کد خبر : 86155
تاریخ : 1403/6/13
گروه خبری : جامعه

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان خبر داد:

معرفی 15 تعاونی همدان به‌عنوان تعاونی برتر ملی

برگزاری 75 برنامه در هفته تعاون


یوسف شعبانی صبح روز سه‌شنبه 13 شهریورماه در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات این اداره برگزار شد، به برنامه‌های هفته تعاون پرداخت و ابراز کرد: در این هفته 75 برنامه تحت عناوین فرهنگی، اجتماعی، تفریحی، ترویجی، اقتصادی و تبلیغی پیش‌بینی شده است که برگزار خواهند شد.
شعبانی با اشاره به اینکه برگزاری نوزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر استان یکی از برنامه‌های این هفته خواهد بود که به‌صورت هم‌زمان در سراسر کشور برگزار خواهد شد، گفت: امسال 168 تعاونی در رقابت تعاونی‌های برتر استان همدان شرکت کردند که در این میان 40 تعاونی رتبه استانی آوردند و 15 تعاونی به‌عنوان تعاونی برتر ملی تجلیل خواهند شد.
این مقام مسئول افزود: امسال 13 تعاونی با 97 عضو به بهره‌برداری خواهند رسید که 400 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری اولیه این تعاونی‌ها است؛ با این افتتاح‌ها، 79 فرصت شغلی در استان ایجاد خواهد شد.
* فعالیت 1337 تعاونی فعال در همدان
وی تعداد تعاونی‌های فعال استان همدان را یک‌هزار و 337 مورد برشمرد و اذعان کرد: این تعاونی‌ها در سه بخش تولید، توزیع و خدمات مشغول به فعالیت هستند.
شعبانی اظهار کرد: از این تعداد 768 مورد تولیدی، 381 مورد خدماتی و 188 مورد توزیعی هستند؛ تعاونی‌های استان به‌طور کلی 37 هزار و 942 عضو دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه آمار مذکور به‌جز تعاونی‌های سهام عدالت است که اعلام شد، توضیح داد: تعاونی‌های سهام عدالت بالغ‌بر یک میلیون و 300 هزار نفر از جمعیت استان را زیر پوشش قرار می‌دهند و به‌نوعی می‌توان گفت تمام جمعیت استان زیر پوشش تعاونی‌های ما هستند.
وی تعداد شاغلان تعاونی‌های استان را بالغ‌بر 16 هزار و 905 نفر برشمرد و گفت: از این تعداد بیشترین تعاونی فعال به شهرستان همدان با 354 مورد و کمترین تعداد به فامنین با 58 تعاونی فعال اختصاص دارد.
شعبانی افزود: هرساله ما برای تعاونی‌ها تعهد فرصت شغلی داریم و امسال این تعهد یک‌هزار و 478 تعهد اشتغال‌زایی در بخش تعاون است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ما درخصوص تشکیل و صادرات تعاونی‌ها هرساله تعهداتی داریم، اظهار کرد: در حوزه توسعه و نوسازی آن‌ها نیز به دنبال تبدیل تعاونی‌های سنتی خود به دانش‌بنیان هستیم.
وی با عنوان اینکه مجموعه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجموعه تعاون استان شامل بانک توسعه تعاون و اتاق تعاون در حوزه ارائه تسهیلات حمایتی به بخش تعاون اقدامات خاصی انجام می‌دهند، یادآور شد: 70 درصد منابع تخصصی ما مختص بخش تعاون است و در حوزه‌های ردیف اعتباری در قالب ردیف دو هزار و سه هزار، تا پایان سال گذشته بالغ‌بر 140 میلیارد تومان و در سال 1403 از خط اعتباری 6 هزار، مبلغ 160 میلیارد تومان و از خط اعتباری دیگر، 60 هزار میلیارد تومان برای استان اعتبار درنظر گرفته و ابلاغ شده است.
شعبانی یکی از اقدامات ویژه این اداره را گرفتن مصوبه از شورای برنامه‌ریزی استان مبنی بر تکلیف دستگاه‌های اجرایی و شبکه بانکی جهت اختصاص حداکثر 25 درصد از تسهیلات در اختیار خود به تعاونی‌ها برشمرد و افزود: در راستای توجه به فرهنگ تعاون، طی سه سال گذشته برای نخستین‌بار تدوین و اجرای سند توسعه سه‌ساله بخش تعاون انجام گرفت و درحال تدوین برش سند توسعه تعاون استان نیز هستیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: اهمیت ویژه به امر نظارت دادیم و بالغ‌بر 16 هزار نفرساعت آموزش برای افراد درنظر گرفته شد.
شعبانی در پایان با تأکید بر اینکه نگاه ویژه به صادرات بخش تعاون داشته‌ایم، اظهار کرد: در سال 1400 مبلغ 33 میلیون دلار، سال 1401 مبلغ 48 میلیون دلار و سال 1402 مبلغ 50 میلیون دلار از اقتصاد بخش تعاون استان همدان مربوط به صادرات بوده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/86155