کد خبر : 85901
تاریخ : 1403/5/31
گروه خبری : شهر

شهردار جورقان مطرح کرد:

آماده‌سازی پروژه 4900 متری تالار و مرکز اقامتی در شهر جورقان

مرمت و بازسازی حمام تاریخی جورقان/ ظرفیت بزرگ کوره‌های آجرپزی استان در جذب گردشگر

داوود احمدی به‌مناسبت هفته خبرنگار با حضور در دفتر روزنامه سپهرغرب درخصوص اقدامات و کارهایی که شهرداری جورقان تا این زمان انجام داده و یا در دست اقدام قرار دارد، گفت: بنده سه سال در مدیریت شهری خدمت کردم که سال اول به پرداختی‌های شهرداری سپری شد، دومین دوره در سال 1402 را به‌نام فرهنگ نام‌گذاری کردیم که تمامی اقدامات و حتی پروژه‌های عمرانی در حیطه فرهنگ، انجام شده است و سال 1403 را با عنوان هویت درنظر گرفتیم و سعی بر این است که فعالیت‌های مدیریت شهری در تمامی حوزه‌ها، با تأکید بر هویت انجام شود.

وی درخصوص اقدامات شهری به مرمت و بازسازی حمام تاریخی شهر جورقان اشاره کرد و افزود: این بنا بعد از 25 سال تعطیلی و 15 سال ثبت ملی شدن، در دست اقدام قرار گرفته و کلیه کارهای اداری آن مثل دریافت مجوز از میراث فرهنگی، انجام شده است.

احمدی با اشاره به اقدامات و برنامه‌های شهرداری، گفت: در اختیار گذاشتن زمینی به متراژ یک‌هزار و 700 متر برای احداث ساختمان مرکز تجاری و اداری شهرداری با 30 میلیارد برآورد هزینه، در دست انجام است که از بخش اداری آن برای کتابخانه استفاده خواهد شد و تمام اعتبار آن توسط خود شهرداری تأمین خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به کلنگ‌زنی پروژه مرکز اداری و تجاری شهرداری، ابراز کرد: این اقدام در آستانه عقد قرارداد است که باید به سامانه ستاد ارسال و پیمانکار آن انتخاب شود تا شروع به کار کند.

وی درخصوص آماده شدن پروژه چهار هزار و 900 متری تالار و مرکز اقامتی شهر جورقان گفت: فعلاً در اختیار شورای اسلامی شهر قرار گرفته و پس از گرفتن مجوزهای لازم، عملیات احداث آن انجام خواهد شد.

احمدی با اشاره به احداث فیبر نوری در این شهر، اظهار کرد: جورقان تنها شهر استان است که با جمعیت زیر 20 هزار نفر، توانسته عملیات اجرایی فیبر نوری ازجمله کابل‌گذاری را انجام دهد.

وی متعهد شد که ظرف مدت 6 ماه با همکاری پیمانکاران پروژه، مشترکین از اینترنتی با سرعتی حداقل 300 مگابیت در ثانیه، بهره‌مند خواهند شد.

این مقام مسئول با تأکید بر تعطیلی شبکه فاضلاب شهری، گفت: راه‌اندازی دوباره این شبکه در دستور کار و درحال انجام است.

احمدی با اشاره به اینکه در آستانه اربعین قرار داریم، افزود: موکب شهدای شهر جورقان یکی از هشت موکب برتر از 150 موکب فعال استان همدان است که به زائرین خدمت‌رسانی می‌کند؛ امسال پذیرایی 40 هزار نفر در بوستان شهدای جورقان رقم خورد و حمایت‌های لازم از این موکب‌ها از طریق خیرین و ستادهای مردمی، درحال انجام است.

شهردار جورقان با اشاره به اینکه شهرداری یک نهاد عمومی غیر دولتی است، گفت: درآمد این سازمان از منابع نفتی و مالیاتی تأمین نمی‌شود، بلکه از جیب خود مردم برآورده می‌شود؛ مانند 10 درصد ارزش‌افزوده‌ای که مردم در رستوران‌ها پرداخت می‌کنند که چهار درصد آن به حساب شهرداری واریز می‌شود.

وی با بیان اینکه بین شهرداری و شهروند رابطه متقابل برقرار است، تشریح کرد: با توجه به اینکه شهرداری در قِبال ارائه خدمات پول دریافت می‌کند، اما همیشه انتظار این سازمان از مردم مالی نیست؛ مثل گذاشتن زباله‌ها در ساعت مقرر در سطل‌ها، بوق نزدن پشت اتوبوس خط واحد، دقت به محل پارک خودرو‌ در مکان‌های شلوغ و غیره.

احمدی در ادامه گفت: تا قبل از اینکه جورقان به شهر تبدیل شود، اغلب خانم‌ها کوچه جلوی منزل خود را جارو می‌کردند، اما از سال 78 که به شهر تغییر کرد، این مسئولیت توسط شهرداری انجام می‌شود؛ بااین‌حال همچنان فرهنگ روستایی در جورقان وجود دارد. اگر فردی فوت کند، تمام شهر برای خاکسپاری حاضر می‌شوند؛ بنابراین شهرداری از مردم انتظار دارد این روحیه تعاون در تمام مجموعه شهر حفظ شود که در شکل‌گیری هویت شهری بسیار تأثیرگذار است.

