کد خبر : 90102
تاریخ : 1403/10/2
گروه خبری : جامعه

در 9 ماهه اول سال جاری

124 مصدوم سوختگی در کردستان به بیمارستان منتقل شدند


حسین جعفری امروز یکشنبه (2 دی‌ماه) به مناسبت هفته پیشگیری از سوختگی، پر جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه متأسفانه یک نفر به‌دلیل صدمات ناشی از سوختگی فوت شده است، اظهار کرد: بیشترین آمار مربوط به سوختگی در گروه آقایان با تعداد 156 نفر و همچنین بالاترین موارد سوختگی به ترتیب مربوط به انفجار گاز، مواد اشتعال‌زا، آب جوش، برق‌گرفتگی، آتش و خودسوزی است.
به گفته وی، با توجه به اهمیت پیشگیری از سوختگی، مهم‌ترین توصیه به والدین دور نگهداشتن کودکان از وسایل آتش‌زاست. والدین حتماً به یاد داشته باشند که هنگام خروج از منزل شیر گاز را ببندند و وسایل برقی را از دسترس کودکان دور نگه دارند، همچنین داشتن کپسول آتش‌نشانی و آشنایی با نحوه استفاده از آن بسیار با اهمیت است.
رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد: نخستین اقدام در هنگام بروز حوادث سوختگی، تماس با اورژانس و عمل به توصیه‌های همکاران فوریت‌های پزشکی تا رسیدن آمبولانس به صحنه حادثه است.
جعفری افزود: مهم‌ترین اقدامات تا رسیدن آمبولانس، حفظ خونسردی و آرامش، دور کردن بیمار از منبع حرارتی، خاموش کردن لباس‌های در حال سوختن، جدا کردن ایمن بیمار از منبع جریان الکتریکی و شستن مواد شیمیایی در تماس با پوست با مقادیر زیاد آب است.
به‌گفته وی، نقش اورژانس 115 در مدیریت بهینه بیماران از محل سوختگی تا انتقال به بیمارستان توسط پرسنل اورژانس پیش‌بیمارستانی بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: حضور کارشناسان فوریت‌های پزشکی در انتقال بیماران از محل حادثه به بیمارستان با انجام دستورالعمل‌های درمانی و دستورات پزشک مشاور ازجمله باز کردن راه هوایی، گرفتن رگ، هیدراته کردن بیمار، تزریق مسکن، خنک نگهداشتن محل سوختگی و پانسمان استریل محل سوختگی از میزان عوارض و تلفات ناشی از سوختگی جلوگیری می‌کند.
رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیمارستان کوثر سنندج، مرکز پذیرش بیماران سوختگی استان است بیشترین موارد انتقال و اعزام بیماران در سطح استان به این مرکز است.
متخصص جراحی سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، هم در ادامه در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: راه‌اندازی بخش، آی‌سی‌یو و اتاق عمل سوختگی بیمارستان کوثر سنندج از اسفند ماه 99، نقطه عطفی در کردستان در جهت ارائه خدمات جامع سوختگی برای بیماران به‌شمار می‌رود.
به گفته فرهنگ صفرنژاد، بخش سوختگی این بیمارستان با 24 تخت فعال برای کودکان، مردان، زنان و همچنین 6 تخت «BICU»، با حضور کادر مجرب پزشکی و پرستاری به درمان جامع بیماران در استان می‌پردازد.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمامی امکانات لازم برای جراحی‌های سوختگی ازجمله انواع درماتوم‌های شارژی، دستی، دستگاه نیک و سایر لوازم و امکانات مورد نیاز برای بیماران سوختگی در این مجموعه موجود است.
وی با اشاره به شایع بودن سوختگی در کردستان، افزود: متأسفانه بیشترین حوادث ناشی از سوختگی به‌دلیل بی‌احتیاطی در حوادث خانگی، پخت و پز، سوختگی مایعات داغ به‌ویژه در کودکان، سوختگی ناشی از انفجار گاز غیر استاندارد «گاز‌های پیکنیکی» و سوختگی‌های الکتریکی‌ است.
وی همچنین به مشکلات اساسی در زمینه تجهیزات مصرفی سوختگی اشاره کرد و گفت: قیمت بالای پمادها که تحت پوشش بیمه نیستند، از مشکلات عمده ماست. بسیاری از بیماران قادر به پرداخت هزینه‌های بالا نیستند و این مسئله باعث می‌شود که نتوانند مراقبت‌های لازم را دریافت کنند.
متخصص جراحی سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: در این زمینه وزارت بهداشت باید تمهیدات بهتری بیندیشد تا این مراقبت‌ها و تجهیزات مصرفی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد و بیماران از امکانات جامع‌تری برخوردار شوند.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/90102