کد خبر : 65856
تاریخ : 1401/11/18
گروه خبری : شهر

تدابیر کم‌هزینه برای ایجاد بیشترین تغییرات در شهرها

امروزه مدیران و شهروندان در بسیاری از نقاط دنیا می‌کوشند به سهم خود گامی در زیباسازی مناطق محل سکونت خود به وجود بیاورند و از این طریق به افزایش کیفیت زندگی شهرنشینی کمک کنند. این تغییرات اغلب در فضاهای متنوعی از شهرها نظیر محیط‌های داخلی منازل، بالکن‌ها، خیابان‌ها، میادین و حتی زمین‌های خالی اتفاق می‌افتد و از جنبه‌های مختلف، زیست‌پذیری شهری را به ارمغان می‌آورد. در ادامه به معرفی تدابیری پرداخته می‌شود که در بهبود کیفیت زندگی شهرهای آمریکایی نقش مهمی ایفا کرده است و در صورت پیاده‌سازی آن‌ها در سایر نقاط دنیا، می‌تواند بیشترین تغییرات مثبت را به دنبال داشته باشد.
  نصب کتابخانه‌های رایگان کوچک در خیابان‌ها
کتابخانه‌ها در بسیاری از شهرهای جهان از نظر محتوای کتاب‌ها و طراحی فضاهای داخلی همواره در حال تغییر و تکامل است و از این طریق افراد بیشتری را به سمت خود و کتاب‌خوانی جذب می‌کند، با این حال اغلب دسترسی به آن‌ها برای همه مردم ممکن نیست. در دالاس، نهمین شهر بزرگ آمریکا در ایالت تگزاس، جنبشی تحت عنوان کتابخانه‌های کوچک رایگان آغاز شد و به‌دنبال آن، کتابخانه‌هایی عمومی با طراحی‌های مختلف از شلف‌های چند طبقه گرفته تا کمدهای بازیافتی خیابان‌های سراسر شهر را فرا گرفت. این اقدام نه‌تنها به افزایش گرایش مردم به مطالعه کمک زیادی کرد، بلکه به برقراری بیشتر تعامل اجتماعی میان آنان منجر شد، ضمن این‌که افزایش دسترسی مردم را به کتابخانه‌های عمومی به دنبال داشت.
  ساخت خلاقانه سطل‌های زباله
دیوارنگارها و هنرهای خیابانی از مهم‌ترین المان‌های شهری برای افزایش نشاط ساکنان به‌شمار می‌رود، با این حال گاهی اوقات در بعضی از شهرهای جهان، کمبود بودجه ممکن است مدیران را از صرف هزینه برای این منظور منصرف کند. برای حل این مشکل، شهروندان می‌توانند با همکاری یکدیگر و صرف کمترین هزینه ممکن، فضاهای عمومی اطراف خود را زیبا کنند و شور را برای محل سکونت خود به ارمغان بیاورند.
در گذشته، نبود فضاهای زیبا یکی از مهم‌ترین علت‌های نبود تعامل کافی میان شهروندان رود آیلند در آمریکا محسوب می‌شد که رنگ‌آمیزی موانع بزرگراه‌ها و سطل‌های زباله سراسر شهر تحول بزرگی در این زمینه به وجود آورد. در این رویکرد، یکی از نهادهای غیردولتی منطقه با همکاری شهروندان داوطلب تصمیم گرفتند سطل آشغال‌های سراسر شهر را خلاقانه رنگ‌آمیزی کنند که همین امر تغییر بزرگی در نگرش شهروندان نسبت به حضور در فضاهای عمومی به وجود آورد و به میزان قابل‌توجهی نشاط را میان آن‌ها افزایش داد.
