کد خبر : 87354
تاریخ : 1403/7/22
گروه خبری : جامعه

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی:

70 درصد از مشکلات شهر همدان مرتبط با مسائل شهری است

رونمایی از پوستر اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شورای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها


عباس صوفی روز یکشنبه در صحن شورای اسلامی شهر همدان در آیین رونمایی از پوستر هفتادوسومین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شورای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها (که به میزبانی شورای اسلامی شهر همدان در 24 و 25 مهرماه برگزار خواهد شد) گفت: تحلیل اقدامات یک‌ساله منطقه و عملیات طوفان‌الاقصی، مؤید سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر نابودی رژیم صهیونیستی است.
وی ابراز کرد: اقداماتی که در یک‌سال گذشته شاهد آن‌ها بودیم، ضعیف بودن این رژیم را نشان می‌دهد. درعین‌حال بیانگر قدرت برتر ایران و مقاومت بوده؛ درواقع رژیم صهیونسیتی درحال دست‌وپا زدن است.
صوفی با بیان اینکه هیچگاه با اختلاف نظر و القای تفکر شخصی نتوانسته‌ایم به موفقیت دست پیدا کنیم، اذعان کرد: ما حق اختلاف‌افکنی نداریم، زیرا هیچ‌وقت از اختلاف نتیجه نگرفته‌ایم؛ بنابراین اگر می‌خواهیم نتیجه بگیریم، این مهم باید با وفاق و همدلی صورت بگیرد.
صوفی با اشاره به اینکه یک‌سال از عمر شورا باقی است و امیدواریم کسانی که مردم در دور بعدی انتخاب می‌کنند برای جامعه مفید باشد، خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری، ابراز کرد: باید از این فرصت یک‌ساله برای خدمت به مردم استفاده شود؛ چراکه مردم مشکلات زیادی دارند.
صوفی با تأکید بر اینکه باید همه ظرفیت‌ها و مدیران استان برای حل مشکلات مردم به میدان بیایند، گفت: بیش از 70 درصد مشکلات شهر همدان به مدیریت شهری برمی‌گردد و دراین‌بین عمده دلایل به محدودیت‌های مالی و قوانین دست‌وپاگیر مربوط می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه ما به‌عنوان نماینده مردم با داشتن جایگاه نظارتی وظیفه داریم این موضوع را از همه مدیران مطالبه کنیم، تصریح کرد: درحال حاضر مهم‌ترین موضوعات شهر همدان طرح جامع، ترافیک، حمل‌و نقل و درآمد شهرداری و بعد موضوعات کلانِ شهری بوده؛ بنابراین تصمیم بر این است که از همه ظرفیت‌ها برای توسعه شهر همدان استفاده کنیم.
صوفی با بیان اینکه سال 98 طرح جامع شهر همدان آماده تصویب بوده و مستندات آن وجود دارد چرا باید به‌دلیل اختلافات این طرح مصوب نشود؟ ابراز کرد: اگر طرح جامع شهر همدان در آن زمان تصویب می‌شد، مردم می‌توانستند با 350 میلیون تومان تسهیلات و بدون پرداخت یک ریال آورده شخصی، صاحب مسکن شوند؛ اما امروز مبلغ تسهیلات 500 میلیون تومان شده و با یک‌ونیم میلیارد تومان نیز نمی‌توان یک واحد 100 متری خرید. کسانی که نگذاشتند این طرح تصویب شود، حداقل باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید تکلیف طرح جامع شهر همدان زودتر روشن شود، اظهار کرد: در طرح جهش تولید مسکن به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان 50 هزار نفر در شهر همدان ثبت‌نام کردند و درعین‌حال با باز کردن مجدد سایت، 50 هزار نفر دیگر به این فهرست اضافه خواهند شد که باید برای این جمعیت زمین تأمین کنیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن را موجب گرانی زمین و مسکن در همدان اعلام کرد و گفت: متأسفانه اختلاف تفکر باعث شد که با وجود اینکه در شهر همدان زمین وجود دارد، به دنبال احداث شهر جدید در کنار مرکز دفن زباله بروند؛ وقتی در شهر همدان زمین وجود دارد، چرا باید در ایستگاه تخلیه زباله شهرک بسازیم؟
صوفی تصریح کرد: با وزیر شهرسازی و معاون وی جلساتی داشتیم و اصرار داریم زودتر طرح جامع همدان مبتنی بر کار کارشناسی، تصویب شود.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری نیز باید بگویم شهر جهانی یک ظرفیت برای معرفی و شناساندن همدان به دنیا است، افزود: برای این ظرفیت‌ نیاز به زیرساخت‌های گردشگری داریم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه همچنان در همدان در بحث هتلینگ و نیز زیرساخت‌های حمل‌ونقلی همچون فرودگاه و ریل با مشکل مواجه‌ایم، گفت: برخی‌ها خُرده می‌گیرند که چرا با وجود وعده‌ها، موفق به راه‌اندازی پروازها (پس از پروازهای حج) نشدید که در پاسخ به این عزیزان باید بگویم فرودگاه همدان هیچ امکاناتی در حوزه هندلینگ ندارد و آنچه که برای پروازهای حج استفاده کردیم، تجهیزات به امانت گرفته‌شده از پایگاه نوژه بود.
