کد خبر : 73656
تاریخ : 1402/6/27
گروه خبری : زیست بوم

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی مطرح کرد؛

پایش تالاب‌های استان مرکزی برای بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

محمد فتاحی گفت: با توجه به شروع مهاجرت پرندگان مهاجر به تالاب میقان اراک گروه‌های پایش و مراقبت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی فعال شده و 28 نفر از کارشناسان و دامپزشکان اداره کل دامپزشکی استان وظیفه پایش و مراقب این بیماری را در استان برعهده داشته و ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استانداری این استان تشکیل شده است.

فتاحی از تزریق دو میلیون و 538 هزار دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در راستای مقابله با شیوع این بیماری در استان در سال جاری خبر داد و افزود: در راستای پیشگیری و مقابله با این بیماری امسال سه هزار و 128 مورد بازدید و سه هزار و 513 مورد نمونه‌برداری در استان انجام شده و تاکنون موردی از این بیماری گزارش نشده است.

وی خاطرنشان کرد: احتیاج است برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق پرندگان در استان فعالان این بخش از حمل و نقل طیور بومی از شهرها، مرغداری‌ها و انتقال آن‌ها به روستاها، خرید مرغ رنگی از دوره گردها و دست فروشان و نگهداری طیور در حیاط منزل و محوطه باز تا اطلاع ثانوی اجتناب کنند.

فتاحی افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری‌های واگیردار و مشترک بین انسان و طیور است که شیوع احتمالی این بیماری با شروع ناگهانی تلفات، انتشار وسیع در گله پرندگان، کاهش شدید مصرف دان، علائم تنفسی پرنده‌ها همراه است.

وی گفت: افت ناگهانی و شدید تولید تخم‌مرغ، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، علائم عصبی شامل لرزش سر و گردن و پیچ گردن در طیور از جمله تظاهرات بالینی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: اجتناب از شکار و نگهداری پرندگان وحشی و مهاجر، استفاده نکردن لاشه‌های طیور تلف شده برای تغذیه سگ و سایر حیوانات، جمع آوری تلفات طیور، سوزاندن و دفن بهداشتی لاشه‌های طیور با مواد ضدعفونی کننده، جلوگیری از هرگونه تماس با لاشه طیور تلف شده و شستشو و ضدعفونی دست‌ها در صورت تماس با طیور آلوده از جمله راهکارهای مقابله و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغداری است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/73656