کد خبر : 72918
تاریخ : 1402/6/4
گروه خبری : گردشگری

«تحول در سواحل مازندران» طرحی نو با ابتکار دولت

طول سواحل کشور حدود پنج هزار و 800 کیلومتر است که 890 کیلومتر آن در شمال ایران در سه استان مازندران، گیلان و گلستان واقع شده است که به گفته صاحبنظران امر ظرفیت فراوان این سواحل در حوزه مختلف اقتصادی، گردشگری و دریایی می‌بایست شکوفا شود که فراهم کردن بسترها بویژه در بخش گردشگری در این امر مهم است.

استان مازندران 348 کیلومتر ساحل در 15 شهرستان از گلوگاه تا رامسر در غرب مازندران و استان گیلان دارای 280 کیلومتر نوار ساحلی در 9 شهرستان از چابکسر در شرق استان گرفته تا آستارا در غرب و استان گلستان افزون بر یکصد کیلومتر ساحل دارد که در شهرستان‌های بندرگز، بندرترکمن و گمیشان واقع شده است.

دریای خزر با وسعت 600 هزار و 384 کیلومتر مربع بزرگترین دریاچه یا کوچکترین دریای جهان محصور در خشکی؛ ثروتی بزرگ در شمال ایران است که بهره مندی از سواحل و مواهبش در زمینه‌های مختلف نیازمند برنامه ریزی علمی و نقشه راه اصولی است.

کشورهای ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان همسایگان این دریاچه بزرگ جهان هستند و دست کم 15 میلیون نفر ساکنان حاشیه خزر هستند و سواحل شمال ایران نیز سالانه میلیون‌ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی را پذیراست.

دستور صریح رئیس جمهور برای باز پس‌گیری حریم 60 متری حریم سواحل خزر و پیگیری جدی استاندار مازندران سبب شد تا رویای دسترسی آسان و بدون دغدغه مردم ایران به طول 424 کیلومتر سواحل مازندرانی خزر محقق شود.

طلسم تملک سواحل بعد از چندین سال انتظار بالاخره در بهمن ماه سال گذشته با دستور صریح و ضرب الاجل 20 روزه رئیس جمهور و با اراده مجموعه مسوولان و مدیران دولت سیزدهم شکست که مخاطب این دستور در درجه اول دستگاه‌های دولتی بودند؛ به این معنی که تملکشان غیرقانونی بود و به همین دلیل هم رییس دولت سیزدهم برایشان ضرب الاجل تعیین کرد.

348 کیلومتر از ساحل دریای خزر در مازندران وجود دارد که برابر با 55 درصد از سواحل شمال کشور است، با اقدامات صورت گرفته اکنون تمامی آن در این استان آزادسازی شده است.

کاهش غریق محور فعالیت تابستانه در مازندران

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در جلسه ستاد ساماندهی سواحل مازندران با حضور مدیران اجرایی و فرهنگی و شرکت وبیناری فرمانداران استان در ساری با اشاره به آغاز موج جدید سفرهای تابستانی مسافران به این استان گفت: به دستور استاندار مازندران تمامی دستگاههای اجرایی برای خدمات رسانی به مسافران تابستانی بسیج شدند.

روح الله سلگی افزود: امسال محور خدمات در سواحل کاهش غریق و اجرای طرح‌های فرهنگی و ارتقای امنیت اخلاقی است.

وی با تاکید بر سیاست قطعی دولت در فراهم آوردن نشاط اجتماعی ادامه داد: برای این منظور گروههای فرهنگی مردم نهاد با همیاری دستگاههای فرهنگی و اجتماعی پای کار آمدند.

معاون استاندار مازندران با اشاره به مسوولیت خطیر فرمانداران در این حوزه یادآور شد: با هماهنگی فرمانداران و تلاش مجریان طرح‌های سالم سازی دریا نیازهای خدماتی مسافران در سواحل تامین شد.

این مسوول با تاکید بر اهمیت تلاش برای کاهش غریق در طرح‌های دریا افزود: با هدف تامین سلامت مسافران راههای ورودی به مناطق ممنوعه شنا مسدود شد.

فعالیت یک هزار ناجی غریق

سلگی اظهارکرد: امسال با همکاری جمعیت هلال احمر، یک‌هزار و 300 ناجی غریق در طول نوار ساحلی مازندران مستقر هستند.

وی گفت: امسال مسئولیت تامین امکانات رفاهی و تامین ناجیان غریق و اجرای طرح‌های فرهنگی در پلاژهای خصوصی با نظارت فرمانداران به مالکان پلاژهای ساحلی سپرده شد.

این مقام مسوول ضرورت توجه به تامین امکانات مورد نیاز مانند نان، سوخت و کالاهای ضروری مسافران در شهرهای ساحلی را یادآور شد و افزود: فرمانداران باید با هماهنگی جهادکشاورزی، صمت، غله و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در این زمینه اقدام کنند.

معاون استاندار خاطر نشان کرد: تامین رفاه مسافران و کاهش هزینه‌های سفرهای تابستانی سیاست‌محوری دولت است.

در این جلسه شماری از فرمانداران ساحلی مازندران گزارشی از روند خدمات‌رسانی به مسافران و تامین امکانات مورد نیاز در سواحل استان ارائه کردند.

 

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/72918