کد خبر : 75066
تاریخ : 1402/8/3
گروه خبری : جامعه

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور مطرح کرد:

همدان، شاگرد اول کشور در حوزه فناوری و دانش‌بنیان

مشاور وزیر کشور در امور فناوری: جذب 1000 نخبه در وزارت کشور و افزایش بهره هوشی در مدیریت

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار : محمدجواد صدری‌مهر روز گذشته در جلسه ستاد اقتصاد دانش‌بنیان که با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و رؤسای دانشگاه‌ها برگزار شد، با بیان اینکه در مراکز علمی مرکز هم‌آفرینی را تعریف کرده‌ایم، عنوان کرد: بر این اساس مجموعه‌هایی که ظرفیت‌های خالی دارند، آن‌ها را در اختیار تولید صنعتی واحدهای فناوری قرار می‌دهند و این افراد در مرکز هم‌آفرینی حضور دارند.

   دانشجویان تحصیلات تکمیلی به مسائل چالشی استان بپردازند

صدری‌مهر سپس با اشاره به مسائل همدان براساس آمایش استانی، گفت: این اقدام که در استان همدان نیز انجام شده، بسیار ارزشمند است و باید حفظ و تقویت شود. سرعت گرفتن تعریف جامع مسئله باعث می‌شود حل‌کننده مسائل که دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، به این بخش گرایش پیدا کنند و مشکلات از طریق علمی حل شود.

وی اعلام کرد: مسئله حائز اهمیت دیگر اینکه معاونت علمی با برش استانی در استان‌های توانمند قسمت عمده‌ای از اختیارات خود را به استاندار واگذار می‌کند که این اتفاق در استان همدان نیز رخ داده است.

صدری‌‌مهر در ادامه با اشاره به پیش‌برنده بودن این تفویض اختیار، گفت: مدیر از رفت‌وآمد به مرکز راحت شده و در استان می‌توان با صرف زمان کمتر، آن را به زنجیره ارزش تبدیل کرد.

وی سپس به اعتبار مالیاتی اشاره کرد و متذکر شد: تمام تلاش ما کم شدن مالیات شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ چراکه کم کردن مالیات طی دو سه سال آینده با ثروت بیشتری به چرخه تولید کشور خواهد برگشت.

این مقام مسئول افزود: مسئله دیگر اینکه هر چقدر بخش‌های خصوصی دانش‌بنیان افزایش پیدا کند و از تعداد بخش‌های دولتی کاسته شود، موفقیت بیشتری خواهیم داشت؛ چراکه یک بخش از زنجیره ارزش، رشد بخش‌های خصوصی فعال فناورانه است.

صدری‌‌مهر در پایان سخنان خود با اشاره به اقدامات فناورانه صورت‌گرفته در استان، همدان را شاگرد اول کشور در حوزه فناوری و دانش‌بنیان توصیف کرد.

   ارتباط با نخبگان جامعه، محبوبیت و مقبولیت می‌آورد

مشاور وزیر کشور در امور فناوری نیز در جلسه با بیان اینکه حاکمیت وقتی با نخبگان علمی ارتباط پیدا می‌کند مقبولیت و محبوبیت پیدا کرده و این خاصیت ساحت علم است، عنوان کرد: مکانیزم برقراری ارتباط با نخبگان برگزاری نشست‌ها و طرح مسئله در آنجا بوده و بخشی نیز استفاده از نخبگان در سطوح مختلف حاکمیتی است.

حمیدرضا طهوری مطرح کرد: در این راستا جذب یک‌هزار نخبه در وزارت کشور نیز در دست اقدام است که با تحقق آن بهره هوشی بالاتری در اداره کشور خواهیم داشت. البته عدد اصلی جذب چهار هزار نفر است که سه هزار نفر در سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها به‌کارگیری خواهند شد.

وی با اعلام این خبر که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه مأموریت دانشگاه در حل چالش‌ها را ابلاغ کرده است، تصریح کرد: دانشگاه باید در منطقه‌ای که حضور دارد، مؤثر باشد؛ مأموریت‌گرایی در همه جای دنیا وجود دارد و اثرگذاری دانشگاه نیز در همین راستا تعریف می‌شود.