این مقام مسئول ابراز کرد: هرزمان اطلاعیه‌ای مبنی بر خدمات شهری اعلام شده، مردم با آغوش باز استقبال کرده‌اند؛ فقط درخواست ما این است که شهروندان در این امر صبور باشند تا خدمات به نحو مطلوب ارائه شود.

وی با اشاره به جذب سرمایه‌گذار در این سازمان مردمی، گفت: در این سه سال به‌دلیل نبود زیرساخت، امکان جذب سرمایه‌گذار فراهم نبوده، اما امسال قصد داریم در پروژه ساخت تالار و مرکز اقامتی چهار هزار و 900 متری، از سرمایه‌گذاران در احداث و بهره‌برداری استفاده کنیم.

احمدی با اشاره به ظرفیت ویژه‌ای که جوانان جورقان در حوزه ورزشی دارند، در مورد اقداماتی که در این حوزه انجام شده است، اذعان کرد: اضافه کردن رشته کُشتی در مصلای شهر، برطرف کردن اختلاف (با همکاری فرماندار و استاندار همدان) اداره راه‌ و شهرسازی با سازمان تربیت بدنی بر سر یک زمین، اختصاص اعتبار در سازمان ورزش و جوانان برای تکمیل کردن زمین چمن و تأمین مالی برای خانه کُشتی جورقان،‌ ازجمله اقدامات بوده است.

وی با اشاره به خدمات شهری که طی یک‌سال گذشته ارائه شده است، گفت: اضافه کردن زمین یک هکتاری به بوستان فرهنگ، راه‌اندازی زمین چمن شماره یک و دو شهرداری، ایجاد زمین چمن مدرسه شهیدرجایی (که آماده شده، اما افتتاح نشده است) و همین‌طور بازسازی فضای آموزشی آن با همکاری شورای اسلامی شهر را داشته‌ایم.

احمدی با اشاره به بحث تبلیغات و جذب گردشگر در موکب‌های استان، ابراز کرد: نگاه اربعینی با حوزه گردشگری متفاوت است؛ استان همدان هرسال پذیرای زائرین حسینی از 17 استان و سه کشور بوده که ظرفیت بزرگی است و باعث ارتباط ما با دیگر استان‌ها شده است.

وی درخصوص جذب گردشگر در ادامه گفت: سعی ما این است که از آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری به همان شکل سابق استفاده شود؛ ازجمله بازسازی حمام تاریخی به‌صورتی بوده که این بنا برای آب‌درمانی و مواردی از این‌دست، مورد استفاده قرار گیرد و به رستوران یا موزه تغییر کاربری پیدا نکند.

این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت بزرگ کوره‌های آجرپزی استان در جذب گردشگر، افزود: تیم‌های کارشناسی درحال بررسی و طراحی مقدماتی برخی فضاهای این کوره‌ها هستند که علاوه‌بر جذب گردشگر، بتوانند ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری هم به‌وجود آورند.

وی در ادامه درخصوص مشکل کوره‌های آجرپزی گفت: اراضی این کوره‌ها در دست وراث افتاده است و راضی کردن آن‌ها کار ساده‌ای نیست.

احمدی با اشاره به اقدامات فرهنگی که سال 1402 به این نام معرفی شده است، مطرح کرد: دیدگاه بنده این است که هر پروژه‌ای که در ارتباط با انسان باشد، فرهنگ‌ساز است. پس ما باید برای این پروژه پیوست فرهنگی بنویسیم؛ برای مثال خیابان شهیدسلیمانی در جورقان جزء پُرترددترین مکان‌های شهر با وجود مدرسه، درمانگاه، مصلا و آرامستان به حساب می‌آید، اقدامی که صورت گرفت، بازسازی خیابان بود و این نگاه فرهنگی است که باعث حل مشکلات می‌شود.

وی با بیان اینکه جورقان در سال 1403 با عنوان هویت شناخته شده است، گفت: جورقان نخست با ماهیت پایتخت نان و شیرینی مورد توجه قرار گرفته است؛ اقدام دیگر طراحی تندیس‌های هویتی و فاخر بوده که اکنون تندیس مادر توسط استاد مهرابی درحال ساخت است، کاری که در کل کشور نظیر آن ساخته نشده؛ البته لازم است که از فرودگاه مجوز لازم برای ساخت این تندیس به ارتفاع 22 متر را بگیریم.

این مقام مسئول در ادامه به ساخت یادمان در آرامستانی که در نزدیکی کوره‌های آجری است، گفت: زمانی که این کوره‌ها فعال بودند، اقوام مختلفی ازجمله کردها در این منطقه زندگی می‌کردند که خانواده خود را در این شهر به امانت گذاشته‌اند و کمترین کار برای آن‌ها، ساخت یادمان هویت‌های مفقودمانده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه جورقان زیستگاه و محل شکار آهو در سال‌های قبل بوده است، تشریح کرد: با توجه به پژوهش‌ها، من به یقین می‌گویم که محل درگذشت بهرام گور ساسانی، همین دریاچه زراومند و زندان همدان بوده است. به‌واقع شهری که به هویت خود توجه نکند، ساختار خود را هم از دست می‌دهد؛ برخی از این شهر‌ها فقط به خوابگاه تبدیل شده‌اند و هیچ هویت خاصی ندارند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/85901