کد خبر : 86215
تاریخ : 1403/6/17
گروه خبری : جامعه

دسترسی به انسولین نوومیکس در همدان تسهیل شد


قدرت‌الله رستمی از دسترسی به انسولین نوومیکس در همدان خبر داد و افزود: توزیع این دارو در استان به‌خوبی مدیریت شده است.
این مقام مسئول درخصوص شرایط تأمین و توزیع داروی انسولین برای بیماران اظهار کرد: پُرمصرف‌ترین انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت، قلمی و از نوع نوومیکس است.
وی با بیان اینکه این انسولین یک برند خارجی است و کارخانه مربوطه مدتی دچار مشکل تولید شده بود و کمتر از میزان نیاز جهانی تولید داشت، گفت: به همین دلیل شاهد کمبود در کشورهای مختلف و همچنین ایران بودیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه ما مدیریت‌هایی انجام داده بودیم و این انسولین را برای بیماران داشتیم، افزود: ممکن بود یک یا دو روز بیماری این دارو را نداشته باشند، اما بعد به آن دست پیدا می‌کرد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر تأمین انسولین در استان شرایط خوبی دارد، گفت: انسولین نوومیکس به‌صورت سهمیه‌ای در اختیار تعداد زیادی از داروخانه‌های استان قرار می‌گیرد که برای داروخانه‌های هلال‌احمر، کلینیک امید و دکتر ضرغامی به‌صورت کلی‌تر و بیشتر بوده و بقیه داروخانه‌ها براساس سهمیه‌ای است.
رستمی با تأکید به اینکه مشکلی در تأمین انسولین نوومیکس در استان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: نوع ایرانی آن نیز از شهریورماه وارد مدار توزیع شده که داروی بسیار خوب و شبیه نوومیکس است و مورد پوشش بیمه‌ها قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه داروی دیگری با برند خارجی رایزودگ بوده که گاهی از موارد بهتر از نوومیکس نیز عمل می‌کند و وارد بازار شده است، گفت: مشکل این است که هنوز تأمین اجتماعی این دارو را زیر پوشش قرار نداده، اما زیر پوشش بیمه‌ نیروهای مسلح و سلامت قرار دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه احتمالاً در روزهای اخیر بیمه تأمین اجتماعی نیز این دارو را زیر پوشش قرار دهد تا جزء داروهای بیمه‌ای مصرف‌کنندگان باشد، افزود: در این صورت بار نوومیکس کم می‌شود و رایزودگ نیز مورد استقبال پزشکان و بیماران قرار می‌گیرد و درنتیجه کمبودها کمتر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت تأمین انسولین نسبت به قبل بهتر شده و نوع ایرانی و خارجی آن در بازار موجود است، درخصوص نحوه توزیع انسولین در استان گفت: انسولین داروی پُرمصرفی است و به‌محض واردات و طی مراحل قانونی ترخیص و انجام آزمایش‌های مربوطه، در بستر توزیع شرکت‌ها قرار می‌گیرد و پلن‌های آن‌ها نوشته می‌شود تا وارد استان شود.
رستمی با بیان اینکه توزیع این دارو ممکن است در مدت‌زمان طولانی و یا کوتاه باشد و زمان مشخصی ندارد، تأکید کرد: ما براساس مصرف این دارو انتظار واردات و توزیع را داریم، اما زمان‌بندی مشخص نیست و با ورود آن به کشور، باید منتظر سازمان غذا و دارو شد تا سهمیه‌بندی را اعلام کنند و ما نیز در داروخانه‌های مشخص توزیع کنیم.
وی بیان کرد: سامانه 190 پاسخگوی سؤالات دارویی است و بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند برای دریافت اطلاعات و مشاوره توسط کارشناسان مربوطه راهنمایی شوند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/86215