کد خبر : 71767
تاریخ : 1402/5/1
گروه خبری : زیست بوم

آتش زدن پس‌چرای مزارع از مهم‌ترین چالش‌های منابع طبیعی ایلام است

ابراهیم پیرزادیان روز شنبه داظهار کرد: آتش زدن پس چرای محصولات در اراضی کشاورزی بر اساس ماده 20 قانون هوای پاک تخلف است و مرتکبان به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.

وی افزود: طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی و مواد دو و 22 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده 45 قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، آتش زدن نباتات در مزارع یا باغات مجاور جنگل، جرم محسوب می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام تأکید کرد: در سال جاری با وجود نزولات جوی در استان و افزایش بی‌سابقه دمای هوا، آتش زدن پس چرای مزارع و وجود تفرج‌کنندگان تاکنون آتش‌سوزی در جنگل‌های استان رخ نداده است.

پیرزادیان ادامه داد: تمامی کانون‌های بحرانی و نقاط حادثه‌خیز در عرصه‌های طبیعی استان، شناسایی و اکیپ‌های یگان حفاظت مهار آتش با تجهیزات و امکانات لازم در این کانون‌ها استقرار دارند.

وی با بیان اینکه محدوده آتش‌سوزی‌ها در حاشیه راه‌های ناشی از آتش زدن مزاع توسط کشاورزان بوده است، یادآور شد: با وجود تذکرات و اخطارهای بسیار اما کشاورزان کماکان با بی‌توجهی به خسارت‌های این کار با اقدام به آتش‌سوزی پس چرای مزارع باعث بروز خسارت‌های ناخوشایند می‌شوند در حالی که با شخم زدن، امکان آماده‌سازی زمین برای کشت دوم وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام به تعامل این اداره کل با شهرداری‌ها، جوامع محلی، ‌دهیاری‌ها و تشکل‌های مرد‌نهاد به‌منظور کاهش آتش‌سوزی اشاره کرد و ادامه داد: مقابله با آتش‌سوزی قطعاً همیاری و همکاری مردم را می‌طلبد و در این راستا رسانه‌ها در خصوص آگاه‌سازی کشاورزان و آحاد مردم از مخاطرت آتش‌سوزی نقش بسزایی دارند.

پیرزادیان گفت: بدون مشارکت و همکاری و همراهی مردم تحقق اهداف درون و برون‌سازمانی برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی امکان پذیر نیست و این اداره کل نیازمند همراهی عمومی است.

از گستره دو میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون 700 هزار هکتار آن را اراضی جنگلی تشکیل داده که از این میزان سهم جنگل‌های استان 640 هزار هکتار است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/71767