میثم صابریون روز یکشنبه گذشته با حضور در تحریریه روزنامه سپهرغرب، به تشریح گوشهای از مأموریتهای این ستاد پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود ابراز کرد: مردمیسازی فریضه امر به معروف در سطوح مختلف امر به معروف و نهی از منکر مردم به مردم و مردم به مسئولان یکی از اقداماتی است که با جدیت در استان دنبال شده و نتایج آن نیز مشهود و ملموس است.
این مقام مسئول با اشاره به اهداف ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان، بیان کرد: آموزش، مطالبهگری و فرهنگسازی با مردمی کردن این فریضه الهی محورهای مهم فعالیتهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر بوده و منحصر به زمان خاصی نیست.
* رفع نواقص ساختاری ستاد
صابریون سپس به تشریح دو نقص سختافزاری و نرمافزاری در ستاد امر به معروف پرداخت و گفت: نبود نیروی متخصص، نبود ستادهای شهرستانی و انجام کارها توسط فرماندهان سپاه، بروز و ظهور نداشتن ستاد در سطح مسئولان و فقدان حمایت از آمران و ناهیان در این زمره بود.
* آموزش بخش حاکمیتی
وی ادامه داد: در حوزه سیاستگذاری و بسترسازی سه جلسه فصلی برگزار شده و در بخش آموزش، آموزش سطوح حاکمیتی در دستور کار قرار گرفت؛ برای این کار رایزنی با مدیران بهصورت مستقیم و چهره به چهره انجام شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان سپس به حوزه فرهنگسازی اشاره کرد و افزود: مردم در تذکر به کارکنان سازمانها دچار مشکل بودند؛ چراکه آنها معتقد به وجود حراست بوده و برای مردم حقی جهت امر و نهی و تذکر قائل نبودند. در این بخش وارد عمل شدیم و این مصونیت برای آمران و ناهیان ایجاد شد که درصورت بروز مشکل بتوانند بهراحتی صدای خود را به گوش مسئولان برسانند.
* در بخش مطالبهگری نیز دستگاهها ملزم به پاسخگویی هستند
صابریون اضافه کرد: چهار ماده قانونی در این خصوص به 33 دستگاه تفهیم و بایدها و نبایدها مشخص شد؛ این امر نیز در راستای سیاستگذاری بود. در بخش مطالبهگری هم دستگاهها ملزم به پاسخگویی شدند تا مبتنی بر طرح ارشاد مدیران بتوان اقدامات لازم را انجام داد.
وی تأکید کرد: کمیته بهسازی و هیئت جذب نیز تشکیل شد تا همان کاری که در مرکز استان انجام میشود، در شهرستانها نیز با قوت پیگیری شده و ستادها از تعطیلی خارج شوند.
* حمایت از آمران با حضور وکلای خبره ستاد
این آمر به معروف ادامه داد: در راستای حمایت از آمران و ناهیان نیز دو تفاهمنامه با مرکز مشاورین قوه قضائیه و بسیج حقوقدانان امضا شده و 50 وکیل در اختیار ستاد قرار دادهاند. در این بخش هیچ مطالبهای بیپاسخ و بدون حمایت نخواهد ماند؛ ضمن اینکه باید عرض کنم در ظاهر کار آسان است، اما در اصل با دشواریهایی روبهرو بود و چند ماه زمان برد.
* باید از دل بحران فرصت آفرید
صابریون در ادامه با تأکید بر اینکه ستاد در این دوره از دل بحران فرصت آفرید، اذعان کرد: چهارشنبههای آموزش برای مأموران نیروی انتظامی در این راستا صورت گرفت و خوشبختانه نتایج اثربخشی در میدانداری نیروی انتظامی داشت؛ از یک مأمور نیروی انتظامی نیز که در یک حادثه بحرانزا توفیق داشت، تقدیر به عمل آمد.
وی گفت: استفاده از فضاهای مختلف شهری نظیر اتوبوسها برای تبلیغ و فرهنگسازی نیز از دیگر اقداماتی بود که اثرات خوبی داشت.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان سپس با اشاره به برگزاری دورههای متعدد آموزشی، اذعان کرد: ایجاد یک شبکه مربیان با حضور 15 نفر از اساتید در رشتههای مختلف دینی، روانشناسی، حقوقی و غیره با تدوین یک درسنامه توسط ستاد از دیگر اقداماتی بود که با تأکید بر آموزش حضوری، انجام شد. ما قائل به آموزش مجازی نبوده و معتقدیم کار ریشهای و عمیق باید با مفاهمه و حضوری برگزار شود.
صابریون ابراز کرد: با تلاشهای صورتگرفته در 124 اداره، شورای امر به معروف ایجاد و 30 جلسه مفاهمه امر به معروف تشکیل شد؛ همچنین 117 گزارش در قرارگاه گام (امر به معروف مسئولان)، وصول شده و گرههای ناگشوده بسیاری با شکایتهای مردمی به سرانجام رسید.
* برخیها به دنبال ناامید کردن مردم و تولید نارضایتی هستند
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تولید نارضایتی و رویگردان کردن مردم از انقلاب را اقدامی خواند که برخی عمداً یا سهواً با ندانمکاری مرتکب آن میشوند، بر لزوم نظارت و تذکر به مدیران و مسئولان تأکید کرد.
* درخصوص حجاب ما فقط وظیفه نظارتی داریم
صابریون سپس به مقوله عفاف و حجاب اشاره کرد و متذکر شد: دولت خودش مأموریت عفاف و حجاب را برعهده گرفت و ستاد فقط وظیفه نظارتی داشت؛ اگرچه سال 1402 کار ستاد تشکیلاتیتر شد، اما درحال حاضر وظیفه ما فقط نظارت است، اگرچه ظرفیت کار اجرایی را هم داریم.
وی با ابراز قدردانی از اصحاب رسانه که با تولید اخبار امیدبخش و دست گذاشتن روی مشکلات و مسائل، آمران به معروف و ناهیان از منکر هستند، بر لزوم همهگیر شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر در سطوح مختلف مردم بر مردم و مردم بر حکومت و باز شدن گرههای سخت در جامعه اسلامی تأکید کرد و سخنان خود را به پایان برد.
* امر به معروف به نتیجه برسد یا نه، ما ملزم به تکلیفیم
مدیر تحریریه روزنامه سپهرغرب نیز در این نشست با اشاره به اینکه امرکننده به فریضه معروف و نهیکننده از منکر در کلام رسول (ص) جانشین حضرت معرفی شده است، عنوان کرد: امیدوارم همه ما بتوانیم در این راه در مسیر حضرت اباعبدالله علیهالسلام قرار بگیریم.
حسین صادقیان خاطرنشان کرد: شهیدرئیسی هدف بزرگی که ما در آن محاسن خود را سفید کردهایم، تقویت کرد و آن پیگیری امر به معروف در سطح جامعه بود.
این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه گاهی امر به معروف ما به نتیجه میرسد و گاهی نمیرسد، تصریح کرد: در هر صورت حُسن وعده خداوند متعال این است که ما درهرحال پیروزیم که البته صداقت و خلوص شرط این پذیرفته شدن است؛ چه به نتیجه برسد و چه نرسد.