در هزار و کمترین نرخ ازدواج ثبت شده مربوط به شهرستان بیجار با 5.7 در هزار است.
وی با اشاره به ثبت سه هزار و 271 واقعه طلاق در سال جاری در استان، افزود: این میزان طلاق ثبت شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.1 درصد کاهش نشان می‌دهد.
مدیرکل ثبت احوال کردستان با بیان اینکه نرخ خام حاصل از ثبت طلاق در استان سه در هزار بوده است، گفت: امسال شهرستان کامیاران با 3.9 در هزار بیشترین و شهرستان سروآباد با 1.3 در هزار کمترین نرخ طلاق را داشتند.
جوکار یادآور شد: از مجموع طلاق‌های ثبت شده، 11.36 درصد زوجین طول مدت ازدواج(دوام زندگی) آنها کمتر از یکسال، 12 درصد یک تا 2 سال، 7.7 درصد 2 تا سه سال، 7.2 درصد سه تا چهار سال و 6 درصد چهار تا پنج سال بوده است.
به گفته وی در مجموع 44 درصد طلاق‌های ثبت شده در سال جاری مربوط به پنج سال اول زندگی مشترک بوده است.
پرداخت بیش از 13 هزار فقره تسهیلات ازدواج
رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه از اول امسال تا پایان آبان 13 هزار و 901 فقره تسهیلات ازدواج پرداخت شد، گفت: از این میزان بانک ملت سه هزار و 754 فقره، بانک تجارت 2 هزار و 322 فقره، بانک ملی 2 هزار و 155 فقره، بانک سپه هزار و 622 فقره، بانک کشاورزی 851 فقره، بانک صادرات 668 فقره، بانک رفاه 640فقره، بانک قرض الحسنه مهر ایران 594 فقره، بانک مسکن 589 فقره، بانک توسعه تعاون 59 فقره و پارسیان 47 فقره پرداختی داشته است.
علی اشرف یوسفی قیاسی با بیان اینکه در هشت ماهه سال گذشته تسهیلات پرداختی ازدواج 16 هزار و 517 فقره بود، اظهار داشت: در این میان بانک ملی با چهار هزار و 672 فقره، ملت با سه هزار و 812 فقره و تجارت با هزار و 955 فقره بانک‌های اول تا سوم بودند.
وی با بیان اینکه همچنین در 20 روزه آذر امسال نیز هزار فقره تسهیلات در استان پرداخت شده است، افزود: در حال حاضر 6 هزار فقره تسهیلات ازدواج در پشت نوبت پرداخت قرار دارد، ضمن اینکه در مکاتبات با شعب خواستار تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و در اولویت قرار دادن آن شده‌ایم.
معاون امور امور اجتماعی سپاه بیت‌المقدس کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه اقدامات لازم برای ترویج سبک زندگی اسلامی در استان انجام نشده است، گفت: تجمل گرایی، چشم و هم چشمی، فردی گرایی، تغییر جنیست، روی آوردن به نگهداری حیوانات خانگی و بالا بودن هزینه‌های مشاوره از جمله مشکلات حوزه جوانان و از دلایل تاخیر در ازدواج است.
سرهنگ مسعود ولئی خواستار عرم جدی مسوولان و نهادها و ارگان‌های مختلف برای افزایش ازدواج و ترویج سبک زندگی در میان جوانان شد و افزود: در حال حاضر آمار طلاق در استان رو به افزایش است و باید با جدیت به این حوزه ورود کرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/63781