کد خبر : 88631
تاریخ : 1403/8/21
گروه خبری : گردشگری

پرونده چهار اثر ناملموس ایلام برای ثبت در فهرست آثار ملی آماده شد


فرزاد شریفی، با تأکید بر اهمیت حفظ و احیای میراث فرهنگی ناملموس، اظهار کرد: آداب و رسوم، مهارت‌ها، هنرها، اعتقادات و مراسم‌های به یادگار مانده از گذشتگان، جزو ارزشمندترین‌ سرمایه‌های فرهنگی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به ارسال پرونده چهار اثر ناملموس استان برای ثبت در فهرست آثار ملی، افزود: در تهیه این پرونده‌ این آثار که با همکاری کارشناسان اداره کل و نخبگان استان انجام شده، تلاش بر این بوده است تا میراث ناملموسی که در معرض خطر فراموشی قرار دارند، شناسایی و ثبت شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام ابراز کرد: با ثبت این آثار در فهرست ملی، می‌توانیم گام‌های موثری برای حفظ و احیای آن‌ها برداریم.
به گفته شریفی آواز محلی و فولکلور «نیتوانم پر»، شیوه تهیه و پخت خوراک «کفته گیه»، مهارت تهیه و بستن سربند (سرون) زنانه کلهری و مهارت ساخت گردن‌آویز «گل‌کیف» و کاربردهای آن، آثاری هستند که پرونده آن‌ها برای ثبت در فهرست ملی آماده و ارسال شده است.
وی خاطرنشان کرد: با ثبت این آثار در فهرست ملی، اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام در نظر دارد با همکاری نهادهای فرهنگی، رسانه‌ها و مردم، به ترویج و معرفی هرچه بهتر این میراث ارزشمند بپردازد.
استان ایلام دارای 902 اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است.
میراث فرهنگی ناملموس به تولیدات و فرایندهای فرهنگی که با گذشت زمان از نسل‌های پیشین باقی مانده‌ است، اطلاق می‌شود.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88631