کد خبر : 83301
تاریخ : 1403/3/16
گروه خبری : اقتصادی

جهش ۲۷ درصدی صادرات کالا از کرمانشاه به عراق

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

حجم صادرات کالا از استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ هفت میلیون و ۲۷۳ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این میزان صادرات کالا در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۲۷ درصد افزایش و از حیث وزن رشدی هفت درصدی داشته است.

از مجموع صادرات کالا از گمرکات استان کرمانشاه در سال گذشته، گمرک پرویزخان با صادرات یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار تن بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و گمرک خسروی با صادرات ۹۳۳ میلیون دلار کالا به وزن یک میلیون و ۸۵۶ هزار تن در جایگاه دوم و گمرک سومار با صادرات ۸۱۵ میلیون دلار کالا به وزن یک میلیون و ۶۸۶ هزار تن در جایگاه بعدی قرار دارد.

سهم گمرکات شیخ صله و شوشمی از مجموع صادرات یک ساله استان به ترتیب ۳۷۱ میلیون دلار به وزن ۶۲۵ هزار تن و ۴۷ میلیون دلار به وزن ۳۱۸ هزار تن بود.

عمده کالاهای صادراتی از طریق گمرکات استان میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره‌بار، سنگ‌های ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف عنوان کرد.

یکی از عوامل موثر در رشد توسعه تجارت و افزایش صادرات کالا از استان کرمانشاه به خارج از کشور برگزاری نشست های متعدد مسوولان استان با کشور عراق و منطقه اقلیم کردستان است به طوریکه در دولت سیزدهم تاکنون پنج دیدار برگزار شده و قرار است به زودی نیز نشست استان های هم مرز با اقلیم کردستان عراق برگزار شود و در این راستا نشست کارشناسی و جمع‌بندی ظرفیت‌ها و برنامه‌های استان با هدف پیگیری در نشست مشترک استان‌های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق به ریاست استاندار کرمانشاه برگزار شد.

در این نشست که در استانداری برگزار شد، محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه با تاکید بر اهمیت ویژه مرزهای استان برای اقتصاد و معیشت کرمانشاه گفت: لازم است تمام ظرفیت‌های کرمانشاه که امکان شکوفایی در تعامل با اقلیم کردستان را دارد، تا تحقق وضعیت مطلوب با جدیت پیگیری شود.

وی نشست مشترک استان‌های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق که بزودی در استان اربیل عراق برگزار می شود را فرصت خوبی برای تقویت و ارتقای تعاملات کرمانشاه با اقلیم کردستان دانست و تاکید کرد که باید از این فرصت به شایستگی و به نفع مردم استان استفاده کنیم.

در این نشست که معاونان اقتصادی، سیاسی امنیتی و اجتماعی و جمعی از مدیران و مسئولان مرتبط از جمله دستیار استاندار در امور عراق، مدیران کل جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، راهداری و گمرکات هم حضور داشتند، بحث و جمع بندی لازم پیرامون نتایج دیدارهای گذشته با مقامات عراقی و پیگیری آنها و همچنین منافع استان در اقلیم کردستان انجام شد.

دومین نشست استانداران استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق بزودی با حضور استانداران کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان از ایران و استانداران سلیمانیه، اربیل، دهوک و حلبچه و سه اداره مستقل گرمیان، راپرین و سوران با هدف توسعه تعاملات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی هفته جاری در استان اربیل عراق برگزار می شود. نشست نخست خرداد ماه سال گذشته در ارومیه برگزار شد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/83301