کد خبر : 76400
تاریخ : 1402/9/6
گروه خبری : سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان خبر داد:

افزایش مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی در همدان

محمدمهدی مجذوبی از برگزاری سومین مجمع سلامت استان همدان خبر داد و اظهار کرد: نخستین مجمع در سال 96 و دومین مجمع در سال 1401 برگزار شده است و مجمع سلامت امسال در روز پنجشنبه 10 آذرماه برگزار می‌شود؛ علت وقفه چندساله در برپایی مجمع، شیوع کرونا و مسائل دیگر بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان با تأکید بر اینکه امسال با شناسایی نقاط قوت و ضعف نسبت به سال قبل با قوت بیشتر و حضور حداکثری مدعوین مجمع سلامت را برپا می‌کنیم، افزود: پارسال این مجمع در 10 شهرستان برگزار شد، اما امسال شهرستان‌ها را نوبت‌بندی کردیم تا پنج شهرستان امسال و مابقی هم در سال آینده مجمع سلامت را برگزار کنند.

مجذوبی با بیان اینکه 75 تا 80 درصد پیشبرد حوزه سلامت مربوط به ادارات و دستگاه‌های خارج از دانشگاه و سمن‌ها‌ است، تصریح کرد: برای تحقق اهداف حوزه سلامت باید حمایت همه دستگاه‌ها را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بر‌اساس استاد بالادستی کشور باید همه دانشگاه‌ها سالی یک‌بار مجمع سلامت را برگزار کنند، ادامه داد: در این مجمع همه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی را دعوت می‌کنیم؛ این مجمع با حضور حداکثری مسئولان استانی و ذی‌نقشان سلامت برای تبادل دانش، نظرات و تجربیات، یادگیری جمعی، گفتمان‌سازی درباره رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم، تبیین اولویت‌های سلامت و حمایت‌طلبی برای آن‌ها برگزار می‌شود.

مجذوبی گفت: در مجمع سلامت چالش‌هایی را مطرح می‌کنیم و همه شرکت‌کنندگان عهد می‌بندند که در راستای تحقق اهداف گام بردارند؛ در مجامع سعی می‌کنیم سه مورد چالش اصلی را برای سخنرانان کلیدی مشخص کنیم. در سطح استان طی دو سال گذشته بیش از 100 مورد از چالش‌های بازدارنده تحقق اهداف سلامت شناسایی شده که سه مورد از آن‌ها برای گفتمان غالب تعیین و اعلام می‌شود‌.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان افزود: در مجمع سال گذشته چالش‌ها درباره جوانی جمعیت، تغییر اقلیم و سند بیماری‌های غیر واگیر بود، اما برای امسال چالش‌ها تغییر کرده است؛ امسال دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی چالش‌ها را برای استان‌ها تعیین و ابلاغ کرده تا با دستور کار مشترک انجام شود.

وی با بیان اینکه نخستین چالش درباره خدمات توانبخشی و تبیین و ادغام آن در حوزه سلامت است، اظهار کرد: به‌خاطر شیوع سکته‌های مغزی، حوادث ترافیکی، نواقص مادرزادی، افزایش امید به زندگی و سالمندی، سقوط از ارتفاع و شیوع بیماری‌های غیر واگیر، نیازمند افزایش خدمات توان‌بخشی هستیم؛ این درحالی است که نیاز به خدمات توان‌بخشی در حوزه شنوایی‌شناسی، بینایی، کاردرمانی و فیزیوتراپی افزایش یافته است‌.

مجذوبی عنوان کرد: دومین چالش مربوط به سند امنیت غذا و تغذیه است، ازنظر تغذیه نیازمند کارهای زیادی هستیم؛ سندی تهیه شده که همه دستگاه‌ها و ادارات مختلف مانند دامپزشکی، شیلات، سازمان صمت، استاندارد، جهاد کشاورزی و غیره باید کمک کنند تا انجام شود‌؛ چالش سوم مربوط به ایمنی و ترافیک است، ازنظر حوادث ترافیکی سال گذشته 420 فوتی داشتیم که آمار بالایی است. مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی در استان بعد از کرونا دوباره افزایش پیدا کرد و به‌عنوان پنجمین علت مرگ‌ومیر در استان مطرح است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان با بیان اینکه 34 دستگاه در استان برای موضوع حوادث ترافیکی دخیل هستند، گفت: معمولاً این حوادث در سنین پایین اتفاق می‌افتد و خانواده‌ها نیروی کار را از دست می‌دهند و از طرفی هم به جامعه، دولت و خانواده ضرر وارد می‌شود.

مجذوبی با بیان اینکه جشنواره تعهد و مسئولیت اجتماعی سلامت را هم‌ برگزار می‌کنیم، تصریح کرد: در این جشنواره از کسانی که در طول سال گذشته بیشترین همکاری را با حوزه سلامت استان داشتند، تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مدعوین مجمع سلامت 500 تا 600 نفر هستند که شامل تمام رؤسای ادارات و مدیران کل می‌شود، گفت: بخشی از میهمانان هم از وزارت بهداشت می‌آیند.

 

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/76400