کد خبر : 88229
تاریخ : 1403/8/12
گروه خبری : جامعه

دل‌خوش‌کردن به رتبه‌ها آفت مدیریت پیش‌رو

زهره پوروهابی

در واقع این برخی مدیران با استفاده از آمار و اعداد و رتبه‌بندی‌های متداول در ادارات مخاطب که عموما رسانه‌ها هستند را به سکوت وامی‌دارند این درحالی است خود مسئولان، خبرنگار و بیش از همه مردم می‌دانند علیرغم خدماتی که نمی‌خواهیم آن‌ها را نادیده بگیریم هنوز مسائل مختلفی برجای مانده که ضمن تاثیرگذاری بر حیات مردم نیاز به تحرک بیشتر مسئولان دارد و قطعا با این اعداد و ارقام و رتبه‌بندی‌ها حل نمی‌شود
به نظر می‌رسد دامن زدن به چنین رویکردی از دو عامل نشأت می‌گیرد نخست اینکه عموما مدیران خود را میهمان کوتاه مدت آن نهاد دیده و کمتر به دنبال کارهای بزرگ و موثر در بلندمدت می‌روند، آن‌ها به تکمیل گزارش عملکرد خود برای‌ دوران کوتاه مدیریتی بسنده می‌کنند ای‌بسا عدم ثبات مدیریتی در تغییر دولت‌ها نیز بر این امر موثر باشد عامل دومی که در این مسئله تاثیرگذار است رویکرد مدیریتی یا رهبری نماینده دولت در استان است در رویکرد مدیریتی، با نگاه کوتاه‌مدت راس هرم سازمان یا تشکیلات در چارچوب روتین اداری عمل کرده و عموما زیر بار کوهی از بخشنامه‌ها حرکتی آرام با گام‌های کوتاه خواهد داشت اما تشکیلاتی که با در راس هرم نیروی انسانی خود یک رهبر دارد ضمن مدیریت امور متداول با ایجاد چشم‌اندازی واقع‌بینانه مجموعه تحت‌امر خود را با گام‌های بلند اما حساب‌شده به سمت افق پیش‌رو هدایت می‌کند چنین رویکردی می‌تواند ماموریت‌ها را به گونه‌ای رقم بزند که اثر متمایز آن در زندگی مردم قابل رصد بوده و لبخند بر لبان آنان بنشاند.
در جلسه اخیر شورای برنامه‌ریزی، با رویکردی بلندنظرانه این نگاه منفعل برخی مدیران که به واقع مردم را نیز مایوس می‌‌کند توسط استاندار مورد نقد قرار گرفت که جای تقدیر دارد سال‌هاست استان همدان چشم‌انداز توسعه و پیشرفت دارد خوب است از لابه‌لای اسناد بیرون کشیده‌شود و هر یک از ادارات و نهادها بفرمایند که تا رسیدن به آن نقطه مطلوب چقدر فاصله داریم اصلا حرکتی انجام داده‌ایم یا همچنان خرسند از برخی آمارهای متورم هستیم.
در این میان به نظر می‌رسد جناب استاندار این رویکرد راهبرانه خود را با جلب مشارکت رسانه‌ها تکمیل کنند بدین‌ترتیب که مطالبه‌گری منصفانه رسانه‌ها را مورد حمایت قرار دهند اینکه فقط بگوییم هیچ اداره‌ای حق شکایت از خبرنگار را ندارد لازم است اما کافی نیست برخی ازروابط عمومی ادارات خوب می‌دانند چگونه فضا را برای مدیر خود آرام نگه‌دارند.
به هر روی استان همدان باتوجه به ظرفیت‌های موجود و در عین حال نقطه مطلوبی که در سند چشم‌انداز نیزآمده کار بر زمین مانده زیاد دارد که به سرانجام رساندن آن‌ها نیاز به پای کار آمدن مدیران جهادی به معنی واقعی کلمه دارد در همان قامتی که رهبر معظم انقلاب آن را مطالبه کرده‌اند:««کار جهادی» [مورد توصیه] است. من عرض می‌کنم با روحیه‌ی جهادی می‌شود کوه‌های مشکل را از جا کَند. کار جهادی یعنی چه؟ یعنی خستگی‌ناپذیری، بی‌‌مزد و بی‌منّت کار کردن، هدف را انجام وظیفه‌ی انسانی و خدایی قرار دادن، و پیش رفتن؛ این کار جهادی است. البته چهارچوب‌های قانونی و اداری وجود دارد، باید رعایت بشود، امّا کار جهادی، کیفیت است، نوع کار است. صددرصد کار قانونی می‌شود انجام داد، به صورت جهادی و به غیر صورت جهادی؛ خیلی‌ها هستند ظاهر قانون را رعایت می‌کنند اما کار پیش نمی‌رود، کار انجام نمی‌گیرد. آقای رئیس‌جمهور محترم، چند روز قبل، راجع به همین که در برخی از بخشهای اداریِ ما آدمی نشسته که موظّف است، مسئول است، امّا محصول کار او در صبح تا شب محصول قابل‌توجهی نیست، محصول به‌دردبخوری نیست، با من صحبت می‌کردند که حرف درستی است. کار جهادی نقطه‌ مقابل این است. ما با کار جهادی کارهای بزرگی در کشور انجام دادیم: دفاع مقدس هشت‌ساله‌ ما با کار جهادی پیش رفت؛ توطئه‌های پیچیده‌ی رنگارنگ دشمن در این سی چهل سال، با کار جهادی خنثی شد. شهید رئیسی (رضوان الله تعالی علیه) اهل کار جهادی بود؛ واقعاً شب و روز نمی‌شناخت؛ واقعاً دنبال آفرین و احسنت برای این‌همه کاری که می‌کرد نبود؛ این را ما از نزدیک دیدیم، حس کردیم. به معنای واقعی کلمه تلاش می‌کرد، کار می‌کرد، هر آنچه از دستش برمی‌آمد انجام می‌داد، خیلی‌ها هم نمی‌فهمیدند؛ یعنی کارهایی نبود که جلوی چشم مردم باشد، ولی کار می‌کرد. این هم توصیه‌ بعدی ما که [عبارت بود از] کار جهادی، ورود مجاهدانه در میدان و اجتناب از کنترل از راه دور؛ اینکه مدیری بخواهد از راه دور کارها را کنترل کند، نمی‌شود؛ باید برود در دل کار.»

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88229