کد خبر : 88439
تاریخ : 1403/8/16
گروه خبری : فرهنگی

معاون وزیر:

طرح‌های نیمه‌تمام آموزش‌وپرورش از رکود خارج می‌شود

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان: بسیاری از فضاهای آموزشی همدان قابلیت استفاده ندارند/ فرماندار رزن: اختصاص 20 درصد کل اعتبارات رزن به حوزه آموزش‌وپرورش


قاسم احمدی‌لاشکی روز چهارشنبه در سفر یک‌روزه خود به شهرستان‌های رزن و درگزین به‌منظور بررسی مسائل آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش این منطقه، در حاشیه بازدید از مدرسه دخترانه دارالفنون شهر رزن در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به پروژه‌هایی که دارای درصد پیشرفت فیزیکی زیادی باشند، برای تکمیل آن‌ها صددرصد اعتبار لازم را اختصاص خواهیم داد.
وی ادامه داد: درصورتی‌ که پروژه‌ای دارای درصد پیشرفت فیزیکی پایینی باشد، در یک فرآیند دوساله اعتبار لازم به آن اختصاص داده خواهد شد تا به نتیجه برسد.
احمدی‌لاشکی با تأکید بر اینکه میانگین فضای آموزشی به‌ازای هر دانش‌آموز باید به 6.1 دهم درصد برسد، گفت: درحال حاضر میانگین فضای آموزشی به‌ازای هر دانش‌آموز 5.28 درصد بوده که براساس آنچه قانون‌گذار و نمایندگان مجلس تکلیف کرده‌اند، باید این میانگین برسد.
معاون پارلمانی وزیر آموزش‌وپرورش افزود: برای رسیدن به این میانگین فضای آموزشی اعتبار قابل توجهی باید هزینه شود که می‌بایست در لایحه بودجه سال آینده برای پروژه‌های ناتمام و افزایش سهم فضاهای آموزشی و پرورشی، تلاش کنیم تا این اعتبارت در این رابطه افزایش قابل توجهی داشته باشند.
احمدی‌لاشکی با اشاره به مدارس چرخشی سطح کشور، گفت: سیستم شش، سه، سه و یا چهار، سه در سند تحول بنیادین آمده است، باید تمام هم‌وغم ما این باشد که به اندازه کافی فضای فیزیکی و معلم داشته باشیم و هرگاه توانستیم این فضای کافی فیزیکی و معلم را داشته باشیم، مدارس از حالت چرخشی خارج خواهند شد.
وی افزود: در این رابطه در برخی از استان‌های سطح کشور چالش جدی داریم؛ به‌طوری‌ که در سیستان و بلوچستان با 900 هزار دانش‌آموز و برخی شهرستان‌های تهران با یک میلیون و 100 هزار دانش‌آموز، خارج شدن مدارس از حالت چرخشی، کار سختی است. در برنامه قانون‌گذاری و نمایندگان مجلس که تکلیف کرده‌اند، باید بودجه‌های لازم در کنار برنامه‌ها برای این امر درنظر گرفته شود.
این مقام مسئول ادامه داد: استخر شنای دانش‌آموزی شهرستان رزن نیز با پیشرفت فیزیکی 65 درصد تکمیل می‌شود.
در ادامه جلسه بررسی مشکلات حوزه آموزش‌وپرورش رزن در این شهرستان برگزار شد.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان در این جلسه گفت: بسیاری از فضاهای آموزشی استان همدان به‌دلیل مخروبه و قدیمی بودن ساختمان‌ها، قابلیت استفاده ندارند و این مدارس درخور پایتخت تاریخ و تمدن ایران نیست.
رسول شیدایی اظهار کرد: شایسته نیست که بسیاری از مدارس ما بدون دیوار باشند و یا از سرویس بهداشتی منزل و یا سرویس بهداشتی مشترک در مدارس مختلط استفاده کنند.
وی با بیان اینکه سرانه آموزش استان همدان از میانگین کشوری پایین‌تر است، افزود: شاید ازنظر آماری در جداولی که در وزارتخانه وجود دارد، سرانه آموزشی به حد نصاب میانگین کشوری رسیده باشد، اما واقعیت این است که با توجه به مخروبه بودن و قدیمی بودن ساختمان‌ها، بسیاری از فضاهای آموزشی استان همدان قابلیت استفاده ندارند.