مشاور وزیر کشور در امور فناوری اظهار کرد: ما نیز در سطح کشوری تشکیل ستاد ملی اقتصاد دانش‌بنیان را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و در آنجا مسائل مشترک چالشی و ارائه راه حل برای آن‌ها، مطرح می‌شود.

طهوری سپس با طرح چند پیشنهاد تخصصی به مدیران استان در حوزه آب به‌عنوان یک مسئله ملی، کشاورزی، بازارسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و اندازه‌گیری دقیق شاخص‌ها، سخنان خود را به پایان رساند.

   همدان ظرفیت انجام طرح‌های پرچمدار کشوری را دارد

رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اشاره به وجود 10 ستاد در این مرکز و حمایت از شرکت‌های تکنولوژیک، عنوان کرد: تسهیلگری و اعطای اعتبارات بلاعوض و غیر بلاعوض و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان از اقدامات حمایتی ما است.

مهیار ابراهیمی خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان همدان این ظرفیت را دارد که پروژه‌های پرچمدار و کلان را در استان اجرا کند تا این پروژه‌ها زمینه‌ای برای حضور و رونق گرفتن سایر شرکت‌های دانش‌بنیان در استان باشند.

   نگاه مأموریت‌‌محور به دانشگاه‌ها برخاسته از توانایی نخبگان علمی است

استاندار همدان نیز در این جلسه ضمن تبریک میلاد با سعادت امام حسن عسکری علیه‌السلام، عنوان کرد: مجموعه‌ای که در بخش دانش‌بنیان زیر چتر استان به‌ویژه پارک علم و فناوری فعالیت می‌کند، بسیار غنی است.

علیرضا قاسمی‌فرزاد خاطرنشان کرد: نگاه رئیس‌جمهور به دانش‌بنیان‌ها بسیار راهبردی بوده و نگاه مأموریت‌‌محور ما به دانشگاه نیز به‌دلیل اهمیت و اثرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی افزود: ارتقای کیفیت محصولات دانش‌بنیان در دستور کار ما قرار دارد که پردیس کشاورزی با رویکرد نوین مؤید این نگاه است.

استاندار همدان سپس تصریح کرد: انسجام و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و دانشگاهی نیز حاصل نگاه به حل مسائل با محوریت علمی و تخصصی بوده است.

قاسمی‌فرزاد با این بیان که شیوه‌های سنتی در بخش صنعت و معدن نیز پاسخگو نبوده و با ذخایر ارزشمندی که در استان داریم باید ریل‌ها را به سمت شیوه‌های نوین سوق دهیم، تأکید کرد: بایستی تمام توان و ظرفیت استان به‌ویژه در بخش پارک علم و فناوری، شرکت‌ شهرک‌های صنعتی و سایر بخش‌ها را به‌کار ببندیم تا فناوری در استان بالنده شود؛ ما نیز تمام‌قد حمایت خواهیم کرد تا بتوانیم از حداکثر ظرفیت استان استفاده کنیم.

   راه‌اندازی سه خانه‌ خلاق در سه شهرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز در جلسه با بیان اینکه از ابتدای سال گذشته برنامه اجرایی چهارساله‌ای برای اشتغال استان تدوین شده و در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفته است، عنوان کرد: تاکنون هشت جلسه با تشکیل هشت کمیته تخصصی فرهنگی، کشاورزی، صنعت و معدن، علم و فناوری، پزشکی، فاوا، صنایع خلاق و توسعه فناوری هنرفرش دستباف تشکیل شده است.

سیدمجتبی حسینی خاطرنشان کرد: کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه ذیل ستاد توسعه اشتغال دانش‌بنیان شکل گرفت و اقدامات مؤثری ازجمله توانمندسازی واحدهای آرانددی و شناسایی ظرفیت دستگاه‌ها را در دستور کار خود قرار داد.