صوفی با بیان اینکه درحال ظرفیت‌سازی و حل مشکلات فرودگاه همدان هستیم که در این راستا جلساتی با شرکت‌های مختلف و نیز مدیریت ارشد استان داشتیم، خاطرنشان کرد: بازهم تأکید می‌کنم زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری باید آماده شوند.
وی افزود: در بحث زیرساخت‌های ریلی نیز تکمیل ایستگاه راه‌آهن و جاده منتهی به آن که به‌صورت نیمه‌کاره رها شده را پیگیری کردیم؛ پیمانکار قول داده است ماه دیگر ایستگاه افتتاح شود. از طرفی کار سکوی دوم ایستگاه نیز آغاز شده که امکان تردد دو قطار را به‌صورت هم زمان، داشته باشیم.
صوفی با تأکید بر اینکه توسعه شهر همدان برای من از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: برای رسیدن به توسعه باید کارهای بزرگ در دستور کار اجرا قرار گیرد؛ بنابراین هرجا احساس شد نیاز به کمک نمایندگان است، اعلام شود تا پیگیری لازم صورت پذیرد.
وی با تأکید بر اینکه ما در حوزه‌های مختلف نیاز به کار کارشناسی داریم، خطاب به شهردار همدان گفت: راه و شهرسازی موظف است تمام زمین‌های محدوده قانونی شهر را به شهرداری تحویل دهد؛ این مهم را تیمی در شهرداری پیگیری کند، ما هم حمایت می‌کنیم.
صوفی افزود: به مدیرکل راه و شهرسازی گفتیم هزینه نهضت مسکن ملی را به شهرداری بدهید که قبول کردند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز یکی از دغدغه‌های من نگرانی و اذیت شدن مردم شهر همدان از بوی فاضلاب در نقاط حاشیه‌ای شهر است، اذعان کرد: این ناراحتی باید توسط شهرداری با پوشش روی فاضلاب یا توسط شرکت آب و فاضلاب از طریق جداسازی فاضلاب از آب رودخانه، برطرف شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی درباره کنارگذر همدان نیز تأکید کرد: در علم شهرسازی تعریف کنارگذر کمربندی شهر است که چگونگی استقرار آن در طرح جامع شهری بیان شده؛ حال آنکه طی سنوات گذشته به اسم کنارگذر از 20 کیلومتری شهر جاده کشیده شده و از آن به‌عنوان کنارگذر یاد می‌شود! اما درواقع آن کنارگذر نیست، بلکه جاده‌ای است که از 20 کیلومتری شهر همدان به غرب کشور می‌رسد.
صوفی با تأکید بر اینکه نباید همدان را به بن‌بست ببریم، خاطرنشان کرد: در طرح جامع کنارگذر در کمربندی شهر آمده است؛ بنابراین کنارگذر باید در کمربندی شهر محقق شود.
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز از برگزاری اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها طی 24 و 25 مهرماه در همدان خبر داد و گفت: این اجلاسیه با محوریت تبیین نقش شوراهای اسلامی در تصمیم‌سازی شهری و با شعار «اتحاد و همدلی شوراها، تضمین توسعه پایدار شهرها»، برگزار می‌شود.
