کد خبر : 69892
تاریخ : 1402/3/17
گروه خبری : جامعه

استاندار:

روند توسعه مسکن در استان مرکزی مطلوب نیست

فرزاد مخلص‌الائمه روز سه‌شنبه در نشست شورای مسکن استان مرکزی، افزود: عملکرد برخی دستگاههای اجرایی در حوزه توسعه مسکن مناسب است اما برخی نهادها تعامل و همکاری لازم را در این زمینه ندارند.
وی ادامه داد: نهضت ملی مسکن در سطح ملی با مشکلاتی مواجه است و در نشست شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور این شکلات مطرح شده و به زودی تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده می‌شود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه یک طرح مسئله دار بزرگ در حوزه مسکن در مرکز استان وجود دارد که در روزهای آتی تعیین تکلیف می‌شود، گفت: در این راستا بین سه عنصر زمان، هزینه و دریافت، به دلیل بدعهدی‌های پیمانکار عنصر "زمان"، مبنا قرار گرفته اما نسبت به 2 عنصر دیگر نیز حساسیت‌های لازم وجود دارد.
نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی برگزاری نشست در خصوص توسعه شهر اراک را امری ضروری دانست و گفت:‌ اقداماتی که در حوزه اراضی مسکونی در محدوده، تغییر کاربری و اراضی مازاد دستگاه‌ها انجام شده و سرعت عمل در این راستا تاحدودی مناسب است اما آن بخش که مربوط به توافق و تفاهم نامه با سایر دستگاه‌های اجرایی و یا مالکین است، با مشکلاتی مواجه است که در برخی شهرها از جمله خمین، روند فعالیت به کندی پیش می‌رود که باید فرمانداری به این مهم ورود کند.
مخلص‌الائمه عنوان کرد: وزارت کشور مجری طرح نهضت ملی مسکن نیست و متولی اجرای این طرح با وزارت راه و شهرسازی است و تمام ظرفیت‌ها در اختیار این وزارتخانه است، اما به عنوان ناظر این طرح همگام و همراه وزارت راه و شهرسازی هستیم و در راستای تحقق و عملیاتی کردن این طرح از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنیم.
وی با بیان اینکه نشست شورای مسکن هر 2 هفته یکبار باید برگزار شود، تاکید کرد: به شهرهای جدید استان امیدوار هستیم و انتظار است که سیستم بانکی نیز در این خصوص تعامل و هم افزایی لازم را داشته باشد.
مخلص‌الائمه تاکید کرد: شهر جدید امیرکبیر به عنوان نخستین و شاید بزرگترین شهر ویلایی کشور، دارای ظرفیت‌های فوق العاده‌ای است و باید اذعان داشت که فلسفه تشکیل شهرهای جدید به دلیل محدودیت زمین و برخی زیرساخت‌ها در شهرهای بزرگ است.
وی در خصوص الحاق زمین به محدوده شهر اراک نیز گفت: در این راستا با ایجاد شهرک‌ها با مالکیت خصوصی در مجاورت مرکز استان موافق هستیم اما باید مسیر کارشناسی طی شود.
استاندار مرکزی گفت: اکنون جمعیت اراک نصف جمعیت قم است و توسعه شهری خوبی در اطراف قم ایجاد شده و این ظرفیت در اراک نیز وجود دارد تا اراک به کلان شهر تبدیل شود.
مخلص‌الائمه یادآور شد: امید است اراک به طور واقعی به کلانشهر تبدیل شود چرا که اکنون به دلیل آلودگی هوا در ردیف کلان شهرها قرار دارد اما به لحاظ مساحت و جمعیت حداقل 400 هزار نفر تا کلانشهر شدن فاصله دارد و این مهم جز با توسعه شهری تحقق نمی‌یابد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق آمار رسمی کشور در خصوص قیمت مسکن در سطح کشور و مراکز استان ها، قیمت مسکن در اراک طی دهه‌های 80 و 90 بعد از تهران دومین رتبه بیشترین رشد را داشته است.
علی اکبر کریمی در ادامه اظهار کرد: مسکن پیشران اقتصاد ملی است و یکی از طرح‌های اولویت دار دولت سیزدهم هدفگذاری ساخت 4 میلیون مسکن در دوره 4 ساله دولت بود که در تحقق این هدف عقب هستیم و باید برای جبران آن تلاش شود.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی وضعیت خوبی در حوزه املاک و مسکن وجود ندارد ادامه داد: طی چند دهه اخیر امکان هیچ توسعه‌ای در طرح جامع اراک فراهم نشده و در دو طرح جامع شهر اراک که طی 30 سال تصویب شده تقریبا محدوده اراک ثابت بوده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سال‌های اخیر همین وضعیت بر کشور حاکم بوده و در سال 1400 رشد 100 درصدی در بیش از 20 مرکز استان ایجاد شده که نشان می‌دهد وضعیت مطلوب نیست، باید فکر اساسی برای اراک شود.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت واگذاری زمین است گفت: متاسفانه رویکرد انقباضی و بسته وزارت راه و شهرسازی در دو دهه اخیر برای طرح جامع اراک، شهر را بسته است در حالی‌که شهر قم که از توابع استان مرکزی بوده توسعه خوبی داشته اما اراک وضعیت نابسامانی دارد و قیمت‌ها به شکل وحشتناکی در حال رشد است.
کریمی خاطرنشان کرد: در مجلس طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در راستای حفظ حقوق موجرین و مستاجرین تصویب شده و در حال طی فرایند ابلاغ است، در این قانون با استفاده از سامانه ملی املاک و اسکان کشور، این امکان فراهم شده که افراد معاملات خود را در این سامانه ثبت کنند، البته خدمات بنگاه‌های املاک محفوظ است.
وی افزود: در این طرح، کد رهگیری که در گذشته از سوی املاکی‌ها با دریافت هزینه ارائه می‌شد، با این قانون برداشته می‌شود، تصویب این قانون شفاف سازی را به دنبال دارد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح 8100 واحدی نیز گفت: کسانی که در گذشته این طرح را به مردم شهر اراک تحمیل کردند، لطفی به مردم نکردند چراکه در یک فضای حدود 70 هکتاری بارگذاری بسیار سنگین این پروژه، جمعیتی را در این منطقه تجمیع می‌کند که از جمعیت چند شهرستان استان مرکزی بیشتر است و این مسئله در آینده به لحاظ شهرسازی مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/69892