کد خبر : 88830
تاریخ : 1403/8/26
گروه خبری : جامعه

بارش‌ها موجب سرریز شدن آب از سازه‌های آبخیزداری همدان شد


«محمدمهدی آرتیمانی» روز شنبه با بیان اینکه بارش باران پاییزی امسال موجب افزایش روان‌آب‌ها و سرریز شدن آب 10 درصد سازه‌های آبخیزداری این استان شد، افزود: پراکنش باران در پاییز امسال مختلف بود و در برخی از نقاط موجب ایجاد روان‌آب در آبراهه‌ها شده است.
وی اضافه کرد: میزان بارش‌ها در حوضه قهرود به 50 میلی‌متر رسید که موجب جاری شدن روان‌آب و سرریز شدن آب از سازه‌های روستای جنگلو در شهرستان کبودراهنگ شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: همچنین بارش باران موجب سرریز شدن بخشی از سازه‌های آبخیزداری شهرستان رزن شد.
آرتیمانی اضافه کرد: باران پاییزی درمجموع روی حوضه‌های آبخیز شمالی استان تأثیر داشت و در برخی نقاط با وجود بارش باران اما به‌علت تشنه بودن زمین، آب کم‌کم در دل خاک نفوذ کرده و روان‌آبی ایجاد نشد.
وی اظهار کرد: همدان دارای 180حوضه آبخیز با 24 هزار سازه بزرگ و کوچک به شکل خاکی، خشکه‌چین، گابیونی و سنگی ملاتی است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: به‌ازای هر یک هکتار عملیات آبخیزداری، می‌توان 270 متر مکعب روان‌آب در سال را کنترل کرد و 81 متر مکعب استحصال آب داشت.
به گفته وی، کنترل رسوب و افزایش تولید علوفه، نفوذ تدریجی آب در دل خاک، افزایش منابع آبی زیرزمینی، پیشگیری از بروز سیلاب و بروز خسارت در تأسیسات و جمع‌آوری رسوبات خاک، از دیگر کارکردهای انجام عملیات آبخیزداری است.
استان همدان به‌دلیل برخورداری از ارتفاعاتی که در امتداد شمال غربی و جنوب شرقی آن وجود دارد، از نقطه نظر تخلیه روان‌آب دشت‌ها، در محدوده چهار حوضه آبریز شمالی سفیدرود، آبریز مرکزی قره‌چای، آبریز جنوبی کرخه و آبریز مرزی سیروان قرار گرفته است.
وسعت اراضی ملی همدان به حدود 730 هزار هکتار می‌رسد که شامل 665 هزار هکتار مرتع، 26 هزار و 372 هکتار اراضی شور و بیابانی، 43 هزار و 296 هکتار اراضی جنگلی و دست‌کاشت و یک‌هزار و 441 هکتار جنگل طبیعی می‌شود.
استان همدان 1.18 درصد از وسعت کشور را شامل می‌شود و طبق آخرین آمار 79 دهم درصد مراتع، سه دهم درصد جنگل‌های دست‌کاشت، چهار دهم درصد اراضی شور و بیابانی و 9 دهم درصد اراضی جنگلی و دست‌کاشت کشور را در خود جای داده است.
سطح کل جنگل‌ها شامل جنگل‌کاری‌های دست‌کاشت، ذخیره‌گاه‌ها و پارک‌های جنگلی به 45 هزار هکتار، سطح ذخیره‌گاه‌های جنگلی به دو هزار و 460 هکتار و سطح پارک‌های جنگلی به یک‌هزار و 537 هکتار رسیده است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88830