کد خبر : 79328
تاریخ : 1402/11/21
گروه خبری : فرهنگی

ما در ارکستر‌ها نوازندگان زن بسیاری داریم

نگاه جشنواره موسیقی فجر به موسیقی پاپ بسیار جدی است. نبض شنیداری نوجوان امروز در دست موسیقی پاپ است. ما باید برای این موسیقی برنامه داشته باشیم.
امیرحسین سمیعی، رئیس سی و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در نشست خبری این رویداد گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که در جشنواره امسال مد‌نظر بوده مسئله عدالت فرهنگی است. ما با تعادل جغرافیایی که در چینش اجرا‌ها به وجود آورده‌ایم، تلاش کرده‌ایم به این عدالت فرهنگی برسیم.
بخش پاپ که امسال دو برابر شده بخشی در سالن میلاد و بخشی در سالن بهمن برگزار می‌شود.
سمیعی همچنین در ادامه گفت: دیگر اجرا‌ها هم در سالن‌هایی تعبیه شده‌اند که در دسترس همه مردم تهران باشند. جشنواره را برای حضور هنرستان‌ها مهیا کردیم.
همچنین گروه‌های بانوان و اجرا‌های ویژه در این بخش، از نکات مهم جشنواره امسال هستند. در سال‌های گذشته هم همکاری‌هایی میان شهرداری و وزارت ارشاد شده‌است. امسال همکاری چندبرابر شده‌است.
همین امروز صبح قول گرفتیم که جشنواره موسیقی فجر در سطح شهر صاحب بیلبورد باشد.
به گفته رئیس جشنواره موسیقی فجر گروه‌های خارجی نیاز به معرفی دارند و باید در شبکه‌های اجتماعی بیشتر معرفی شوند: نگاهم به موسیقی پاپ بسیار جدی است. نبض شنیداری نوجوان امروز در دست موسیقی پاپ است. ما باید برای این موسیقی برنامه داشته‌باشیم.
گاهی بخشی از موسیقی نواحی می‌آید و در موسیقی پاپ می‌درخشد؛ نباید این مسیر‌ها را رها کرد. ما در ارکستر‌ها نوازندگان زن بسیاری داریم. قبل از جشنواره فجر اجرای استاد انتظامی را داشتیم که نوازندگان زن بسیاری در ترکیب ارکستر بودند. گاهی اگر یک ناهماهنگی پیش می‌آید، شاید بهتر است که نیمه پر را هم ببینیم.
رضا مهدوی، دبیر جشنواره موسیقی فجر در ادامه نشست اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر آینه تمام نمای موسیقی فلات ایران است. این رویداد می‌تواند در آینده باعث پیشرفت معنوی و مادی موسیقی شود. جامعه موسیقی در این رویداد فرصت بهتری برای ارائه پیدا می‌کند. امسال به دنبال توسعه کمی و کیفی جشنواره بودیم.
 نگاه رقابتی باید در جشنواره غلبه داشته باشد
مهدوی همچنین افزود: تلاش کردیم این جشن فجر را به نقاط مختلف تهران ببریم. جشنواره ریسمانی برای چنگ زدن همه است. امیدواریم این جشنواره بتواند در عرصه بین‌المللی جایگاه والایی داشته باشد. معتقدم که از نظر داشتن استادان بزرگ عرصه موسیقی، جایگاه بالاتری نسبت به دیگر کشور‌های منطقه داریم. اگر نگاه رقابتی در بخش بین‌الملل داشته باشیم، می‌توانیم به مرجعی برای اهدای جوایز معتبر بین‌المللی تبدیل شویم.
وی معتقد است جشنواره موسیقی فجر رویدادی توانمند و سرحال است، اما ما توقعمان بالاتر است و می‌خواهیم این رویداد را به سطحی بالاتر برسانیم. ما بنا داشتیم که از همه طیف‌ها در جشنواره استفاده کنیم و استقبال برای حضور در جشنواره بسیار زیاد بود. ایمان دارم که جشنواره باید تعداد اجراهایش بیشتر شود. بضاعت موسیقی ما بیش از اینهاست.
دبیر جشنواره موسیقی فجر تأکید کرد: تقاضایم این است که در سال آینده 10 شب اجرا داشته باشیم و گروهی پشت در محدودیت‌های سالن و شب‌های جشنواره نماند. اضافه کردن پاپ به منظور فربه کردن گیشه نبود. ما خواستیم به پاپ بیشتر بپردازیم. جشنواره مستقل موسیقی پاپ را باید برگزار کنیم. باید جشنواره رقابتی موسیقی پاپ را برای آلبوم اولی‌ها برگزار کنیم. کاش می‌شد که هنرمندان خارجی را با حضور مترجمان بتوانیم به مخاطبان خارجی معرفی کنیم.
 بخش بداهه‌نوازی برای کودکان داریم
مهدوی درباره سهم کودکان در این جشنواره گفت: امسال بخش بداهه‌نوازی برای کودکان را داریم. اجرا‌های کودک و نوجوان باید دیده شود و رسانه‌ها بیشتر به آن‌ها بپردازند که این عزیزان آینده موسیقی کشورمان هستند. ما نگاه ویژه‌ای به زنان داریم و اجرا‌هایی هم در جدول ویژه بانوان تعبیه شده‌است. امسال متأسفانه سالن فرهنگسرای نیاوران را در اختیار نداشتیم به همین دلیل اجرا‌های بانوان را به تالار وحدت آوردیم.
امیرعباس ستایشگر هم در بخشی از این نشست به بیان آمار‌هایی درباره این دوره از جشنواره پرداخت. کمیته مخاطبان اجرا‌ها و مخاطبان را رصد می‌کند. 15 میلیارد تومان بودجه برای جشنواره امسال است. براساس برنامه‌ریزی حتماً تا پایان سال آنچه تعهد می‌کنیم را پرداخت خواهیم کرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/79328