کد خبر : 79116 تاریخ : 1402/11/14 گروه خبری : سیاسی |
|
کارشناس مسائل بینالملل: حملات آمریکا برای بهرهبرداری انتخاباتی بایدن و روحیه دادن به سربازانش است |
|
ستاد فرماندهی تروریستی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) با تأیید حملات هوایی در عراق و سوریه اعلام کرد که چندین مکان مورد حمله قرار گرفته است.
این حملات در واکنش به حمله به نیروهای آمریکایی پایگاه «برج 22» در اردن انجام شده است که به کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی شدن 40 تن دیگر منجر شد.
*پایگاه نظامی برج 22 در مرز اردن با سوریه
ارتش آمریکا مدعی شد در این حملات که بامداد شنبه انجام شد، 85 هدف از جمله پستهای فرماندهی و اطلاعات، انبارهای مهمات، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات لجستیکی گروههای مقاومت هدف قرار گرفتهاند.
رسانهها همچنین از حملات هوایی به مناطقی در حومه استان دیرالزور سوریه و القائم عراق خبر داده بودند. در همین حال منابع امنیتی عراقی اعلام کردند، اهداف بمباران شده توسط هواپیماهای آمریکایی در القائم قبلا تخلیه شده بودند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در بیانیهای در این رابطه گفت: به دستور من، نیروهای آمریکایی به اهدافی در تأسیسات عراق و سوریه حمله کردند و این حملات برای مدت زمانی ادامه خواهد یافت.
وی در عین حال مدعی شد: آمریکا بهدنبال جنگ در خاورمیانه یا هیچ جای دیگر جهان نیست!
وزارت دفاع سوریه در بیانیهای در واکنش به تجاوز بامداد روز شنبه آمریکا به مناطقی در شرق این کشور این حملات را محکوم و آنها را نشانهای دیگر بر همدستی واشنگتن با گروه تروریستی داعش و تلاش برای احیای دوباره آن دانست.
صباح زنگنه با اشاره به حملات جمعه شب آمریکا به مقاصدی در سوریه گفت: این حملات نشان میدهد آمریکا با چند مشکل مواجه است، یکی از آنها ساختاری به اسم اسرائیل در منطقه است؛ قرار بود اسرائیل به آمریکا در کنترل قدرتهای منطقه و قیامهای مردمی علیه خودش و کنترل دولتهای عربی پیرامونش کمک کند، اما این کارکرد در هفت اکتبر در عمل فرو ریخت. آمریکا با تمام قدرت و ظرفیت از اسرائیل حمایت کرد و تسلیحات فرستاد و در بعد سیاسی، تبلیغاتی و امنیتی تمام وزنش را در کنار اسرائیل گذاشت و بقیه قدرتهای غربی را بسیج کرد و بارها مقامات آمریکا، انگلیس و فرانسه و سایر کشورها به فلسطین اشغالی فرستاده شدند.
وی با بیان اینکه آنچه در هفت اکتبر تا امروز برای اسرائیل رخ داده در هفتاد سال اخیر رخ نداده بود، گفت: بنا بود اسرائیل از آمریکا و غرب در منطقه دفاع کند، اما معادله برعکس شد و آمریکا مجبور شد با وجود تمام حمایتهای مادی و معنوی از اسرائیل وارد شود و دخالت کند.
این کارشناس مسائل بینالملل مسئله دیگر برای آمریکا را حمایت گروهها و کشورهای منطقه و دنیا و حمایت افکار عمومی جهانی از مسئله فلسطین و غزه دانست و افزود: در اطراف موضوع غزه و فلسطین شاهد گسترش عملیات علیه اسرائیل در حمایت از مردم فلسطین و غزه بودیم. این ایستادگی و حمایت، آمریکا را دچار بحران داخلی هم کرد و مردم، دانشجوها، نیروهای روشنفکر و حتی سیاستمداران در بخشهای مختلف به حمایت از فلسطین حرکت کردند و سیاست دولت آمریکا را دچار بحران کردند. در همین شرایط نیروهای مقاومت عراق، سوریه، حزبالله و یمن وارد صحنه شدند و موقعیتهای آمریکا را در واکنش به حمایتش از اسرائیل در منطقه مورد تعرض قرار دادند و این به معنای از بین رفتن حیثیت و هژمونی آمریکا میتواند تلقی شود.
