کد خبر : 68282
تاریخ : 1402/2/6
گروه خبری : هنری

23 میلیون دلار صنایع‌دستی از مرزهای استان کرمانشاه صادر شد

«امین کوگانی» روز سه‌شنبه افزود: در یک سال گذشته برنامه‌ریزی و اقدامات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف صنایع‌ دستی کرمانشاه برای بهبود بازارهای فروش، توسعه صادرات، برپایی نمایشگاه‌های موقت و فصلی، آموزش، پرداخت تسهیلات و احیای رشته‌های در حال فراموشی انجام شده که منجر به ارتقای جایگاه صنایع‌دستی استان شده است.
وی اظهار داشت: در سال 1401 با هدف توسعه بازارهای فروش و صادرات محصولات صنایع‌ دستی، اقدامات گسترده‌ای در حوزه رشته‌های شاخص و بومی استان انجام شد.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کرمانشاه افزود: برای حمایت از صادرات محصولات صنایع‌ دستی با رایزنی‌های لازم با دستگاه‌هایی همچون گمرک و اتاق بازرگانی و مدیریت بازارچه‌های مرزی انجام شد که خوشبختانه منجر به صادرات نزدیک به 23 میلیارد تومان محصولات تولیدی صنایع‌ دستی بومی از مبادی مرزی استان کرمانشاه صادر شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: حمایت از هنرمندان و صنعتگران استان به عنوان یکی از اولویت‌های اداره‌ کل در سال گذشته با وجود مشکلات اقتصادی با جدیت پی‌گیری شد و در این حوزه در سال گذشته 462 طرح مستقل با مبلغ بیش از 185 میلیارد ریال و 9 طرح پشتیبان با مبلغ بیش از 16 میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند.
کوگانی افزود: همچنین از محل اعتبارات تبصره 16 نیز 6 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
او گفت: در سال گذشته یکی از اهداف ما توجه به بیمه هنرمندان و صنعتگران واقعی استان بوده است که در این سال 238 نفر از هنرمندان استان بیمه شدند.
برپایی و شرکت در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی
سرپرست معاونت صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه همچنین گفت: نمایشگاه‌های صنایع‌ دستی به عنوان یکی از فرصت‌های مهم برای بازاریابی و فروش محصولات تولیدی صنایع‌ دستی همواره مورد تاکید بوده است.
او افزود: در سال 1401 هنرمندان و صنعتگران استان کرمانشاه در 51 نمایشگاه صنایع‌ دستی شرکت و حضور فعال داشته‌اند.
ایجاد نزدیک به چهار هزار شغل صنایع‌دستی
کوگانی در ادامه به صدور مجوز مشاغل و رشته‌های صنایع‌دستی به عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد اداره‌ کل اشاره کرد و گفت: صدور مجوزها با نظارت و دقت پس از بازدید و آزمون عملی از متقاضیان در سال گذشته در دستور کار کارشناسان معاونت صنایع‌ دستی استان قرار گرفته است.
او افزود: صدور این مجوزها با هدف ایجاد اشتغال پایدار و توسعه صنعت گردشگری و صنایع‌ دستی استان کرمانشاه انجام شده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته برای هزار و 932 نفر از متقاضیان فعالیت در حوزه صنایع‌ دستی مجوز فعالیت صادر شده است.
سرپرست معاونت صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه گفت: در حوزه ایجاد اشتغال حاصل از صدور مجوز سه‌گانه که با هدف شناسایی افراد و صدور مجوز فعالیت انفرادی، کارگاهی و کارت شناسایی انجام می‌شود، در سال 1401 بیش از سه هزار و 970 شغل در سطح استان کرمانشاه ایجاد شده است.
تشدید بازدیدهای نظارتی و تاکید بر آموزش
کوگانی در ادامه به تشدید بازدیدهای نظارتی از کارگاه‌های صنایع‌ دستی اشاره کرد و افزود: بازدید کارگاه‌ها و مشاغل صنایع‌ دستی با هدف ارتقای سطح کیفی حفاظت، ارایه خدمات و تولیدات صنایع‌ دستی و جلوگیری از انحراف تسهیلات به صورت جدی مورد پی‌گیری و انجام قرار گرفته است.
او افزود: در سال گذشته هزار و 822 مورد بازدید از کارگاه‌های صنایع‌ دستی توسط کارشناسان این معاونت و شهرستان‌ها انجام شد.
سرپرست معاونت صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه، گفت: در حوزه آموزش نیز در سال گذشته برای 198 نفر دوره‌های آموزشی برگزار شده است و نیز یک تفاهم‌نامه با امور زندان‌های استان برای آموزش رشته‌های صنایع‌دستی به زندانیان منعقد شده است.
او در خاتمه افزود: در حوزه احیا و باز زنده‌سازی رشته‌های بومی صنایع‌‌دستی استان نیز در سال گذشته چهار رشته نمدمالی، جاجیم بافی، ارغوان‌بافی و موج بافی احیا شده‌ است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/68282