کد خبر : 82029
تاریخ : 1403/2/12
گروه خبری : کافه کتاب

شرایط یک‌ ناشر برای پذیرش اثر

اعظم کیان‌افزار، مدیر نشر افراز درباره‌ روند پذیرش اثر در این نشر گفت: «نشر افراز، بیش از هر نشر دیگری از نوقلمان و کتاب‌اولی‌ها حمایت می‌کرد و می‌کند، آن زمان امکانات و شرایط برای این کار فراهم بود، اما با توجه به افزایش قیمت کاغذ، تغییر شرایط بازار کتاب و وضع معیشت خانواده‌ها و شرایط حاکم بر جامعه و وضع اقتصاد نابسامان و نوسان ارز و... و نیز تعهدات قبلی، به‌خاطر کم کردن تولید چه چاپ اولی چه تجدیدچاپی در این چند سال اخیر، به‌ویژه این یکسال و اندی گذشته، کمتر امکان پذیرش اثر داشتیم و نمی‌توانستیم تعهدات جدیدی را بر عهده بگیریم. در واقع حدود 5 سالی بود که کتاب جدیدی نپذیرفتیم، مگر نویسندگان و مترجمانی که پیش‌تر با ما کار کرده بودند و یا در موارد نادر کتاب پذیرفتیم.»

او افزود: «این درحالی است که هر روز بدون استثنا نویسندگان و مترجمان زیادی برای چاپ کتابشان به ما مراجعه می‌کردند و تماس می‌گرفتند، که در این چند ساله در همان ابتدای تماس می‌گفتیم پذیرش اثر نداریم اما به‌دلایل بسیاری ازجمله اینکه ما همیشه کار جدید و چاپ اولی ارائه می‌کنیم و همیشه نگاه حمایتی به نویسندگان و چاپ آثارشان داریم و باتوجه به تماس‌ها و پیام‌های مکرر هر روزه، به فکر چاره افتادم و دنبال راهکاری مطلوب بودیم که ایده‌ راه‌اندازی سایت جدیدی به ذهنم رسید و اواخر سال گذشته ایده‌ سایت را به طراح سایت انتشارات دادم و فروردین ماه نسخه‌ آزمایشی سایت در دسترس قرار گرفت و همین هفته‌ جاری نهایی شد و اکنون در دسترس کاربران و مخاطبان هست.»

او سپس درباره‌ این سایت توضیح داد: «پدیدآور اعم از نویسنده، مولف و مترجم و...، به‌عنوان یک کاربر می‌تواند با وارد شدن به سایت (http://azamkianafraz.com/) و ثبت‌نام، نسبت به بارگذاری اثر خود در قالب فایل پی‌دی‌اف، اقدام کند و سپس کاربران دیگر با خواندن این اثر به آن امتیاز می‌دهند. این کاربران هم افراد کتابخوان هستند و هم کارشناسان نشر که پیش‌تر با نشر افراز همکاری داشتند، اعم از کارشناسان و دبیران بخش‌های مختلف نشر که از ابتدای تاسیس، با نشر افراز همکاری داشتند و هم نویسنده و مترجمانی و... که در یک حوزه‌ تخصصی که قرار است نظر دهند بیش از دو کتاب در نشر افراز منتشر کرده‌اند، رای هر کاربر یک امتیاز محسوب می‌شود و رای کارشناس پنج امتیاز در واقع تلاش داشتیم فقط سلیقه‌ یک‌ نفر به‌عنوان کارشناس برای انتخاب کتاب برای چاپ اعمال نشود و سلیقه‌های متفاوت را در بر بگیرد. و درنهایت نظر خود مردم باشد و این مردم باشند که بگویند چه کتابی می‌خواهند، چه متنی ارزش چاپ دارد و دوست دارند کتابش را داشته باشند.

ناشر یادآور شد: مهلت ارائه‌ فایل تا پایان هر فصل است، و بعد از بررسی آرا و ارزیایی و جمع‌بندی امتیاز کتاب‌ها، در هر فصل، 10 کتاب که بالاترین امتیاز را از کاربران و کارشناسان در حوزه‌های تخصصی که نشر افراز فعالیت دارد، ادبیات نمایشی، داستانی، شعر، سینما، نقد و... داستان، نمایشنامه‌نویسی، شعر، نقد، و.. برگزیده و همگی با سرمایه‌گذاری نشر، منتشر می‌شود.