  آویزان کردن فانوس‌ها در گذرگاه‌های شهری
مردم در بسیاری از شهرهای جهان از نبود سیستم‌های روشنایی کافی در محل زندگی خود شاکی هستند و ادعا می‌کنند که تاریکی معابر باعث ایجاد ناامنی برای آن‌ها شده است. جنبشی به نام «درخت فانوسی» در لس‌آنجلس آمریکا مردم سراسر شهر را به اهدای فانوس‌ها، شمعدانی‌ها و لوسترهای قدیمی خود به شهرداری سوق داد که این سازمان نیز از طریق نصب این فانوس‌ها چشم‌اندازی بسیار زیبا در یکی از مناطق شهر به وجود آورد. در ونکوور کانادا نیز مردم به نصب یک لوستر بسیار بزرگ در زیر یکی از پل‌های عابر پیاده شهر پرداختند و جالب این است که از لامپ‌های ال ای‌دی در این لوستر بهره گرفتند تا هزینه مصرف برق ناشی از آن را برای شهر به حداقل برسانند.
  ایجاد مسیرهایی که به استودیوهای هنری منتهی می‌شود
در سال 2004، گروهی از هنرمندان اهل دیترویت در آمریکا با حمایت مرکز طراحی فراگیر شهر پروژه‌ای را آغاز کردند که به‌دنبال آن، بعضی از کوچه‌های متروکه، دو زمین خالی بدون استفاده و یک گاراژ دورافتاده به فضاهای عمومی پرشوری تبدیل شد. امروزه درهای گاراژ به روی دوستداران هنر باز است، ضمن این‌که زمین‌ها و کوچه‌ها نیز به‌عنوان فضاهایی برای بازی کودکان عمل می‌کند. علاوه بر این، بیش از 100 هنرمند جوان در این فضاها آثار خود را به نمایش می‌گذراند و حتی به برگزاری کلاس‌های هنری و چگونگی زیباسازی مناطق شهری می‌پردازند.
  تبدیل تابلوهای برق و مخابراتی شهر به بوم‌های نقاشی
سراسر محله مدرن واشنگتن اسکوئر وست در فیلادلفیای آمریکا را انواع تابلوهای برق و مخابراتی فرا گرفته است که توسط گروهی از خلاقان جوان شهر به زیبایی تمام رنگ‌آمیزی شده است و یک چشم‌انداز هنری اعجاب‌انگیز را برای منطقه به ارمغان آورده است. جالب است بدانید که طرح ارائه شده برای این پروژه به حدی جذاب بود که مدیران دانشکده هنر مؤسسه غیرانتفاعی واشنگتن اسکوئر وست نه‌تنها مسئولیت پرداخت تمام هزینه آن را به عهده گرفتند، بلکه به پیاده‌سازی پروژه‌هایی مشابه در منطقه پرداختند که باعث افزایش شهرت هرچه بیشتر آن در میان شهرهای آمریکایی شد.
  ایجاد مسیرهای تندرستی در شهر
مدیران سان‌فرانسیسکو در آمریکا، به‌منظور تکمیل نوآوری‌های خود در یکی از جشنواره‌های شهر تصمیم گرفتند زمینه را برای افزایش فعالیت جسمی شهروندان فراهم بیاورند. در این رابطه، ایستگاه‌های تندرستی بی‌شماری در سراسر شهر ایجاد شد که امروزه مملو از تجهیزات ورزشی است و شهروندان را به انجام فعالیت‌های جسمی سوق می‌دهد.
  ایجاد یک گالری هنری در سالن پذیرایی
بسیاری از هنرمندان از نظر مالی برای برگزاری نمایشگاه جهت نمایش آثار هنری خود با مشکل مواجه می‌شوند. این در حالی است که بهره‌گیری از کوچک‌ترین فضای ممکن از منازل می‌تواند به بهترین شکل ممکن مشکل آن‌ها را حل کند و دستاورهای بسیاری را برای این دسته از هنرمندان به ارمغان بیاورد. یکی از هنرمندان معروف اهل لس‌آنجلس آپارتمان 300 فوتی (معادل حدود 27 متر مربع) خود را به یک گالری تبدیل کرد و توانست گردشگرانی از سراسر دنیا را نیز به تماشای آثار هنری خود دعوت کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/65856