زنگنه گفت: از طرفی این بحرانها زمانی اتفاق میافتد که آمریکا به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشود و بین حزب دموکرات و جمهوری خواه این مسابقه آغاز میشود که هر کدام نشان دهند کدام به موجودیت دست ساخته یعنی اسرائیل وفادارترند از این رو باید گفت که بخشی از این اقدامات نمایش قدرت در آستانه انتخابات است.
وی با اشاره به حملات اخیر آمریکا به مقاصدی در سوریه اظهار کرد: آمریکا ادعا میکند نیروهای مقاومت در منطقه به ایران وابسته هستند و در واکنش به حملات نیروهای مقاومت علیه نیروهای آمریکایی دست به این اقدام زده است با این حال اینکه آمریکا خطوط قرمزی را نگه داشته است و به نیروهای مقاومت در عراق و سوریه حمله کرده است نشان میدهد که تمایلی به گسترش و دامنه جنگ و درگیری در منطقه در شرایط فعلی ندارد. البته دولت عراق در یکی دو هفته اخیر گفتوگوهای زیادی با گروههای مقاومت داشته است و تعدادی از این گروهها اعلام آمادگی کردند تا اقداماتشان را به طور موقت ادامه ندهند و رفتار آمریکا را ارزیایی کنند.
این کارشناس مسائل بینالملل در پاسخ به این که فکر میکنید حملات آمریکا آن طور که ادعا کرده است ادامه یابد؟ گفت: این عملیات ممکن است برای حفظ روند و وجهه آمریکا ادامه یابد. تکرار و ادامه این عملیاتها برای بهرهبرداری در انتخابات ریاست جمهوری و روحیه دادن به سربازان آمریکا در منطقه میتواند هدف باشد.
زنگنه در پاسخ به این پرسش که عملیات گروههای مقاومت در عراق و سوریه و یمن علیه مواضع آمریکا و اسرائیل در منطقه ادامه خواهد یافت؟ اظهار کرد: آمریکا با این عملیات و اقدامات حمایتی که از اسرائیل در منطقه دارد، شرایط را برای تداوم وضعیت و ادامه حملات گروههای مقاومت فراهم میکند. به هرحال به طور مشخص گروههای مقاومت اعلام کردند که تا توقف جنگ علیه غزه به حملاتشان ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه آمریکا سعی کرده به هر شکل ممکن مسئله غزه را از صحنه تبلیغات گسترده در دنیا و در بین افکار عمومی خارج کند و به نظر در این قضیه تا حدی هم موفق بوده، گفت: انجام این عملیات و تنش در دریای سرخ و درگیری با نیروهای مقاومت در عراق و سوریه و یمن خواست آمریکاست تا توجهها از اسرائیل و غزه برداشته شود و امروز به شکلی عمل میکند گویی مشکل در منطقه نیروهای مقاومت هستند که جز دشمنی با آمریکا کار دیگری ندارند. معتقدم جبهه مقاومت باید به این مسئله توجه کند و اجازه ندهد خواسته یا ناخواسته اسرائیل و مسئله غزه از محور توجه افکار عمومی جهانی خارج شود. قدرت رسانهای و روایت سازی نیروهای مقاومت محدود است، اما نباید فراموش کرد که نقطه قوت مهم در مسئله غزه همراهی افکار عمومی دنیا با این مسئله بود.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره دامنه تنش در منطقه تصریح کرد: آمریکا عملا با پاسخهای اخیر نیروهای مقاومت را به ادامه عملیات در منطقه دعوت میکند، شاید حجم آن خیلی گسترده نباشد و تبدیل به جنگ شدید نشود و موردی باشد، اما معتقدم این نوع اقدامات از سوی آمریکا دلیل بیشتری به نیروهای مقاومت میدهد که آمریکا برای امنیت اسرائیل حاضر است کل امنیت منطقه را به هم بزند و از اعتبار خودش هم هزینه کند، صرفا به خاطر سرپوش گذاشتن بر اعمال جنایتآمیز اسرائیل. این وضعیت برای آمریکا خسارتبار است و منطقه را به آشوب و ناامنی میکشاند. |
لینک | |
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/79116 |