کد خبر : 76803 تاریخ : 1402/9/15 گروه خبری : اقتصادی |
|
پرتاب موفقیتآمیز نسل جدید کپسولهای زیستی با پرتابگر «سلمان» |
|
جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی«سلمان» با موفقیت پرتاب شد. حسین دلیریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران در این باره گفت: با پرتاب موفق این کپسول 500 کیلویی توسعه فناوریهای مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانههای کنترل سرعت و سپر ضربهگیر، آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانههای مربوط شرایط زیستی و... آزمایش شد.
کپسول زیستی ایرانی به عنوان جدیدترین نسل از کپسولهای زیستی ایران که صبح امروز پرتاب شد، طی انعقاد قراردادی در پژوهشگاه هوافضا طراحی و ساخته شد و صبح امروز چهارشنبه 15 آذر از پایگاه فضایی سمنان پرتاب شد.
این کپسول زیستی قادر به حمل انسان نیست، اما دارای قابلیتهای بسیار پیشرفتهتری است و طبق اعلام سازمان فضایی این کپسول ویژگیهای پیشرفتهتر و بهتری به نسبت کپسولهای قبلی دارد که یکی از مهمترین این ویژگیها، قابلیت هدایت و کنترل کپسول است.
پرتاب زیر مداری این کپسول زیستی با وزن 500 کیلوگرم با موفقیت انجام شد و به ارتفاع 130 کیلومتری زمین پرتاب شد. از زمان پرتاب این کپسول تا لحظه فرود 15 دقیقه زمان برده است.
در 8 سال گذشته کلا 6 پرتاب صورت گرفت، ولی در دوسال اول دولت رئیسی با پرتاب کپسول جدید، نهمین پرتاب انجام شده است.
در بخش اهداف کلان سیاستها و برنامههای کلان بخش فضایی کشور (بازه زمانی 1401 تا 1410) موارد ذیل تاکید شده است:
* بومی سازی و تثبیت فناوریهای فضایی مورد نیاز برای طراحی، ساحت، پرتاب و بهره برداری عملیاتی ماهواره سنجش از دور اپتیکی با وضوح تصویر بهتر از 5 متر چندطیفی و 2.5 متری تک طیفی در کلاس و استانداردهای جهانی.
* بومی سازی و تثبیت فناوریهای فضایی مورد نیاز برای طراحی، ساخت، پرتاب و بهره برداری عملیاتی ماهواره سنجش از دور راداری با وضوح تصویر بهتر از 10 متر در کلاس و استانداردهای جهانی.
* حضور عملیاتی در مدار زمین آهنگ و بومی سازی فناوریهای مورد نیاز برای طراحی، ساخت، پرتاب و بهره برداری ماهواره مخابراتی در این مدار با هدف پوشش نیازهای ارتباطی کشور.
* بومی سازی فناوریهای کلیدی و صنعتی سازی منظومههای ماهواره ای مدار پایین و سامانه کمک ناوبری محلی فضا پایه.
* توسعه علوم، اکتشافات و زیست فضایی بر اساس طراحی، ساخت و پرتاب محمولههای اکتشافی و حامل موجود زنده برای اشراف و تسلط بر قلمرو فضا و تکمیل زنجیره علوم، فناوریها و خدمات فضایی.
* توسعه، تثبیت توانمندی، ارتقای قابلیت اطمینان و مزیت سازی در پرتاب محمولههای مورد نیاز به مدارات مختلف عملیاتی.
* توسعه و تکمیل زیر ساختهای توسعه فناوری، تجمیع، آزمون، پرتاب و بهره برداری از ماهوارههای تحقیقاتی و عملیاتی مورد نیاز به منظور کاهش ریسکهای ماموریتها و ارتقای نرخ موفقیت در انجام ماموریتها از طریق سرمایه گذاری دولتی.
رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص برنامههای سازمان فضایی ایران در حوزه اعزام انسان به فضا، توضیح داد: ما در این زمینه برنامه مفصلی با عنوان "زیست فضا" داریم. از این برنامه در گذشته با عنوان «اعزام انسان به فضا» یاد میشد و الان این برنامه را توسعه دادیم.
حسن سالاریه، با تأکید بر اینکه در این برنامه تنها تمرکز ما بر روی زیست انسان نیست، خاطر نشان کرد: در این زمینه تنها تکیه ما بر اعزام فضانورد نیست، بلکه در این طرح موضوع زیستفضا به طور مبسوط در یکی از پژوهشگاهها در حال انجام است و این طرح جزو برنامههای جدی سازمان فضایی به شمار میرود.
وی اظهار کرد: در این طرح بسیاری از کاربریهای دیگر از جمله ساخت آزمایشگاههای زیر مداری را در این زمینه داریم. |
لینک | |
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/76803 |