کد خبر : 73205
تاریخ : 1402/6/11
گروه خبری : خانواده

نشانه‌های نیاز کودک به توجه بیشتر

به‌دلیل مشغله فراوان والدین میلیون‌ها کودک در سر تا سر دنیا از بی‌توجهی و کم‌توجهی آنها رنج می‌برند. در بسیاری از موارد تشخیص اینکه کودک دچار کم‌توجهی و یا بی‌توجهی شده است، برای والدین مشکل است. اگر می‌خواهید بدانید که کودک شما نیز از بی‌توجهی رنج می‌برد یا خیر، رفتار او را زیر نظر بگیرید و اگر کودک شما رفتارهایی که در این بخش را آورده‌ایم، را انجام می‌دهد به او بیشتر توجه کنید. انواع بی‌توجهی به کودک

فراهم نکردن نیازهای اولیه و پایه‌ای کودک مانند بهداشت، تغذیه، خانه و پوشاک. تنها گذاشتن و مراقبت نکردن از کودک در شرایط خطرناک، سپردن کودک به سرپرستان نا لایق، پیگیری نکردن مشکلات آموزشی، اجازه دادن به کودک برای غیبت‌های زیاد، بی‌توجهی به نیازهای پزشکی و سلامتی، قرار گرفتن کودک در معرض سیگار، الکل و یا مواد مخدر، عدم پشتیبانی احساسی از کودک.

 نشانه‌های کودکی که از بی‌توجهی والدینش رنج می‌برد

به رفتارهای کودک خود توجه کنید و اگر او رفتارها و کارهای زیر را انجام می‌دهد، به او بیشتر توجه کنید.

 پریدن وسط حرف شما

وقتی در حین یک گفت وگوی گرم و صمیمانه با یک دوست، کودک شما برای دهمین بار به میان صحبتتان می‌دود، ممکن است او به دنبال جلب توجه شما باشد. اگر در این زمان شما به حرف‌های کودک گوش ندهید و به بهانه‌های مختلف او را از خود برانید، کودک احساس بی‌توجهی می‌کند پس برای جلب توجه شما، باز هم به وسط حرف‌هایتان می‌پرد تا زمانی که شما به او توجه نمایید.

 گریه زیاد

گریه کردن رفتار طبیعی و سالمی است که موجب تخلیه استرس و انرژی احساسی می‌شود اما گریه شدید کودک، واقعا کلافه کننده است. گریه کردن کودک علت‌های فراوانی دارد که یکی از آنها جلب توجه است. ممکن است کودک شما برای جلب توجه به گریه کردن روی آورد پس اگر علت گریه کودک بی‌توجهی به اوست، به کودکتان بیشتر توجه نمایید.

 مقاومت در برابر خوابیدن

متخصصین اطفال معتقدند که هیچ چیزی به اندازه خواب صحیح و به موقع در کودک برای رشد او مهم نیست. سلامتی جسم، بهتر شدن اخلاق، کارایی بهتر و تمرکز بالاتر از مهمترین فواید خواب کافی برای کودک است. برخی کودکان در برابر خواب مقاومت کرده و خیلی سخت می‌خوابند. مقاومت در برابر خواب علت‌های زیادی دارد و یکی از دغدغه‌های والدین است. یکی از عللی که کودکتان در برابر خواب مقاومت می‌کند، این است که او دوست دارد بیدار بوده تا از توجه و محبت شما به قدر کافی برخوردار شود.

 پرت کردن چیزهای مختلف

پرت کردن اشیا توسط کودک، نه از سر خودخواهی و بی‌ادبی است و نه عاملی برای نگرانی است بلکه پرتاب اشیاء در کودکان از سن حدود 14 ماهگی نوعی پیشرفت استعدادهای حرکتی محسوب می‌گردد. یکی از علت‌های پرتاب وسایل در کودکان بزرگتر این است که آنها با پرتاب وسایل می‌خواهند توجه والدین را به خود جلب کنند.

 داد زدن و عصبانیت

خیلی از پدر و مادرها از جیغ زدن کودک خردسال خود کلافه و خسته می‌شوند والدین باید ابتدا علت جیغ زدن فرزند خود را کشف کنند و بهترین رفتار را برای مقابله با جیغ زدن آنها بکار ببرند. کودکان در سنین 2 تا 3 سالگی که در سن استقلال طلبی قرار دارند، تصور می‌کنند مرکز همه دنیا هستند و همه باید به آنها توجه کنند، پس ممکن است بی‌دلیل جیغ و فریاد راه بیندازند تا توجه والدین را به خودشان جلب کنند.

 عوارض و نتایج بی توجهی به کودک

بی‌توجهی به کودک باعث بروز مشکلات و عوارض زیر می‌شود؛ مشکلات سلامتی، سوء تغذیه کودک، اختلالات ذهنی، اختلالات احساسی، کمبود اعتماد به نفس، مشکلات رفتاری، مشکلات اجتماعی و مشکل در برقراری ارتباط با دیگران و روی آوردن به مواد مخدر.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/73205