کد خبر : 86880
تاریخ : 1403/7/9
گروه خبری : جامعه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد:

پروژه بیمارستان 1000 تختخوابی، حلال مشکلات حوزه درمان همدان

مسائل پدافندی و دسترسی، خط قرمزهای جانمایی


دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، از نیاز‌های اساسی جوامع انسانی به‌شمار می‌آید و ارتقای زیرساخت‌های درمانی، نقشی کلیدی در تضمین سلامت عمومی و بهبود کیفیت زندگی افراد دارد.
به دیگر سخن، با رشد جمعیت و افزایش نیاز‌های پزشکی، برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای حفظ و توسعه این زیرساخت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ حال آنکه طی یک دهه گذشته وزارت بهداشت و درمان با اجرای پروژه‌های گسترده در حوزه بهداشت و درمان، بهبود زیرساخت‌های پزشکی و افزایش ظرفیت آموزش پزشکی را در دستور کار خود قرار داده است. این اقدامات نه‌تنها به بهبود شرایط فعلی کمک کرده، بلکه زمینه‌ساز توسعه پایدار نظام سلامت کشور در بلندمدت نیز خواهد شد که دراین‌بین یکی از مهم‌ترین پروژه‌های تعریف‌شده در غرب کشور، بیمارستان یک‌هزار تختخوابی در همدان است که از سال 1401 به‌عنوان یکی از اولویت‌ها در عرصه توسعه زیرساخت‌های درمانی، مطرح شد؛ به‌طوری که هشتم مهرماه سال 1401 حمیدرضا حاجی‌بابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از نهایی شدن بیمارستان یک‌هزار تختخوابی خبر داد و افزود: مقدمات قانونی کار فرا هم شده و پیگیر تأمین زمین و کلنگ‌زنی آن هستیم.
جالب‌تر اینکه چندماه بعد استاندار نیز از تأمین 13 هکتار زمین با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومانی بانک ملی خبر داد، اما گویی بر سر اجرای این تفاهم‌نامه هم موانع سبز شد؛ به‌طوری که دیگر خبری از ادامه فرایند نشد! تا اینکه اخیراً دکتر محمدمهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بارقه‌های امیدی را درخصوص عملیاتی شدن این پروژه در دل دغدغه‌مندان روشن کردند.
حال با توجه به اهمیت موضوع، بر آن شدیم تا دراین‌باره گفت‌وگویی را با وی و نیز عباس صوفی، دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه امروز حل مشکلات حوزه درمان استان با توسعه فضاهای بیمارستانی محقق می‌شود، گفت: درحال حاضر متأسفانه بخشی از بیمارستان فاطمیه درحال فرسوده شدن است، در بیمارستان شهیدبهشتی نیز با وجود خدمات پویایی که به بیماران ارائه می‌شود، همچنان کمبود فضا آزاردهنده است؛ بنابراین پیگیر تحقق پروژه بیمارستان یک‌هزار تختخوابی در همدان هستیم.
محمدمهدی مجذوبی ادامه داد: وقتی بنده به‌عنوان رئیس دانشگاه کارم را آغاز کرده و پیگیر تحقق این پروژه شدم، در بحث تأمین فضا زمینی را در جاده حیدره به ما نشان دادند که روی کوه قرار گرفته بود! حال آنکه نه‌تنها این زمین به‌لحاظ پدافندی مشکل داشت، بلکه یقیناً در انتقال انشعابات نیز با مشکل مواجه می‌شد.
مجذوبی با تأکید بر اینکه پیشنهاد ما اراضی یکی از طرفین بلوار آیت‌الله نجفی بود، تشریح کرد: برای تحقق این موضوع چندین‌ماه با شهرداری، شورای اسلامی شهر و غیره، رایزنی کردیم؛ اما متأسفانه نتیجه‌ای حاصل نشد و این درحالی است که در سایر استان‌ها روند واگذاری زمین برای احداث بیمارستان‌ها، به‌مراتب سهل‌تر از همدان بوده و به‌راحتی این کار پیش رفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در ادامه زمینی در جاده شورین (البته چندین کیلومتر بعد از روستا) برای اجرای طرح به ما معرفی شد؛ حال آنکه زمین مذکور به‌لحاظ دسترسی یقیناً برای احداث بیمارستان، مناسب نبود. علاوه‌بر این، در بحث توزیع عادلانه خدمات درمانی با مشکل مواجه بود.
وی با بیان اینکه در ادامه با کارشناسی 15 هکتار زمین در جاده فرودگاه بین شهرک بنکداری و فرودگاه برای اجرا و احداث بیمارستان پیدا کردیم (گرچه بازهم تأکید ما بر اجرای این پروژه در بلوار آیت‌الله نجفی بود)، تشریح کرد: این اراضی نه‌تنها در بحث گردشگری سلامت به‌دلیل نزدیکی به فرودگاه موفق عمل می‌کند، بلکه بنا به جانمایی در جاده ترانزیتی، می‌تواند به منطقه غرب کشور نیز خدمات‌رسانی کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: هرچند در ادامه این میزان زمین را به 102 یا 103 هزار متر تقلیل داده و سپس به ما تحویل دادند! اما وقتی کار گرفتن مجوزهای لازم را آغاز کردیم، مشخص شد به‌لحاظ مباحث مرتبط با موضوعات پدافندی، با مشکل روبه‌رو است؛ بنابراین استعلامات لازم را از دستگاه‌های مرتبط گرفته و منتظر پاسخ آن‌ها هستیم. وزارتخانه نیز همچون ما منتظر استعلامات است و نه ما و نه وزارتخانه، در بحث کلنگ‌زنی بیمارستان مشکلی نداریم.