محمود مسگریان افزود: امیدواریم شورا تا 13 مردادماه 1404 اهدافی را که در جهت توسعه متوازن شهر دارد و با توجه به اهداف بودجه مصوب‌شده، محقق کند.
وی با بیان اینکه کمیسیون‌های مختلف شورای اسلامی شهر همدان در طول فعالیت خود توانسته‌اند اقدامات اثرگذار و ارزنده‌ای را انجام دهند، خاطرنشان کرد: نقش نمایندگان مجلس در هم‌افزایی و پیشبرد اهداف مدیریت شهری مؤثر است.
شهردار همدان نیز با اشاره به اینکه نخستین خواسته مدیریت شهری از نمایندگان استان تلاش برای ارتقای جایگاه شهرداری‌ها است، اذعان کرد: باید جایگاه شهرداری به‌عنوان نهاد حاکمیتی شناخته شود.
سیدمسعود حسینی با تأکید بر اینکه براساس قوانین موجود شهرداری‌ها را به‌لحاظ ساختاری نهایتاً در حد یک سازمان فرعی در وزارت کشور می‌دانند، ابراز کرد: خوشبختانه در دولت جدید این امر به حوزه معاونت برگشت و معاون عمرانی وزیر کشور به‌عنوان رئیس سازمان شهرداری‌ها معرفی شد.
شهردار همدان با اشاره به اینکه سال گذشته در همین ارتباط چالشی بین شهرداری‌های کلان‌شهرها و سازمان شهرداری‌ها پیش آمد و حتی کمی هم حاشیه‌ساز شد، گفت: سازمان شهرداری‌ها اساسنامه‌ای به مجلس ارسال‌ کرد که این نهاد زیرمجموعه وزارت کشور باشد و نقش سازمان فرعی را ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه شهرداران کلان‌شهرها نامه‌ای را امضا کردند و خدمت شهیدرئیسی فرستاند که شهرداری‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته باشند، تشریح کرد: با معاون رئیس‌جمهور (آقای مخبر) هم جلساتی داشتند و عنوان کردند سازمان شهرداری‌ در حد معاون ریاست‌جمهوری و نهادی باشد که جایگاه اصلی خود را پیدا کند.
حسینی افزود: در شرایط فعلی کشور اگر ملاحظه‌ای درخصوص بودجه داشته باشیم، می‌بینیم بودجه کل کشور 90 درصد جاری است و 10 درصد عمرانی؛ حال آنکه با این 10 درصد عمرانی نمی‌شود کاری انجام داد.
وی با اشاره به اینکه در شهرداری‌ها قانونی وجود دارد که باید 40 درصد بودجه عمرانی باشد، ابراز کرد: در شهرداری همدان میزان بودجه عمرانی 60 درصد و جاری، 40 درصد است؛ این مهم درحالی بوده که در شهرهایی مانند شیراز، این عدد زیاد است و به بیش از 80 درصد در بخش عمرانی می‌رسد؛ زیرا ارزش‌افزوده پرداختی به این شهرها بسیار بالا است.
حسینی با تأکید بر اینکه نوع نگاه دستگاه‌های حاکمیتی، هیئت دولت و هیئت وزیران و ظرفیتی که در این دوره مجلس ایجاد شده نویدبخش اتفاقات خوبی است، اذعان کرد: بیش از 40 شهردار به‌عنوان نماینده انتخاب شدند؛ بنابراین رئیس مجلس نیز به دنبال طرح جامع است، اگر کار ساختاری حل شود، بقیه مشکلات هم حل می‌شود و به نظر بنده راه توسعه کشور از شهرداری‌ها می‌گذرد.
شهردار همدان با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند در حوزه سیاست‌گذاری نقش ویژه داشته باشند بنابراین این موضوع به‌عنوان خواسته اصلی در حوزه قانون‌گذاری پیگیری شود، اظهار کرد: باید به حوزه سرمایه‌گذاری در شهر به‌عنوان اصلی‌ترین مسئله توجه شود.