این ناشر سپس با اشاره به مشکل نقدینگی ناشران گفت: «در حال حاضر ناشران، برای تولید کتاب تمامی هزینه‌ها را نقدی پرداخت می‌کنند، اما در ازای کتاب‌های فروش‌رفته، چک‌های بلندمدت هشت یا ده ماهه می‌گیرند، که این روند شاید تا همین چند سال پیش روال عادی و عرفی محسوب می‌شد، اما اکنون در این شرایط شمشیر دو لبه‌ای است که نشر ایران را نابود می‌کند و باعث می‌شود، ناشران کوچک امکان ادامه‌ حیات نداشته باشند و حذف شوند، در همین راستا در کنار این سایت، در حال طراحی و راه‌اندازی اپلیکشنی در حوزه‌ فروش و توزیع کتاب هستیم تا مشکل نقدینگی ناشران نیز برطرف شود، به روال کتابخوان افراز، کتاب در سه فرمت کاغذی، الکترونیک و صوتی برای کاربران در دسترس است، اما تاکید بر فروش کتاب کاغذی است،

او در ادامه گفت: «همکاران بخش آی‌تی نشر، درحال تولید و ساخت این اپلیکیشن هستند و تمام تلاشمان بر این است بتوانیم در ایام نمایشگاه کتاب امسال، از این اپلیکیشن رونمایی کنیم.»

کیان‌افراز، درباره‌ اینکه شاید برخی بگویند وقتی کتاب در سایت بارگذاری شده و چه نیازی به انتشار فیزیکی اثر هست، گفت: اتفاقا به این موضوع هم فکر کرده‌ایم. خواندن کتاب در سایت و دادن رأی با خرید اشتراک امکان‌پذیر است؛ یعنی کاربر با پرداخت هزینه کتاب‌ها را می‌خواند و امتیاز می‌دهد. در ضمن اینکه کتاب‌ها خام هستند یعنی صفحه‌آرایی، ویراستاری و نمونه‌خوانی، طراحی جلد، فیپا، توزیع سراسری در کشور، در کتاب‌فرشی‌ها، و... نشده‌اند. این امکان هم برای مولفان وجود دارد که نظرات کاربران را در بخش‌های مختلف داشته باشند و با اعمال تغییرات و نظرات کارشناسان، در فصل‌های دیگر دوباره کتاب را بارگذاری کنند تا درنهایت به جاپ برسد.

او تأکید کرد: بارگذاری کامل کتاب را برعهده‌ خود پدیدآورندگان گذاشته‌ایم؛ ممکن است برخی به هر دلیلی نخواهند کتاب خود را به‌صورت کامل بارگذاری کنند، این کاربران می‌توانند در مرحله‌ی اول یک‌دوم کتاب را بارگذاری کنند و اگر امتیاز لازم را آورد در فصل بعد بقیه‌ کتاب را بارگذاری کنند، بدیهی است اولویت با کسانی است که کتابشان به‌صورت فایل کامل بارگذاری شده است. آثار ترجمه ارسال 10صفحه‌ ابتدایی متن اصلی الزامی است، فایل‌ها در قطع رقعی، فونت آی آرلوتوس 14 فاصله خط یک، ارسال شود.

کیان‌افراز سپس گفت: از دیگر امکانات این سایت، ارائه‌ فیلم‌های مستند فرهنگ و هنر است، که در این سال‌ها تولید شده است و کمتر امکان انتشار داشته‌اند، این سایت امکانی است برای انتشار این فیلم‌های مستند، ازجمله مستند «ظهیرالدوله در اغما» به‌نویسندگی و کارگردانی اعظم کیان‌افراز که تولید آن از سال 1380 شروع شد و تدوینش سال 1400، این مستند که کارگردان‌روای است، در گفت‌وگو با اشخاصی چون زنده‌یادان، پوران فرخزاد که از فروغ و از مرگ و تشیع فروغ گفته، سیروس نیرو، کیومرث منشی‌زاده و اسداله امرایی و... از ظهیرالدوله و بزرگانی که آنجا آرمیده‌اند، گرفته‌اند در این مستند، کارگردان با پخش تصاویری از گورستان پرلاشرز که خودش در ژانویه 2017ثبت کرده و به‌تصویر کشیده، تلاش داشته با مقایسه‌ وضعیت این چند دهه‌ ظهیرالدوله را به تصویر بکشد و قرار است به زودی در این سایت اکران عمومی شود.

وی در پایان اظهار کرد: مستند، «طهران، تماشاخانه‌ تهران»، مستند «بختیار علی» همگی به تهیه‌کنندگی و کارگردانی خودم تولید شده است در این سایت اکران عمومی می‌شود. همچنین فیلم‌تئاتر، که مخاطبان با همان اشتراک اولیه امکان بازدید دارند و نیز بخشی به‌عنوان آلبوم عکس، قاب‌هایی از بزرگان فرهنک و هنر کشور است که تاکنون منتشر نشده است، قاب‌هایی از جلسات رونمایی، نقد کتاب، هشت مارس و... که در دفتر نشر افراز برگزار شده و می‌شود، یا اسناد تاریخی و عکس‌های گروه‌های تئاتری و یا پشت صحنه‌ فیلم‌هایی مثل «شهر زیبا» اصغر فرهادی و یا «آفساید» جعفر پناهی و... از این دست قاب‌های منتشرنشده یا کمتر دیده‌شده از دیگر بخش‌های جالب این سایت است که به‌نظر می‌رسد این سایت و اپلیکیشن تلاشی است در بهبود کیفیت تولید و فروش نشر و کتاب و تحولی است در صنعت نشر کشور.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/82029