کد خبر : 64242
تاریخ : 1401/10/5
گروه خبری : جامعه

مدیر آموزش و پرورش شهرستان:

افزون بر هشت هزار نفر در ساوه سواد ندارند!

اصغر قراخانلو در آستانه فرا رسیدن هفتم دیماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی اظهار کرد: براساس سرشماری سال 1395 تعداد هشت هزار و 237 نفر مرد و زن بیسواد در گروه سنی 10 الی 49 سال در شهرستان گزارش شده که بر این اساس 95.6 درصد افراد این شهرستان باسواد هستند.
وی با بیان اینکه درصد باسوادی زنان در این شهرستان 94.7 و درصد باسوادی مردان 96.5 درصد است، تصریح کرد: درصد باسوادی در شهر 96.8 درصد و باسوادی در روستا 89.4 درصد است و در سال‌های 1395 الی 1400 تعداد 337 نفر در دوره سوادآموزی مشغول به تحصیل بوده و قبول شده‌اند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه با بیان اینکه پایگاه اطلاعات ثبتی سطح سواد، مجموعه سازمان یافته‌ای از داده‌های ثبتی در خصوص سوابق تحصیلی افراد است، گفت: پایگاه اطلاعات ثبتی سطح سواد با بهره گیری از بانک‌های اطلاعاتی معتبر و قابل استناد کشور گردآوری، پالایش و پردازش شده است و جهت استفاده به صورت یکپارچه ذخیره، نگهداری و در سامانه اطلاعاتی (سامانه جامع سوادآموزی) بروزرسانی می‌شود.
وی افزود: از آنجاکه پایگاه ثبتی سطح سواد، نقطه شروع ثبت فعالیت‌های آموزشی و تشکیل کلاس‌های سوادآموزی است، تمامی افرادی که متقاضی شرکت در کلاس‌های سوادآموزی هستند، باید از پایگاه استعلام شوند.
او بیان کرد: فرآیند استعلام افراد به منظور تعیین سطح سواد، فوتی، آموزش پذیر بودن و وضعیت دانش‌آموز بودن فرد متقاضی است که با استفاده از سامانه سوادآموزی و توسط واحد سوادآموزی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان انجام می‌شود. با مشخص شدن وضعیت تحصیلی افراد، ثبت نام و آموزش آنان با توجه به محل زندگی سوادآموز آماده سازی شده و شروع می‌شود.
قراخانلو با اشاره به اینکه ساختار آموزشی سوادآموزی شامل سه دوره است، اظهار کرد: دوره سوادآموزی، نخستین ساختار آموزشی سوادآموزی است و ارزش تحصیلی این دوره معادل سوم ابتدایی است. فردی می‌تواند در این دوره ثبت نام کند که در زمان ثبت نام 10 سال تمام داشته و حداکثر تا 49 سال سن داشته باشد. همچنین بیسواد مطلق، فاقد مدرک تحصیلی یا دارای کارنامه قبولی اول و دوم ابتدایی باشد.
وی به دوره تحکیم سواد به عنوان دومین ساختار آموزشی سوادآموزی اشاره کرد و گفت: این دوره فقط جهت تثبیت و تداوم آموخته‌های افراد با مدارک قبولی سوم و چهارم ابتدایی است که به ادامه تحصیل رغبت ندارند.
این مقام مسئول در آموزش و پرورش ساوه به دوره انتقال به عنوان سومین ساختار آموزشی سوادآموزی اشاره کرد و افزود: فردی می‌تواند در این دوره ثبت نام کند که در زمان ثبت نام 11 سال تمام داشته و حداکثر تا 49 سال سن داشته باشد. همچنین دارای کارنامه قبولی دوره سوادآموزی، تکمیلی، دوره پایانی نهضت سوادآموزی یا دارای کارنامه قبولی سوم، چهارم ابتدایی آموزش و پرورش باشد.
وی خاطرنشان کرد: علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر جهت ادامه تحصیل، به اداره سوادآموزی آموزش و پرورش مراجعه کنند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/64242