حسینی با بیان اینکه یکی از کارهایی که می‌توان انجام داد و پیشنهاد می‌شود این است که مراکز آموزشی و رفاهی در سطح وزارتخانه‌ها به همدان منتقل شوند، افزود: این مهم ارزش‌افزوده بالایی را برای شهر همدان به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه طی ملاقاتی که با برخی از وزرا ازجمله وزیر اقتصاد داشتیم عنوان کردیم حق ارزش‌افزوده‌ مد نظر به همدان برگردد که دستور آن هم داده شد، اظهار کرد: اما با پیگیری در نهادهای زیردستی، تخصیصی نیافت؛ دستور صادر می‌شود، اما متأسفانه کاری انجام نمی‌شود، درحالی که سهم ما از ارزش‌افزوده بالا است.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه فروشگاه‌های بزرگی داریم که در همدان فروش‌های خوبی دارند اما به‌نام تهران و شهرهای دیگر فاکتور می‌شود و اگر این موارد احصا شوند می‌توان درصد بالایی از ارزش‌افزوده را برای همدان درنظر گرفت، افزود: مشکلات مالی نوسازی تاکسی‌داران حل و با بانک مهر اقتصاد تفاهم‌نامه امضا شده، اما باید مشکل تحویل تاکسی از ایران‌خودرو نیز حل شود.
حسینی با تأکید بر اینکه موضوع سودمحوری در حوزه‌های مدیریت‌ استانی آفتی است که به جان شهر افتاده، ابراز کرد: در شهر ما سرمایه‌گذاری شکل نگرفته و ارزش‌افزوده هم ندارد، اما دستگاه‌ها نگاه به املاک دارند و چون در همدان ملک ارزشمند است، می‌خواهند تکالیف خود را براساس آن انجام دهند.
وی با بیان اینکه نارضایتی‌هایی هم در حوزه مسکن مهر وجود دارد، گفت: در حوزه مطالبات شهرداری از دستگاه‌های دولتی، گاهی تنگ‌نظری در برخی دستگاه‌های نظارتی وجود دارد که شاید به حوزه مدیریتی مربوط نباشد و به حوزه کارشناسی ربط داشته باشد.
شهردار همدان با بیان اینکه سال گذشته پیمانکاران اصفهان و جاهای دیگر بیش از 80 میلیارد تومان از ما طلبکار بودند که با کارشناسی به 20 میلیارد تومان تقلیل یافت، اظهار کرد: متأسفانه منبع خوبی را به‌خاطر برخی تنگ‌نظری‌ها از دست می‌دهیم.
نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه با اشاره به وجود سه هزار هکتار بافت فرسوده در شهر همدان، گفت: آنچه مسلم است اینکه میزان بافت فرسوده مذکور در سطح شهر، نیاز به نوسازی و بازسازی دارد که در این رابطه نیاز است نمایندگان مجلس به مدیریت شهری کمک کنند تا منابع و تسهیلات بیشتری در اختیار شهروندان قرار بگیرد که با انگیزه بیشتری به سمت نوسازی بافت فرسوده بروند.
علی رضایی در ادامه با تأکید بر اینکه انتظار است نمایندگان مجلس نسبت به پیگیری مشکلات شهرها، کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها توجه ویژه و پیگیری داشته‌ باشند، خاطرنشان کرد: حوزه حمل‌و نقل و ترافیک براساس برنامه هفتم توسعه وظیفه دولت بوده که کمک به این حوزه ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر در حوزه حمل‌ونقل شهری بیشتر شهرها عقب‌ماندگی جدی دارند که همدان نیز ازجمله این شهرها به‌شمار می‌رود، گفت: درصورتی که افزایش قیمت بنزین به‌تدریج به سمت عملیاتی شدن برود و مردم به حمل‌ونقل عمومی رجوع کنند، به‌طور قطع شهر همدان با بحران جدی روبه‌رو خواهد بود که در این رابطه درخواست داریم نمایندگان مردم شهرستان‌های همدان و فامنین به مدیریت شهری کمک کنند.
رضایی با تأکید بر اینکه نقش نمایندگان مجلس در مدیریت و هماهنگ کردن دستگاه‌های حاکمیتی و اجرایی با مدیریت شهری و شوراها مهم و مؤثر است، اذعان کرد: یکی دیگر از مباحث مرتبط با این مسئله، جانمایی و مکان‌یابی طرح‌های درحال اجرا است که عمدتاً به‌دلیل فقدان پیوست‌های ترافیکی، مسئله‌ساز می‌شوند.
نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه ایجاد مدارس خصوصی در شریان اصلی شهر همدان باعث به‌وجود آمدن گره ترافیکی می‌شود که نمایندگان در این رابطه می‌توانند از طریق بازنگری در قوانین کمک‌حال مدیریت شهری شوند، گفت: اگر طرح‌های بالادستی با واقعیت‌های موجود انطباق داشته باشند، در رضایتمندی شهروندان و ارائه خدمات مؤثر خواهند بود و مشکلات کمتری گریبان‌گیر شهروندان می‌شوند.
در ادامه رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه یک‌سوم جمعیت استان در شهر همدان سکونت دارند، ابراز کرد: اولویت شهر همدان از هر نگاهی گردشگری است.
حمید بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه مشاور برنامه چشم‌انداز توسعه شهر همدان هم در این دوره و هم در دوره قبل به اولویت داشتن گردشگری رسیده است، اظهار کرد: دو مشاور با دو نگاه متفاوت به اولویت گردشگری در همدان اذعان کرده‌اند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه طی بررسی نتیجه پرسشنامه‌ای که بین مردم پخش شده بود نیز متوجه شدیم این موضوع اولویت دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: گردشگری زیرساخت می‌خواهد که هتل و مراکز اقامتی یکی از زیرساخت‌های آن بوده؛ البته از قبل تاحدودی این مهم در شهر انجام شده است.
وی با بیان اینکه موضوع مهم‌تر در حوزه گردشگری شهر همدان مسئله زیرساخت حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی است، تصریح کرد: شورا و مدیریت شهری حاضر است در ایجاد شرکت هواپیمایی مشارکت کند و حتی هواپیما بخرد.
بادامی‌نجات با بیان اینکه وقتی به این مهم می‌رسیم که بزرگ‌ترین مشکل گردشگری همدان حمل‌ونقل به‌ویژه از نوع هوایی است طبیعتاً شهرداری و شورا تلاش می‌کند در این زمینه همکاری داشته باشد، تشریح کرد: در این دوره متأسفانه دستگاه‌های دولتی به منابع درآمدی شهرداری به هر شکلی ورود کردند؛ از نمایندگان مجلس درخواست داریم این مشکل را حل کنند تا به مدیریت شهری کمک شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز طرح جامع شهری همدان بازنگری نشده، اذعان کرد: امروز قطار شهری یکی از دغدغه‌های حمل‌ونقل عمومی همدان است که انتظار می‌رود در این زمینه نیز همراهی لازم از سوی نمایندگان در جهت همراه کردن مدیران استانی برای رسیدن به مقصود، انجام شود.
در ادامه رئیس کمیسیون توانمندسازی و مناطق محروم شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به تمامی مناطق شهری، اظهار کرد: انتظار می‌رود مدیران ارشد استانی و نمایندگان در بازدیدهای خود، مناطق محروم شهر را نیز درنظر بگیرند.
مرتضی کرباسیان اضافه کرد: همچنین مطالبات تمامی اقشار جامعه باید مورد توجه باشد تا در راستای رفع مشکلات دغدغه‌های مردم قدم برداریم.
وی عنوان کرد: توجه به امور و دغدغه‌های مردم از سوی مسئولین، باعث امیدواری شهروندان می‌شود.
کرباسیان با تأکید بر اینکه بحث بعدی موضوع ترافیک است، اذعان کرد: این مسئله در بحث توسعه بر پایه گردشگری، بسیار حائز اهمیت است؛ اما نکته این بوده که در موضوع کنارگذر طی سنوات قبل، کوتاهی صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: مسئله بعدی بحث مطالبات شهرداری از دستگاه‌های دولتی است که با وجود پیگیری‌ها، تاکنون به نتیجه نرسیده؛ این درحالی است که در برنامه ششم توسعه بندی داشتیم که منطبق با آن دستگاه‌ها بر پایه ماده 77، بدهکار شهرداری می‌شدند، اما امروز هیچ‌یک (به‌جز علوم پزشکی) نسبت به عملیاتی کردن و ثبت بدهی‌های خود اقدام نکرده‌اند.
