کد خبر : 88700
تاریخ : 1403/8/22
گروه خبری : سلامت

شرکت در برنامه غربالگری دیابت، راهی به سوی تضمین سلامت


علی گلشائیان با بیان اینکه جمعیت مبتلایان به دیابت در جهان بسیار زیاد است، اظهار کرد: متأسفانه افراد بسیاری مبتلا به این بیماری هستند، اما هنوز شناخته‌شده نیستند؛ حتی خودشان نیز از بیماریشان اطلاع ندارند.
وی در ادامه به علائم این بیماری پرداخته و از بی‌علامتی بسیاری از سطوح ابتلا خبر داد و افزود: بسیاری از مبتلایان به دیابت با وجود افزایش قند خونشان، از این امر اطلاع ندارند؛ یعنی اگر میزان طبیعی قند خون 126 است، برای این افراد تا 180 هم بالا می‌رود، بدون اینکه علامتی داشته باشد.
فوق‌ تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم بالغین با بیان اینکه درصورتی فرد مبتلا به پُرنوشی و پُرادراری می‌شود که سطح قند خون او به 200 رسیده باشد.
گلشائیان با بیان اینکه همان دیابت بدون علامت روی چشم، کلیه و دستگاه‌های دیگر بدن تأثیر می‌گذارد، افزود: حتی در همین بیماران ما شاهد زخم پای دیابتی نیز هستیم؛ بنابراین باید به این نکته توجه کرد که در دیابت همیشه نباید منتظر علائم خاص بود.
وی در ادامه گفت: همین روند بی‌صدا می‌تواند موجب سکته مغزی یا قلبی که تبعات جبران‌ناپذیری برای بدن دارد، بشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اجرای طرح‌های غربالگری در سطح کشور، اظهار کرد: خیلی از افرادی که از بیماریشان اطلاع ندارند، با شرکت در همین برنامه‌های غربالگری که قند و چربی خون اندازه‌گیری می‌شود، مورد درمان قرار می‌گیرند.
فوق تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم بالغین ابراز کرد: وقتی افراد در همین برنامه‌ها به دیابت خود پی‌ برده و تحت درمان قرار می‌گیرند، با تغییر سبک زندگی به‌راحتی می‌توانند جلوی تخریم سیستم‌های حیاتی بدنشان را بگیرند.
گلشائیان با بیان اینکه در دنیا نیمی از دیابتی‌ها ناشناخته هستند، خاطرنشان کرد: در ایران به‌دلیل توجه ویژه به حوزه سلامت، این نسبت به یک‌سوم کاهش یافته؛ یعنی با طرح‌های غربالگری رایگان ما، فقط یک‌سوم جمعیت دیابتی را هنوز نتوانسته‌ایم شناسایی کنیم.
وی با اشاره به فواید فردی تشخیص زودهنگام بیماری، افزود: شناسایی بیماران بدون علامت برای جامعه هم بسیار مفید است، چون دولت برای بیماران دیابتی در طول درمان باید یارانه‌های حمایتی درنظر بگیرد و این خود هزینه زیادی است که اگر بتوانیم از دیابت پیشگیری کنیم، این هزینه غیر مستقیم به خود مردم برمی‌گردد.
این استاد دانشگاه در ادامه با تأکید بر لزوم شرکت همه مردم در طرح‌های غربالگری، ابراز کرد: همکاران ما در مراکز بهداشت حضور دارند و راحت خون شما را آزمایش کرده و در کمترین زمان ممکن نتیجه را اطلاع می‌دهند.
فوق تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم بالغین در ادامه با تأکید بر شرکت در غربالگری دیابت، افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم، پیشگیری است.
گلشائیان با بیان اینکه نخستین گام در موضوع پیشگیری تغییر سبک زندگی است، گفت: سالم خوردن و ورزش کردن از ابتدایی‌ترین راه‌های جلوگیری از ابتلا به دیابت است.
وی در ادامه با بیان اینکه قبول دارم تغییر برنامه غذایی یا ورزش منظم زیاد راحت نیست، اظهار کرد: هفته‌ای سه نوبت باید به تمرینات ورزشی بپردازیم.
این متخصص بیماری‌های غدد با تأکید بر لزوم ترک سیگار، خاطرنشان کرد: افرادی که دارای اضافه‌وزن هستند نیز مستعد بیماری بوده و باید براساس برنامه و به‌صورت علمی وزن خود را کاهش دهند.
وی در ادامه بر کاهش میزان مصرف نوشابه‌ها و روغن‌های با ترانس بالا تأکید کرد و گفت: خوردن روزانه پنج واحد میوه یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به دیابت است.
گلشائیان در پایان با اشاره به اینکه با رعایت روش‌های پیشگیری به ظاهر ساده اما درواقع سخت می‌توانیم از سلامتی بدنمان حفاظت کنیم، افزود: اگر ما پنج تا هفت درصد از اضافه‌وزن خود را کاهش داده و هفته‌ای سه روز ورزش کنیم، هم بدنی سالم خواهیم داشت و هم بانشاط‌تر زندگی خواهیم کرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88700