وی ادامه داد: 10 مسئله اصلی استان نیز با محور ستاد اقتصاد دانش‌بنیان به دانشگاه‌های استان ارائه شد و با توجه به توانایی علمی آن‌ها، مقرر شد راهکارهای لازم را در این خصوص ارائه کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: در هشت کمیته تخصصی مذکور برای همه نهادهای اجرایی و دستگاه‌های دولتی پروژه دانش‌بنیان تعریف شد و همچنین برای 10 شهرستان استان (تحت امر فرمانداران) نیز یک پروژه دانش‌بنیان از این طریق تعریف شد.

حسینی تصریح کرد: راه‌اندازی سه خانه‌ خلاق در سه شهرستان نیز صورت گرفته و در سایر شهرستان‌ها نیز در دست بررسی است.

وی با اشاره به مصوبه راه‌اندازی کارخانه نوآوری، اظهار کرد: 20 میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری برای این کار درنظر گرفته شده و معادل همان نیز بنا است از طریق معاونت علمی تخصیص پیدا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان توضیح داد: هیئت اندیشه‌ورز اقتصاد دانش‌بنیان نیز در استان شکل گرفته که 30 عضو دارد و از این تعداد 23 نفر نخبگان دانشگاهی هستند که با محور تخصصی صنعت و کشاورزی پیش می‌رود.

حسینی در ادامه با تأکید بر اینکه سه رویداد دانش‌بنیان طی دو سال در استان برگزار شده، بیان کرد: ایجاد پردیس تخصصی نوآوری کشاورزی نیز از اقدامات مهم صورت‌گرفته بوده که همه این موارد حاصل زحمات مدیران و هم‌فکری نخبگان در استان است.

   کسب رتبه نخست همدان در پیشرفت برنامه‌های اقتصادی

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان نیز با بیان اینکه هفت کمیته با مسئولیت رؤسای دانشگاه‌ها در استان شکل گرفته است، عنوان کرد: 56 ایده جدید در این کمیته‌ها شکل گرفت که در مراکز رشد پذیرش شده و 64 نیاز استان را نیز احصا کردیم و در اختیار دانش‌بنیان‌ها قرار گرفت.

مجید کزازی اظهار کرد: خوشبختانه استان همدان با توجه به اقدانات انجام‌شده در حوزه شاخص‌های پیشرفت اقتصادی، رتبه نخست کشوری را از آنِ خود کرده است.

وی با اشاره به پیشرفت برنامه‌های اقتصادی، افزود: استان همدان در این بخش نیز رتبه نخست را در سطح کشور کسب کرده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه مأموریت دانشگاه‌های استان نمره 9 را از مجموع 10 نمره به‌دست آوردیم و در بخش جذب نخبگان نیز رتبه دوم کشوری را از آنِ خود کرد‌ه‌ایم.

کزازی تصریح کرد: در سال 1402 هشت جلسه ستادی و کمیته تشکیل شده، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به 77 و تعداد واحدهای فناور نیز به 466 واحد رسیده است.

   ساخت یک گلخانه 1000 متری جدید با پیشرفت 40 درصدی

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان نیز با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده، گفت: سال گذشته دومین پردیس کشاورزی در استان افتتاح شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته که با 23 شرکت دانش‌بنیان و 17 واحد فعال، فعالیت می‌کند.

محمد یزدان‌دوست ابراز کرد: پیگیری و گرفتن مجوزهای مربوطه، تشکیل شورای پردیس، مشخص شدن اعضای کارگروه‌ها، بررسی و تأیید دو درخواست از چهار درخواست نیز ازجمله اقدامات صورت‌گرفته است.

وی سپس تأکید کرد: ایجاد زیرساخت‌های اداری، تکمیل گلخانه مرکز تحقیقات، ساخت یک گلخانه یک‌هزار متری جدید با پیشرفت 40 درصدی و بازسازی دو باب ساختمان نیز از دیگر اقدامات در دست اجرا است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان تصریح کرد: پنج هکتار زمین زراعی نیز برای پردیس درنظر گرفته شده که در اختیار شرکت‌هایی قرار گیرد که کار کشاورزی انجام می‌دهند؛ البته در این بخش شرکت‌ها نیاز به ادوات دارند که باید در برنامه دیده شود.

