کد خبر : 64494
تاریخ : 1401/10/12
گروه خبری : جامعه

در هنرواره قهرمان من رخ داد؛

ترسیم چهره حاج‌قاسم، ادای دِینی به سبک هنرمندان جوان همدانی

هنرواره قهرمان من در همدان با محوریت یاد و پیام شهید حاج‌قاسم سلیمانی روز یکشنبه یازدهم دی‌ماه آغاز به کار کرد.
وقتی وارد تالار قرآن می‌شدی و به طبقه پایین نگاه می‌کردی، جوان‌هایی را می‌دیدی که بیشتر دلشان، گام‌هایشان را راهی این محفل کرده بود؛ آن‌ها در دو گروه عده‌ای با سیاه‌قلم و عده‌ای با بهره بردن از فناوری و فتوشاپ یاد و پیام حاج‌قاسم را زنده نگاه می‌داشتند.
این جمع جوان هرکدام با حساسیت خاص خود تصویری از سردار دل‌ها را انتخاب کرده بودند و طرح می‌زدند؛ نمونه‌ها چاپ شده بود و یا عکسی از حاج‌قاسم تصویر زمینه گوشی همراهشان بود. ترکیب رنگ سیاه و سفید به دست هنرمندان، تصاویری را خلق می‌کرد از مردی بزرگ که هنوز هم نگاه نافذش روی تک‌تک نقاشی‌ها به‌خوبی حس می‌شد و ذهن مخاطب را به یادآوری رشادت‌های سردار دل‌ها در جبهه مقاومت وا می‌داشت.
این شوق حضور و تلاش، برای خلق تصویر کسی بود که همه حاضران به عشق او اینجا بودند تا در مکتبش نقشی داشته باشند؛ حرف بیشترشان حضور برای ادامه مکتب حاج‌قاسم حتی به اندازه یک گام بود.
خبرنگار سپهرغرب درخصوص هنرواره قهرمان با اساتید، داوران و هنرمندان حاضر در این برنامه گفت‌وگو کرده که در ادامه نتیجه را می‌خوانید:
مسئول برگزاری هنرواره قهرمان من با بیان اینکه این برنامه با شعار قهرمان من برای دومین سال درحال برگزاری است،‌ اظهار کرد: این برنامه با حضور 20 هنرجو در حوزه سیاه‌قلم و 10 هنرجو در حوزه طراحی پوستر برای سالگر سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی درحال برگزاری است.
مینا کرمی تأکید کرد: چهره‌های انتخابی هیچ‌کدام تکراری نیست و هر تصویر منحصربه‌فرد است؛ تصاویر از حالت‌های مختلف مانند سردار در جبهه مقاومت، درحال عبادت و سایر حالت‌ها طراحی می‌شوند.
این استاد دانشگاه فنی و حرفه‌ای زینب کبری (س) در ادامه یادآور شد: این عکس‌ها ابتدا تأیید شده و سپس به‌عنوان نمونه طراحی می‌شوند؛ ابعاد تصاویر 50 در 35 است که همه آثار در پایان توسط اساتید دانشگاه داوری خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به دست‌اندرکاران این برنامه، اذعان کرد: مجموعه فرهنگی هنری ایسوا، شهرداری و سازمان تبلیغات ازجمله نهاد‌های حامی برگزاری این هنرواره بوده‌اند.
مسئول برگزاری هنرواره قهرمان من با بیان اینکه آثار امسال و سال گذشته به نمایش گذاشته خواهد شد، اظهار کرد: بعد از برگزاری اختتامیه نمایشگاهی از آثار برگزیده در حوزه هنری و حسینه امام (ره) به نمایش گذاشته خواهد شد.
کرمی با توضیح اینکه حاج‌قاسم یک مکتب برای همه است، گفت: فضایی که همیشه در این هنرواره ایجاد می‌شود، برایم معنوی بوده و تنها هنری نیست. البته کارهای دیگر هنری برای شهدا مانند برنامه شهدای هنرمند و شهدای مدافع حرم را نیز انجام داده‌ام.
وی در ادامه اذعان کرد: بچه‌های هنر سبک خاص خود را دارند و زمانی که برای شهدا کار می‌کنند،‌ دلی است. امسال کمی نگران اجرای برنامه بودم که مقداری دیر شروع شد، اما اعتقادم این بود که اگر سردار بخواهد، برنامه‌اش برگزار می‌شود که این امر محقق شد و برنامه به‌خوبی درحال برگزاری است و ما وسیله‌های کوچکی برای آن هستیم.
مدیرگروه هنر دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان همدان نیز با بیان اینکه دومین هنرواره قهرمان من امسال با محوریت یاد و پیام شهید قاسم سلیمانی کار خود را آغاز کرده است، گفت: اختتامیه این برنامه پس از دو روز طراحی در محل تالار قرآن برگزار خواهد شد و آثار برتر معرفی می‌شوند.
مهرداد صدری در ادامه اظهار کرد: در دو سبک سیاه‌قلم و طراحی پوستر این هنرواره کار خود را در این دوره دنبال می‌کند که بنده داوری نقاشی با سیاه‌قلم را برعهده دارم.
این استاد دانشگاه با اشاره به تکنیک نقاشی با سیاه‌قلم، یادآور شد: قدمت این نوع نقاشی به قرن هفتم هجری قمری می‌رسد؛ این سبک از نقاشی بیشتر در طراحی چهره و منظره به کار برده می‌شود که با بهره‌گیری طیفی از رنگ سیاه و سفید بدون ارجاع رنگ، طراحی می‌شود.
وی افزود: افراد حاضر در این هنرواره بیشتر جوان و دانشجو هستند که با علاقه و شوقی که به موضوع این هنرواره داشته‌اند، وارد این محفل شده‌اند؛ امیدواریم نتایج خوبی را در آن شاهد باشیم.
دیگر داور این هنروازه با بیان اینکه این برنامه یک اظهار لطف دلی است که توسط هنرمندان اتفاق می‌افتد،‌ گفت: این برنامه یک ادای دِین به جایگاه بزرگ حاج‌قاسم بوده و خدمات ارزنده و گمنام و بدون ادعای او در صحنه‌های متفاوت است.
وی ادامه داد: امید است افراد بتوانند آن عِرق شخصی خود را در تصاویر بیاورند. من نیز همواره با جان و دل در این برنامه حضور دارم، زیرا احساس دِین کردم و خواستم قدمی برای سردار دل‌ها که جانشان را در راه انقلاب نثار کردند، بردارم.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه باید فرهنگ‌سازی بیشتری در جامعه برای جوانان وجود داشته باشد، اظهار کرد: فرهنگ‌سازی‌های ما به آن میزانی که مقام معظم رهبری فرموده‌اند نبوده که باید توجه بیشتری به آن شود؛ کارهای فرهنگی متناسب با نیاز جوانان ازجمله مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود.
گفتنی است؛ فهیمه حیدری و معصومه علی‌کرمی دانشجویان حاضر در این هنرواره، دلی آمده بودند تا علاوه‌بر محک نقش خلق‌کرده خود در این محفل، کاری در این مکتب انجام دهند.
فهیمه امین‌حاتمی نیز از هنرجویانی بوده که بیش از دو سال است کار سیاه‌قلم را برحسب علاقه انتخاب کرده و این حرفه را مجازی آموخته و از طریق فراخوان به این جمع پیوسته؛ او در گزینش طرح خود، علاوه‌بر حساسیت در انتخاب، در حرکتی ابتکاری کنار تصویر حاج‌قاسم، انگشتری را پیش‌طراحی کرده بود که درنهایت نقش قدس روی آن نمایان می‌شد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/64494