کد خبر : 88185
تاریخ : 1403/8/10
گروه خبری : گردشگری

خانه‌ای به سبک و سیاق قاجاری در دل کوچه پس کوچه‌های سنندج

نزدیک می‌شوم «هتل دیاکو». این نخستین هتل بوتیک استان کردستان است که در خیابان وکیل و در دل بافت تاریخی شهر قرار گرفته و قدمت آن به اواخر دوره قاجار بازمی‌گردد که در طول سه سال اخیر توسط زوج خوش‌سلیقه سنندجی مرمت و بازسازی شده است؛ از همان ابتدا نخستین چیزی که نظر هر بینندهای را به سوی خود جلب می‌کند در چوبی هتل است که حکایت از دوران شکوه و عظمت این عمارت در روزگاران دور دارد.
از درب چوبی که عبور کنید نخستین چیزی که نظر شما را به خود جلب می‌کند لابی هتل با فضایی کاملاً سنتی و چایخانه آن است که دیدن اشیای قدیمی و عتیقه مربوط به تاریخچه این عمارت قطعاً شما را به‌وجود خواهد آورد.
هتل بوتیک دیاکو با معماری بی‌نظیر بازدیدکنندگان خود را به قعر تاریخ عصر قاجار می‌برد و آدمی را با معماری و سنت و دوران شکوه عمارت آزموده اردلان آشنا می‌کند.
معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: این خانه تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که بازسازی و مرمت آن حدود سه سال به طول انجامیده است.
گولان فرزامی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این عمارت توسط آقای رضایی و خانم دنا عطری مرمت و بازسازی شده که می‌توان گفت که بسیار به‌خوبی مرمت و بازسازی شده است.
وی عنوان کرد: این خانه از طریق ماده 27 و در زمانی به آقای رضایی واگذار شد که کسی از این اقدامات پشتیبانی و استقبال نمی‌کرد.
وی مساحت این بنا را حدود 530 مترمربع و زیربنای آن را 700 مترمربع دانست و افزود: هزینه تمام بازسازی و مرمت این خانه تاریخی تاکنون 9 میلیارد تومان بوده و برای بازسازی و مرمت آن حدود 9 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر هتل بوتیک دیاکو در ادامه سخنان معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: سه سال پیش این بنا از طریق ماده 27 به ما واگذار شد که متاسفانه با مشکلات بسیاری در ساخت و بازسازی این بنا مواجه شدیم.
دیاکو رضایی اظهار کرد: سه سال پیش که این بنا در اختیار ما قرار گرفت هزینه تمام کرد مرمت و بازسازی آن حدود یک میلیارد و 900 تومان در نظر گرفته شد که متأسفانه در طول این سه سال مشکلات اقتصادی و تورم هزینه تمام مرمت و بازسازی این بنا به 9 میلیارد تومان رسیده است.
وی عنوان کرد: در آینده در نظر داریم که «خانه روشن دل» که در جوار هتل قرار دارد به مجموعه هتل افزوده و به رستورانی برای احصای غذاهای سنتی شهر سنندج تبدیل شود.
این فعال گردشگری ادامه داد: هتل بوتیک در واقع ویترینی از فرهنگ، پوشش، غذای سنتی و معماری اصیل آن شهر و دیار است و مسافرانی که به مدت کوتاه و کم‌تر از یک شبانه‌روز در این هتل اقامت می‌کنند، می‌توانند با بخشی از فرهنگ و هنر و معماری و صنایع‌دستی این دیار آشنا شوند.
رضایی خاطرنشان کرد: قسمتی از هتل به آتلیه عکاسی و صنایع‌دستی اختصاص دارد و مسافران می‌توانند با حضور در این قسمت‌ها هم صنایع دستی شهر سنندج را تهیه کنند و هم با پوشش و لباس محلی این دیار آشنا شوند.
وی میزان استقبال از این هتل را مطلوب دانست و یادآور شد: این هتل شامل 6 سوییت اقامتی است و توانسته‌ایم در این مجموعه برای حدود 1٥ نفر شغل ایجاد کنیم.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88185