یزدان‌دوست در خاتمه ابراز کرد: حضور و استقرار شرکت‌ها ازنظر دفتری مشکلی ندارد، اما در حوزه کار نیاز به مساعدت داریم.

   هوشمندسازی معادن در بخش انفجار با پلاسما برای نخستین‌بار در کشور با موفقیت انجام شد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره به پروژه عارضه‌یابی صنعت، گفت: این اقدام با همکاری صنعت و معدن، دانشگاه صنعتی و حمایت‌های استاندار در جلسه ستاد تسهیل پیگیری شد. احمد شانیان افزود: رشد 80 درصدی واحدهای آرانددی و هوشمندسازی معادن در بخش انفجار با پلاسما برای نخستین‌بار در کشور با موفقیت انجام شده و هوشمندسازی معادن نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی در پایان سخنانش اعلام کرد: برگزاری پنل‌های تخصصی صنایع غذایی، انجام 20 رویداد راهیان پیشرفت و برگزاری رویداد دیده شو با میزبانی واحدهای تولیدی نیز ازجمله اقدامات صورت‌گرفته است.

   از 9 شهرک فعال در کشور یک شهرک هایتک اختصاص به استان همدان دارد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه از 9 شهرک فعال در کشور یک شهرک هایتک اختصاص به استان همدان دارد، گفت: امسال توسعه شهرک با 500 هکتار نیز در دستور کار است.

مصطفی حقیقی اذعان کرد: سال 1400، یک‌هزار و 20 واحد داشتیم که 11 واحد آن فناور تولید بود، اما امروز با رشد 20 برابری، 200 واحد فناور تولید و دانش‌بنیان در استان داریم.

وی در خاتمه گفت: 180 واحد ما نیز از ابتدای دولت در شُرف بهره‌برداری بوده یا بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که به‌زودی به بهره‌برداری خواهند رسید.

   شاخص‌سازی تئوری‌ها و نتیجه‌گرایی در دستور کار است

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ما به دنبال شاخص‌سازی مفهوم دانش‌بنیان بودیم، بیان کرد: تدوین برنامه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تعیین مأموریت دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان و غیره در این زمره بود.

محمدعلی محمدی خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده سال نتیجه‌گرایی و رسیدن به 11 شاخص تعریف‌شده باشد. برای مثال پژوهشکده انگور ملایر در این راستا و مأموریت‌گرایی دانشگاه تعریف شده و تاکنون نیز با تلاش‌های صورت‌گرفته، موفق عمل کرده است.

* ایجاد 15 تیم استارت‌آپی سرمایه‌گذاری خطرپذیر

نماینده مؤسسه دانش‌بنیان برکت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه وظیفه ما سرمایه‌گذاری خطرپذیر است، گفت: تاکنون 15 تیم استارت‌آپی خطرپذیر ایجاد کرده‌ایم، سرمایه‌پذیری 50 میلیارد تومان نیز در دستور کار داریم، ضمن اینکه دو مرکز با ظرفیت 100 درصدی نیز فعال هستند.

ارسلان باسلی‌زاده خاطرنشان کرد: استان همدان تیم‌های ارزشمند و دو مرکز بسیار فعال و به‌روز دارد که بر این اساس باید اعلام کنیم ما قطعاً هیچ چیزی از سایر مراکز دنیا که در این بخش فعالیت می‌کنند، کم نداریم؛ در همین راستا نیز موفق شدیم اخیراً یک قرارداد با کویت منعقد کنیم.

وی در ادامه از ساخت چند کنسرسیوم با ارزش بیش از 30 میلیارد تومان خبر داد و گفت: مقرر شد با ملکی که در دست ما است، سوله‌های 200 تا 300 متری برای واحدهای کوچک درنظر بگیریم تا به‌تدریج بتوانند مستقل شوند.

این فناور همدانی در خاتمه توضیح داد: در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اعتبار بیش از 50 میلیارد تومان درنظر داریم کار واحدها را توسعه دهیم که البته 100 میلیارد تومان نیاز است که یا باید از استان تأمین شود یا از معاونت علمی؛ ما در این بخش از شما مساعدت می‌خواهیم.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/75066