کد خبر : 88239
تاریخ : 1403/8/12
گروه خبری : اقتصادی

53 مأمور برای سرشماری بهره‌برداران حوزه کشاورزی ایلام ساماندهی شده‌اند

زهره‌السادات حائری روز شنبه اظهار کرد: با ابلاغ سرشماری عمومی کشاورزی از سوی رئیس جمهور، این آمارگیری همزمان با سراسر کشور در 12 آبان ماه در این استان نیز آغاز شده و تا 45 روز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: کشاورزانی که در 9 فعالیت کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، دام سبک (دارای حداقل دو رأس) و سنگین ( دارای حداقل یک رأس)، گلخانه، آبزیان، طیور سنتی (حداقل 10 قطعه)، کرم ابریشم و زنبور عسل فعال هستند مشمول این سرشماری می‌شوند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام ادامه داد: از همه بهره‌برداران بخش کشاورزی در استان درخواست می‌شود اطلاعات درست و صحیح را به آمارگیران بدهند چراکه برنامه‌ریزی‌های آتی در حوزه کشاورزی بر اساس اطلاعات و آماری اخذ شده از کشاورزان در این سرشماری عمومی است.
حائری تصریح کرد: طرح سرشماری کشاورزی، واحدهای صنعتی طیور و مزارع پرورش قارچ را شامل نمی‌شود اما واحدهای صنعتی دام سنگین مشمول این سرشماری می‌شوند.
وی یادآور شد: کشاورزی بخش عمده‌ای از اقتصاد و صنعت غذایی جامعه را تأمین می‌کند و در مباحثی چون اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم، تجارت خارجی، امنیت غذایی، درآمدزایی نقش مؤثری دارد.
به گفته وی مسئولان با توجه به اهیمت مقوله امنیت غذایی باید برای برنامه‌ریزی‌های درست، اطلاعات و آمار به روز و دقیقی از وضعیت کشاروزی و بهره‌برداران کشور داشته باشند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام یادآور شد: افزایش میزان تولید و مدیریت صحیح بعد از برداشت محصول نیز از دیگر موضوعات مهم در حوزه کشاورزی است.
حائری افزایش تولید زراعی و باغی در سطح، گسترش گلخانه‌ها و واحدهای تولیدی صنعتی دام و طیور و مدیریت منابع آبی را ازجمله مزایای بلندمدت سرشماری صحیح حوزه بخش کشاورزی کشور دانست.
وی در خصوص دسته‌بندی بهره‌برداران حوزه کشاورزی هم توضیح داد: بهره‌بردار ساکن به فردی اطلاق می‌شود که در محل سکونت خود فعالیت‌های کشارزی انجام می‌دهد و بهره‌بردار غیرساکن نیز به افرادی گفته می‌شود که محل کشارزی آنان خارج از محل سکونتشان قرار دارد.
وی گفت: بهره‌برداران کوچنده بومی، مهمان و شرکت‌های فعال در حوزه کشارزی نیز از دیگر جوامع هدف سرشماری عمومی کشاورزی 1403 به‌شمار می‌روند.
وی یادآور شد: اطلاعات فعالیت کشاورزی افراد غیرساکن در پنج شهر ایلام، ایوان، مهران، دره‌شهر و دهلران از طریق وزارت کشاروزی اخذ شذه و در سایر شهرها نیز مأموران سرشماری با رفتن به درب منازل خانوارهای ساکن در مناطق شهری و روستایی آمارگیری را انجام می‌دهند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام اظهار کرد: در این سرشماری سؤالاتی ازجمله میزان اراضی، تعداد دام و طیور و محصولات تولیدی، ادوات و ماشین‌آلات کشاروزی و سیستم‌های آبیاری از کشاورزان پرسیده می‌شود.
حائری بیان کرد: اطلاعات دریافت‌شده از کشاورزان محرمانه است و در هیچ سازمان و نهادی حتی قضایی یا هدفمندی یارانه‌ها نیز قابل استفاده و استناد نخواهد بود و این اطلاعات فقط برای برنامه‌ریزی‌های کلان در حوزه کشاورزی به‌کار گرفته می‌شود.
وی تأکید کرد: سرشماری‌ها و سپس برنامه‌ریزی‌های مسئولان در بخش کشاورزی بر اساس اظهارات پاسخگوها است و لازم است که بهره‌برداران اطلاعات دقیقی را به مأموران سرشماری مراجعه کننده ارائه دهند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88239