کد خبر : 64362
تاریخ : 1401/10/8
گروه خبری : جامعه

مدیر گمرک خسروی:

صادرات در مرز رسمی خسروی 28 درصد رشد ارزی داشته است

«مهدی عباسیان» روز چهارشنبه افزود: ارزش وزنی کالاهای صادر شده در 9 ماه سپری شده امسال یک میلیون و 598 هزار و 550 تن بوده که از نظر وزنی نسبت به 9 ماه سال 1400 به میزان 43 درصد رشد داشته است.
وی اظهار داشت: عمده کالاهای صادر شده در این مدت شامل میوه و تره‌بار، محصولات لبنی، مصالح ساختمانی، کاشی، کیک و بیسکویت بوده است.
مدیر گمرک خسروی در ادامه گفت: همچنین ترانزیت مقصد از ابتدای امسال تا پایان آذرماه از این گذرگاه رسمی در مجموع 129 هزار و 117 تن کالا به ارزش 114 میلیون و 151 هزار و 551 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 537 درصد از نظر وزنی و از نظر دلاری 309 درصد افزایش داشته است.
عباسیان با بیان اینکه ساعات خروج کالاهای صادراتی از مرز خسروی روزانه از ساعت 8 صبح تا 8 غروب است، ادامه داد: 75 هزار کامیون در 9 ماه سپری شده از سال جاری در مرز رسمی خسروی تردد داشته اند.
کرمانشاه 2 مرز رسمی و 5 بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع 371 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از 27 هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این 2 مرز انجام می‌شود.
مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین بین‌المللی خاورمیانه است
گفتنی است، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار نفر جمعیت و بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
مرز رسمی خسروی در فاصله 15 کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت از اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین‌المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می‌کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/64362