کد خبر : 82697
تاریخ : 1403/2/27
گروه خبری : گردشگری

معاون استاندار:

استان مرکزی می‌تواند در صنعت اگریتوریسم ظرفیت‌های بسیاری را فعال کند

بهنام نظری پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره گل و گلاب روستای خاوه اردهال دلیجان اظهار کرد: بسیاری از ظرفیت‌های استان مرکزی در حوزه کشاورزی و دارویی به‌دلیل تحت‌الشعاع قرار گرفتن توسط صنعت مغفول مانده است؛ باید این ظرفیت‌ها شناسایی شده و در راستای تولید به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه روستاها در ایران با تولید شناخته می‌شوند، ادامه داد: بازگشت معکوسی که در روستاهای ما رخ داده، چندان امیدبخش نیست؛ چراکه آپارتمان‌سازی و ورود فرهنگ غالب می‌تواند فرهنگ روستا را با چالش مواجه کند.

وی مرکزی را یکی از استان‌های شاخص در کشاورزی دانست و افزود: بخش عمده تولیدات ما در حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی، به استان‌های دیگر ارسال می‌شود تا آن‌ها را منتفع کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با تأکید بر تغییر نگاه‌ها از حوزه صادرات نفتی به سمت محصولات کشاورزی، تصریح کرد: در حوزه مهم صنعت اگروتوریسم، استان مرکزی می‌تواند ظرفیت‌های بسیاری را فعال کند تا بتوان برای کشور ارزآوری کرد. گل محمدی به‌واسطه تأثیرات مثبت روحی و ایجاد جلوه‌های زیبای طبیعی ظرفیت خوبی در این راستا است.

وی گفت: اگر زیرساخت‌های مورد نیاز روستاها فراهم شود، می‌توانند در تولید گیاهان دارویی فعالیت ارزشمندی داشته باشند. اگر صنایع تبدیلی در کنار تولیدات کشاورزی قرار گیرند، می‌توانند علاوه‌بر سودآوری، اشتغال و ارزآوری، در ماندگاری روستاییان در روستاها به‌عنوان منابع مهم تولید کمک کنند.

منتخب مردم محلات و دلیجان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: استان مرکزی رتبه پنجم تولید گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده و دلیجان رتبه نخست استان را دارا است؛ پس نیاز داریم اقدامی اساسی در منطقه اردهال به‌عنوان مهد تولید گل محمدی استان انجام شود.

محمد جلالی با تأکید بر اهمیت برگزاری جشنواره‌ها در حوزه کشاورزی، ادامه داد: آثار و تبعات برگزاری جشنواره‌ها باید ملموس‌تر باشد. باید روش‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه آموزش داده شود؛ لازم است بخشی از این زنجیره تولید و ارزش فراوری گلاب وارد روستاهای منطقه و سطح شهرستان دلیجان شود. وزارت کشاورزی باید اقلام پُربازده گل محمدی و سیستم‌های فرآوری و فناوری‌های جدید را در اختیار تولیدکنندگان این بخش قرار دهد.

ابوالفضل قاسمی، فرماندار شهرستان دلیجان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ۴۵۰ هکتار از اراضی شهرستان دلیجان زیر کشت گل محمدی است، اظهار کرد: سالانه بیش از یک‌هزار و ۶۰۰ تُن گل محمدی در دلیجان تولید می‌شود که جایگاه نخست استان را به خود اختصاص داده و در برخی استان‌های هم‌جوار نیز شاخص است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/82697