رئیس کمیسیون توانمندسازی و مناطق محروم شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به مشکل فاضلاب و بوی تعفن رودخانه‌های جاری در شهر، گفت: کل بودجه مورد نیاز برای تکمیل 30 درصد باقی‌مانده شبکه فاضلاب شهر همدان، چیزی بالغ‌بر 560 میلیارد تومان است؛ بنابراین انتظار می‌رود این مهم بنا به حساسیت موضوع از سوی نمایندگان با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه توجه ویژه به تشکل‌های مردمی‌ اعم از ورزشی و مذهبی نیز از دیگر نیازهای جامعه شهری همدان است، افزود: انتظار می‌رود این مهم نیز از سوی نمایندگان با همراهی مدیران استانی به مسیر درست هدایت و محقق شود؛ چراکه از آن‌ها می‌توان به‌عنوان مشاورین امین مسئولان یاد کرد.
در ادامه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه یکی از مشکلات ما سنددار نبودن اراضی در همدان است حال آنکه قوانین این بخش ضعیف هستند، گفت: بنابراین لازم است در قوانین مرتبط با این مسئله هم در بحث تملک و هم در بحث تفکیک، بازنگری لازم در مسیر انتفاع عمومی، رقم بخورد.
حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی ادامه داد: مسئله بعدی طرح‌های بالادستی شهرها همچون طرح جامع و تفصیلی است؛ در بحث مدیریت شهری بازنگری 10 ساله این طرح منسوخ شده و می‌بایست از طرح‌های جدید استفاده کرد.
وی افزود: نکته بعدی بحث عدم بازدارندگی ماده 100 و 101 شهرداری‌ها است که باید در این موضوع نیز بازنگری لازم در قانون شهرداری‌ها انجام گیرد.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه شهرداری و مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل تکالیف بسیار زیادی از نوسازی گرفته تا بهسازی، هوشمندسازی و توسعه سهم حمل‌ونقل عمومی از سفرهای روزانه در شهر همدان دارد، گفت: اگر این معضل حل نشود، قابلیت تبدیل شدن به بحران را دارد.
مهدی حیدری ادامه داد: گرچه سالیانه 20 هزار خودرو به این شهر اضافه می‌شود و این مسئله خود ام‌المصائب است، اما نمی‌توان در پاسخ به انتظار مردم این معضل را بیان کرد، بلکه باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.
وی با تأکید بر اینکه در قِبال تکالیف مدیریت شهری در بحث تأمین حمل‌ونقل و نوسازی و هوشمندسازی آن حقوقی نیز برای ترسیم شده است، اذعان کرد: در رأس این حقوق، ماده 23 قانون راهنمایی رانندگی است.
حیدری با تأکید بر اینکه درحال حاضر در شهری مثل قزوین لحظه به لحظه بنا به پیگیری‌ها اعتبارات ماده 23 به شهرداری تزریق می‌شود زیرا طبق قانون افزون‌بر نیمی از عواید حاصل از جرایم راهنمایی رانندگی باید به شهرداری‌ها پرداخت شود تا در مسیر حمل‌ونقل عمومی و ارتقای آن صرف کنند، تصریح کرد: آنچه مسلم است اینکه در پنج یا شش ماه گذشته چیزی حدود 500 میلیارد تومان جریمه اعمال شده، اما شهرداری هنوز از این اعتبارات حق خود را دریافت نکرده؛ این درحالی بوده که در این حوزه به تکالیف خود در عرصه هوشمندسازی و غیره، عمل کرده است، به‌نحوی که با ارتقای این زیرساخت‌ها طی شهریورماه، همدان رتبه نخست کاهش تلفات رانندگی را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: موضوع بعدی کنارگذر است؛ اگر بتوانیم بار تردد برون‌استانی را از داخل معابر شهر همدان حذف کنیم، یک اقدام مبارک به‌لحاظ علوم مهندسی است؛ زیرا یکی از راه‌های مقاوم‌سازی یک سازه، برداشتن بار اضافی است.
حیدری ادامه داد: درواقع در کنار همه ایده‌های خوب ترافیکی مثل قطار شهری، یقیناً اصلی‌ترین درمان، ایجاد کنارگذر و برداشتن بار است؛ به تعبیری در نبود کنارگذر، اجرای قطار شهری به‌سان رخت داماد در تن طفل است!
علی رحیمی‌فر، رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه حلقه مفقوده مدیریت شهری را عدم یکپارچه‌سازی مدیریت شهری قلمداد کرد و گفت: انتظار می‌رود این مهم به‌عنوان یک اصل در قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار گیرد.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/87354