کد خبر : 85752
تاریخ : 1403/5/23
گروه خبری : استان‌ها

کردستان در حوزه مواد مخدر جزو استان‌های پاک کشور است

علی محمدپناه در نشست با خبرنگاران رسانه‌ها با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد شهدای خبرنگار اظهار کرد: رسانه‌ها نمایندگان جامعه هستند که مسائل و مطالبات را منعکس می‌کنند.

وی افزود: رسالت یک رسانه بررسی و بیان مشکلات و واقعیت‌های جامعه است چرا که اکنون اگر موضوعی در یک از روستاهای دورافتاده هم اتفاق بیفتد در کسری از ثانیه به تمام دنیا می‌رسد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان عنوان کرد: قطعا یکی از دغدغه‌های رسانه‌ها کاهش آسیب‌های اجتماعی است که تحقق این موضوع مستلزم یک رابطه دوسویه بین رسانه و مدیران است.

محمدپناه ادامه داد: با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با یک ساختار قوی در کشور شکل گرفته که رئیس آن، رئیس جمهور و در استان‌ها، استاندار است.

وی تصریح کرد: در پنج کمیته تخصصی مقابله، درمان، پیشگیری، حقوقی و مشارکت‌های مردم، مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد تعریف شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان افزود: تا زمانی که مبارزه با مواد مخدر مردمی نشود، کاهش آسیب اعتیاد محقق نخواهد شد و بنابراین شورای مبارزه با مواد مخدر به‌دنبال اجتماع‌محور کردن و مردم‌محور کردن این امر است.

محمدپناه یادآوری کرد: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی اعتیاد و مواد مخدر تفاهم‌نامه‌هایی با ادارات پرتبط منعقد شده و کانون یاریگران در کارگاه‌ها و روستاها فعال شده‌اند.

وی افزود: براساس چشم‌انداز ستاد مبارزه با مواد مخدر، باید 30 درصد کانون یاریگران در سال 402، 30 درصد در سال جاری و 40 درصد هم در سال آینده تشکیل شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان به بحث درمان معتادان در کمپ‌ها اساره کرد و گفت: تعدادی از معتادان بعد از بهبودی در کمپ‌ها به جامعه برمی‌گردند اما شاید تعدادی هم باز دوباره به اعتیاد برگردند.

محمدپناه اذعان کرد: کمپ ماده 16 برای نگهداری معتادین متجاهر در سنندج ایجاد شد و افرادی که توسط نیروی انتظامی جمع‌آوری می‌شوند به اجبار از سه تا 6 ماه در کمپ نگهداری می‌شوند که اعتیادسان را ترک کنند.

اجرای طرح صیانت از معتادان بهبودیافته یکی دیگر از برنامه‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان است که محمدپناه به آن اشاره کرد و گفت: برای این امر سامانه‌سرایی ایجاد شده و در حال حاضر 43 نفر افراد بهبودیافته در آنجا زندگی می‌کنند و برای آن‌ها شغل ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرکز ماده 16 حدود 300 نفر نگهداری می‌شوند و با کمک اداره‌کل فنی‌وحرفه‌ای به حرفه‌آموزی مشغول هستند که بعد از ترخیص از کمپ صاحب شغل شوند.

وی یادآوری کرد: در حوزه درمان نیز 79 مرکز ام‌ام‌تی فعالیت دارند که 10 درصد آن خصوصی است و در راستای کاهش اعتیاد فعالیت دارند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان گفت: تا زمانی که مردم و خانواده به درمان کمک نکنند اتفاقی نمی‌افتد.

محمدپناه اعلام گرد: با توجه به اینکه افغانستان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر است و ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد، در حوزه مقابله همه نهادها به‌صورت جدی پای کار هستند که تاکنون چهار هزار شهید در این راه جان خود را تقدیم کرده‌اند که 17 نفر از این آمار در کردستان است.

وی اضافه کرد: در بخش مشارکت‌های مردمی و پیشگیری از اعتیاد سمن‌ها همکاری و فعالیت دارند.

وی آمار مصرفی مواد مخدر در کردستان را 35 درصد تریاک و مشتقات، 24 درصد شیشه، 21 درصد هروئین و حشیش 12 درصد و سایر مواد هشت درصد اعلام کرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/85752