شیدایی ادامه داد: درحال حاضر 236 کلاس درس در سطح استان همدان به‌دلیل کمبود فضای آموزشی دارای بیش از 40 نفر دانش‌آموز هستند که از این تعداد 126 کلاس در یک منطقه قرار دارد.
وی با بیان اینکه همواره بحث کمبود نیروی انسانی را در استان همدان داشته‌ایم، تصریح کرد: آموزش‌وپرورش استان همدان امسال دو هزار و 300 نیروی انسانی کم داشت، اما با وجود آن در مناطق 20 گانه سطح استان سال تحصیلی خوبی را طی مهرماه شروع کردیم؛ هیچ کلاس خالی از معلم با همکاری بازنشستگان فرهنگی نداشتیم که ما را در تکمیل کلاس‌ها یاری کردند.
شیدایی با اشاره به اینکه استان همدان امسال افزایش رتبه‌های کشوری را داشته‌ است، گفت: امسال استان همدان در میانگین نمرات نهایی دوازدهم نسبت به سال گذشته درمجموع سه رشته بیش از یک نمره افزایش نمره داشته که جایگاه خوبی برای استان می‌تواند باشد.
وی افزود: شهرستان رزن طی چندسال اخیر همواره رتبه نخست کنکور استان همدان را داشته است.
فرماندار رزن نیز گفت: امسال 20 درصد کل اعتبارات شهرستان رزن معادل 16 میلیارد تومان را به مجموعه آموزش‌وپرورش اختصاص داده‌ایم.
علی‌اصغر غفاری‌آثار اظهار کرد: در سال‌ جاری بین 728 شهرستان سطح کشور، مجموعه آموزش‌وپرورش شهرستان رزن رتبه 26 را به خود اختصاص داده که این موفقیت حاصل زحمات همه همکاران در آموزش‌وپرورش در سطح استان و شهرستان است.
وی با بیان اینکه همواره اولویت ما در بحث تخصیص اعتبارات آموزش‌وپرورش بوده است، خاطرنشان کرد: در سال‌ جاری اعتباری افزون‌بر 16 میلیارد تومان به حوزه آموزش‌وپرورش شهرستان اختصاص دادیم.
غفاری‌آثار در ادامه با اشاره به پروژه مدرسه 12 کلاسه فاطمیه شهر رزن، تصریح کرد: این پروژه دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی بوده و قرار بود در اوایل مهرماه سال‌ جاری به افتتاح و بهره برداری برسد.
وی گفت: این پروژه دارای اعتبار لازم هست، اما برای تخصیص اعتبار نیاز به کمک داریم؛ ضمن اینکه مدرسه 9 کلاسه ملابداق نیز با 60 درصد پیشرفت فیزیکی، دارای همین شرایط بوده و نیاز به مساعدت در تخصیص اعتبار است‌.
غفاری‌آثار همچنین در رابطه با پروژه مدرسه 6 کلاسه روستای خورونده در بخش سردرود، بیان کرد: برای این پروژه قرار بود 40 درصد اعتبار را مردم روستا و 60 درصد اعتبار را دولت تأمین کند که تاکنون اهالی این روستا برای پروژه اعتباری افزون‌بر 5.5 میلیارد تومان تأمین کرده‌اند و برای 60 درصد تعهد دولت نیاز به تخصیص اعتبار است.
وی با اشاره به استخر دانش‌آموزی شهرستان رزن، یادآور شد: پروژه نیمه‌تکمیل استخر دانش‌آموزی رزن مربوط به سال‌های گذشته بوده که طی دیدار اخیر با رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه قول مساعد داده شد که 17 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این طرح تخصیص داده شود که به‌طور قطع نیاز به پیگیری خواهد داشت.
غفاری‌آثار همچنین از اختصاص 50 میلیارد تومان اعتبار طی امسال به حوزه ورزش شهرستان رزن خبر داد و اضافه کرد: به‌طور قطع با اختصاص این میزان اعتبار به حوزه ورزش شهرستان، ضمن اجرایی شدن پروژه‌های ورزشی مختلف، ظرف دو سال آینده انقلاب بزرگی را در حوزه ورزش شهرستان شاهد خواهیم بود.
رزن به مرکزیت شهری به همین نام، در شمال شرقی استان همدان قرار دارد.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88439