کد خبر : 88559
تاریخ : 1403/8/20
گروه خبری : اقتصادی

پیش‌فروش کود اوره آهسته رهش به 7 کشور

کاهش دوسومی خام‌فروشی اوره

مزیت‌های این محصول همچون دوستدار طبیعت بودن و کاهش میزان چشمگیر مصرف اوره خام موجب شده تا این شرکت محصول خود را به هفت کشور پیش‌فروش داشته باشد.
کود کشاورزی اوره، ازت مورد نیاز گیاه را تامین می‌کند و مصرف بسیار گسترده‌ای در کشاورزی دارد، اما از آنجا که اوره حلالیت بسیار بالایی دارد، به محض مصرف، در آب حل شده و ضمن اینکه به گیاه فرصت جذب کافی را نمی‌دهد، باعث آلودگی آب و خاک نیز می‌شود و علاوه بر اینکه رشد گیاه را با مشکل روبرو می‌کند، در مصرف کود حاوی اوره نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند.
اما محققان راه حل علمی مناسبی برای رفع این مشکل به کار برده‌اند. اوره گوگردی آهسته رهش، محصولی با دانش فنی و به‌روز جهانی است که با ایجاد یک پوشش پلیمری روی گرانول اوره باعث افزایش زمان انحلال‌پذیری اوره به مدت 40 روز می‌شود.
از مزیت‌های این اوره گوگردی آهسته رهش می‌توان به کمک به رشد سالم گیاه، جلوگیری از گیاه سوزی، تأمین نیتروژن پایدار و دسترسی همیشگی گیاه به نیتروژن، تنظیم PH خاک و جذب حداکثری عناصر، آزادسازی نیتروژن با سرعت کنترل شده، دوستدار محیط زیست، کاهش اتلاف نیتروژن از طریق شستشو، تبخیر و نیتروژن‌زایی، مجهز به پوشش پلیمری زیست‌تخریب‌پذیر، کاهش چشمگیر میزان مصرف اوره خام برای دستیابی به نتایج بهینه و مقرون به‌صرفه بودن اشاره کرد.
عضو هیئت‌مدیره این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: آخرین دستاورد این شرکت، کود اوره آهسته رهش است. کود اوره یکی از منابع اصلی نیترات در حوزه کشاورزی، مصرف بالایی دارد و ما با این طرح توانستیم مصرف این کود را به یک سوم کاهش دهیم.
محمدامین زمانی، افزود: با پوشش نانویی که بر روی کود اوره ایجاد کردیم، آزادسازی و رهایش نیتروژن به آرامی رخ می‌دهد و به تدریج در اختیار گیاه قرار می‌گیرد و از هدررفت نیتروژن جلوگیری می‌شود، از این طریق مصرف اوره تا یک سوم کاهش می‌یابد.
وی با بیان اینکه کود اوره یک کود عمومی برای کلیه محصولات کشاورزی به شمار می‌رود، اظهار کرد: در کشور سالانه حدود دو میلیون تن کود اوره مصرف می‌شود که بسته به نوع محصول بین 200 تا 400 کیلوگرم در هکتار، مصرف این کود است که با استفاده از این کود مصرف این میزان کود اوره به میزان یک‌سوم کاهش خواهد یافت.
عضو هیئت‌مدیره این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر پتروشیمی‌هایی که تولیدکننده اوره کشور هستند، با کاهش این میزان مصرف اوره در بخش کشاورزی، می‌توانند این محصول را به فهرست صادرات کالاها اضافه کنند تا ارزآوری برای کشور به همراه داشته باشد.
زمانی با بیان اینکه این کود آهسته‌رهش بر اساس دانش فنی بومی به تولید رسیده است، یادآور شد: ما بر اساس نوع محصول زمان رهایش نیتروژن را متغیر کردیم، به عنوان مثال برای محصول برنج که به طور 24 ساعته در داخل آب قرار دارد، این کود متناسب با این محصول پوشش‌دهی می‌شود، ولی برای محصولی که کمتر آبیاری می‌شود، پوشش نانو ساختار آن کمتر خواهد بود و بر این اساس بر اساس نوع محصول کشاورزی، بین 60 تا 90 روز آزادسازی رخ می‌دهد.
وی با تأکید بر اینکه این کود بر اساس نوع خاک مزارع و محصول ویژه آن مزرعه تولید می‌شود، گفت: بزرگترین کشور تولیدکننده کود اوره آهسته‌رهش، امریکا است و بعد از آن کشورهای اروپایی مانند هلند، چین و هند تولیدکننده این محصول هستند.
عضو هیئت‌مدیره این شرکت دانش‌بنیان تأکید کرد: استفاده از کودهای اوره آهسته رهش گوگردی در مقایسه با مصرف کودهای اوره معمولی که در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند، تا 70 درصد مصرف کود را کاهش می‌دهند. به‌عنوان مثال اگر در مزارع کشاورزی از 200 کیلوگرم اوره معمولی استفاده شود، در مصرف این کودهای اوره آهسته‌رهش تنها یک سوم یعنی 70 کیلوگرم به کار می‌رود، همین کاهش دو سومی مصرف کود، بازده مشابهی در تولید محصول به همراه دارد.
زمانی در پایان خاطرنشان کرد: این شرکت برای صادرات این محصول در حال حاضر پیش فروش‌هایی را به هفت کشور ازجمله کنیا، عراق، افغانستان، امارات و غیره انجام داده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88559