کد خبر : 70821
تاریخ : 1402/4/10
گروه خبری : ریحانه آفرینش

چه مشــــوق‌هایی به افزایش فرزندآوری کمک می‌کنند؟

دلیل قرار گرفتن در این بحران این است که نرخ زاد و ولد در بسیاری از مناطق دنیا به سرعت رو به کاهش است. در نتیجه جمعیت کشورها پیرتر می‌شود که به نوبه خود می‌تواند مانع رشد اقتصادی نیز شود و این شرایطی است که دولت‌ها معمولا مایلند از وقوع آن اجتناب کنند.

کشورهای بزرگ جهان از جمله چین و آمریکا در حال دست و پنجه نرم کردن با این بحران هستند با این حال ممکن است برخی از مشوق‌ها بتوانند روند سریع کاهش جمعیت را کاهش دهند.

بر اساس داده‌های اداره آمار آمریکا، میانگین سنی جمعیت این کشور به بالاترین سطح در تاریخ خود رسیده است. آمار جدید منتشر شده توسط این اداره نشان می‌دهد که میانگین سنی آمریکایی‌ها بیش از 38 سال است در حالی که این رقم در سال 1980 میلادی در حدود 30 سال بوده است.

به گزارش یورونیوز، این پیش‌بینی بلندمدت برای کاهش جمعیت در حالی است که پس از کاهش آمار جمعیت این اتحادیه در سال‌های 2020 و 2021 میلادی به دلیل تأثیرات همه‌گیری کووید19، جمعیت اتحادیه اروپا بار دیگر در طول سال گذشته میلادی روند رو به رشد را آغاز کرده است. در ادامه به چند توصیه در زمینه مشوق‌های فرزندآوری خواهیم پرداخت:

1. خدمات مقرون به صرفه برای مراقبت از کودکان ارائه دهید

ارائه پاداش‌ها و کمک هزینه‌ها به والدین می‌تواند یکی از مشوق‌های افزایش فرزندآوری باشد. همچنین کاهش هزینه و شهریه‌های مهدهای کودک و مراکز نگهداری از کودکان نیز کمک کننده است. در همین راستا، مقامات کره جنوبی برای افزایش نرخ زاد و ولد به کارمندانی که صاحب فرزند شوند، مرخصی تشویقی می‌دهند تا بیشتر در منزل بوده و از فرزند خود مراقبت کنند.

2. دورکاری مادران را تسهیل کنید

کارکردن در برخی از کشورها از جمله کره جنوبی، چین و ژاپن به ویژه برای کارمندان زن حالت افراطی به خود می‌گیرد و در بیشتر کشورهای توسعه یافته فرهنگ کار با زندگی خانوادگی در تضاد است. یکی از گزینه‌های موجود در اختیار دولت‌ها این است که سعی کنند دورکاری و کار پاره وقت را بیشتر در دسترس قرار دهند. در کشورهایی با شمار بالاتر مشاغل پاره وقت و دورکاری، تمایل به فرزندآوری بیشتر است.

3. شرایط کاری پدران را انعطاف‌پذیر کنید

کارشناسان در یک بررسی خانواده‌های دارای یک فرزند را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که کاهش دغدغه‌های کاری پدران و حضور بیشتر در کنار خانواده و مشارکت در کارهای خانه با شانس داشتن فرزند دوم در آن خانواده مرتبط است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/70821