مجذوبی با تأکید بر اینکه در آستانه کلنگ‌زنی بیمارستان بودیم که این مسئله آشکار شد، ابراز کرد: مسئله این است که بیمارستان یک‌هزار تختخوابی در مطمئن‌ترین جا (با درنظر گرفتن همه ضوابط مرتبط با موضوع پدافند غیر عامل) و درعین‌حال در دسترس‌ترین مکان احداث شود؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت بنده بنا به خوشامد خودم و بدون درنظر گرفتن این مؤلفه‌ها، دست به کلنگ‌زنی این مجموعه حساس بیمارستانی بزنم.
وی با تأکید بر اینکه مجموعه علوم پزشکی همدان طی چندسال اخیر برای محقق شدن این پروژه تلاش بسیاری را به‌کار گرفته اما در بحث تأمین زمین نتیجه مطلوب حاصل نشده است، گفت: موضوع جالب اینکه حتی ردیف بودجه ملی اجرای این پروژه نیز آماده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه من اعتقاد دارم همدان می‌تواند در حوزه سلامت هاب منطقه باشد، اذعان کرد: دلیل این ادعا نیز به موضوع وجود تجهیزات نوین پزشکی و پزشکان متخصص در انواع بیماری‌ها بازمی‌گردد.
عباس صوفی همدان را دروازه غرب کشور دانست و افزود: بنابراین اگر سیاست‌گذاری در حوزه‌های مختلف همچون اقتصادی، پزشکی و گردشگری بنا به ظرفیت‌های عنوان‌شده با توجه به ظرفیت جمعیتی غرب کشور به‌درستی انجام شود، می‌تواند برای توسعه همدان راه‌گشا باشد.
وی ادامه داد: البته نباید از وجود مراکز درمان مجهز در استان که خود پیشران این مهم هستند، غافل شد؛ بر این اساس ارتقای زیرساخت‌های بیمارستانی و درمانی و نیز توسعه آن‌ها، یکی از اولویت‌هایی است که دنبال خواهد شد.
صوفی با اشاره به اینکه تمرکز بر ارتقای زیرساخت‌های موجود همچون بحث هتلینگ بیمارستان‌های دولتی فعلی با درنظر گرفتن ظرفیت‌های بخش خصوصی و همچنین توجه به کادر درمان در حوزه مسائل مرتبط با پزشکی و خدماتی می‌تواند نقش مؤثری را در حفظ و ماندگاری این ظرفیت برای همدان و حوزه گردشگری سلامت داشته باشد، اذعان کرد: آنچه مسلم بوده اینکه اگر قرار است ما به‌عنوان یک شهر با محوریت گردشگری سلامت به استان‌های غربی و نیز کشورهای همسایه خدماتی را ارائه کنیم، به‌لحاظ زیرساختی نیازمند توسعه هستیم که یکی از این زیرساخت‌های مورد نیاز، احداث همین بیمارستان یک‌هزار تختخوابی است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه پروژه مذکور متأسفانه چندسالی است که با مشکل جانمایی مواجه بوده و درواقع عزیزان مرتبط با آن هنوز نتوانسته‌اند زمین مود نیاز را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی جهت احداث قرار دهند، ابراز کرد: اخیراً شنیدم که زمینی از سوی راه و شهرساز ی در اختیار علوم پزشکی قرار داده شده که درحال حاضر روند کارشناسی زمین درحال انجام است.
وی با اشاره به اینکه همگی باید دست به دست هم دهیم که هرچه زودتر این پروژه تعیین تکلیف شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه یکی از مباحثی که امروز ما را در موضوع تأمین زمین با مشکل مواجه کرده، عدم تصویب به‌هنگام طرح جامع است. به‌طوری که این مهم ضررهای بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف به شهر و استان همدان وارد کرده؛ از بحث تأمین زمین برای مسکن گرفته تا موضوع تأمین زمین برای کاربری‌ها عمومی که یکی از ابعاد آن شامل زیرساخت‌های درمانی همچون این پروژه است.
صوفی با تأکید بر اینکه اگر منطبق با طرح جامع درصورت تصویب به‌هنگام به زمین‌های شهری همدان افزوده شده بود امروز با چنین مشکلاتی مواجه نبودیم، تشریح کرد: با این وجود چنان که گفته شد، گویا زمین تأمین شده؛ بنابراین دنبال آن هستیم که هرچه سریع‌تر عملیات اجرایی پروژه هرچه در همدان آغاز شود. البته بنا به ضرورت اجرایی شدن این پروژه، با وزیر مربوطه رایزنی کرده و درعین‌حال در نخستین سفر وی به استان، بازهم پیگیر تسریع در روند اجرایی شدن آن خواهیم بود.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/86880