کد خبر : 86510
تاریخ : 1403/6/27
گروه خبری : جامعه

خاکستر شدن هزاران میلیارد سرمایه از دامان عروس زاگرس


«این‌روزها هزاران میلیارد درخت بلوط در ایلام خاکستر می‌شود و کسی برای مهار این میراث سوزی جدیتی ندارد چراکه براساس آخرین آمار از منابع علمی ارزش اکولوژیکی هر درخت بلوط بیش یک میلیارد تومان اعلام شده است.» جنگل‌های بلوط به‌عنوان یکی از گونه‌های غالب جنگلی در استان ایلام تأثیر بسزایی در کنترل سیلاب، حفظ آب، خاک و... دارند، به همین دلیل از اهمیت بسیار بالایی در کشور و به‌تبع آن در استان ایلام برخوردار است و از سوی دیگر قدمت چندین هزار ساله برخی از درختان بلوط بر اهمیت آنها افزوده است.
علاوه بر مشکلاتی از قبیل آفات، آتش‌سوزی، ریزگرد و... که طی سال‌های اخیر حیات جنگل‌های بلوط در استان‌های غربی به‌ویژه استان ایلام را با مخاطرات جدی مواجه کرده، قطع این درختان در برخی مناطق توسط افراد سودجو جهت تهیه هیزم و زغال زنگ خطر نابودی این جنگل‌ها را به صدا درآورده است.
براساس برآوردهای انجام گرفته از سوی کارشناسان ارزش مادی اکولوژیکی هر درخت بلوط حدود یک میلیارد اعلام شده اما سودجویان با قلع و قمع این سرمایه ملی ظلم بزرگی به طبیعت زیبای استان روا می‌دارند.
به گفته تعدادی از طبیعت دوستان در سال‌های اخیر قطع درختان جهت تهیه زغال، هیزم و... به شدت افزایش یافته و وضعیت جنگل‌های بلوط در برخی مناطق را با بحران شدید مواجه کرده است.
به گفته آن‌ها بی‌توجهی مسئولان به این تخلف زمینه تشدید آن را فراهم کرده و متأسفانه هر روز بر تعداد سودجویانی که تیشه بر ریشه حیات درختان بلوط می‌زنند افزوده می‌شود.
طی روزهای اخیر ویدئویی از قطع درختان بلوط در منطقه ارغوان به این رسانه ارسال شده که نشان می‌دهد تعدادی سودجو در حال قلع و قمع درختان این منطقه هستند‌.
*منابع طبیعی: محیط زیست متولی حفاظت از منطقه ارغوان است
خانمحمدیان مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام با بیان اینکه منطقه ارغوان جزو حوزه استحفاظی محیط زیست است، میگوید: حفاظت و مراقبت از این منطقه بر عهده محیط زیست است.
به نظر صحبت‌های مدیرکل منابع طبیعی عذر بدتر از گناه است زیرا اداره منابع طبیعی وظیفه حفاظت و حراست از اراضی جنگلی را برعهده دارد و نمی‌توان تنها بواسطه اینکه منطقه مذکور در حوزه حفاظتی محیط زیست قرار دارد، این سوءمدیریت را کتمان کرد.
*منابع طبیعی متولی پیگیری تخلفات مجرمان است
علیرضا محمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام نیز می‌گوید: گشت و کنترل در سطح اراضی تحت حفاظت این اداره انجام می‌شود و در صورت مشاهده هر گونه تخلف پس از تشکیل پرونده تخلف، پرونده به منابع طبیعی جهت پیگیری قضائی ارجاع می‌شود.
هرچند مدیرکل منابع طبیعی به جای پاسخگویی توپ را به زمین محیط زیست انداخت اما برای همه واضح و مبرهن است که حفاظت از جنگل‌ها در حیطه وظایف منابع طبیعی است.
*راهکارها جهت حفظ جنگل‌های بلوط
تبدیل درختان بلوط به زغال سال‌هاست به دغدغه دوستداران محیط‌زیست شده اما متأسفانه تا کنون برای رفع این مشکل چاره اندیشی نشده است.
کلیپی که در ادامه آمده است شبهه آتش افروختن به‌صورت عمد در جنگل‌های ایلام را قوت می‌بخشد.
طبق نظر اکثر کارشناسان و فعالان محیط زیست، یکی از راهکارها جهت کاهش این امر فرهنگ سازی است و منابع طبیعی باید ارتباط مناسبی با جامعه داشته باشد و ضروری است از رسانه‌ها جهت تحقق این مهم استفاده کند.
ارائه آموزش‌های مستمر و عملی در محیط مدرسه نیز از دیگر راهکارها جهت اهمیت جنگل‌های بلوط و آگاه سازی افراد است.
همچنین از روحانیون دینی جهت اشاره به اهمیت درختان بلوط در خطبه ها، جلسات مذهبی و... نیز می‌توان استفاده کرد، تا با افزایش آگاهی در جامعه از قلع و قمع درختان جلوگیری شود تا بتوان جنگل‌های بلوط که جزو سرمایه‌های ملی و خدادادی هستند را برای نسل‌های آینده به یادگار گذاشت.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/86510