کد خبر : 90184
تاریخ : 1403/10/4
گروه خبری : اقتصادی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان:

اشتغال فارغ‌التحصیلان در همدان رضایت‌بخش نیست

فرماندار رزن: راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در روستاها به‌وسیله دهیاران


یوسف شعبانی سه‌شنبه چهارم دی‌ماه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان رزن اظهار کرد: همواره از اوایل سال‌ جاری مطرح شده که پاشنه‌ آشیل فضای کسب‌وکار، اشتغال فارغ‌التحصیلان است که متأسفانه در این رابطه کماکان گرفتار هستیم و باید در این سه ماه باقی‌مانده از سال 1403 این امر مهم در اولویت نخست دستگاه‌ها باشد.
وی افزود: تعهد امسال اشتغال فارغ‌التحصیلان در شهرستان رزن 505 نفر بوده که تاکنون 104 نفر آن محقق شده است.
شعبانی در ادامه از رتبه نخست شهرستان رزن برای سومین سال متوالی در حوزه کسب‌وکار و اشتغال استان خبر داد و خاطرنشان کرد: عملکرد دستگاه‌های اجرایی شهرستان رزن در این رابطه خوب و قابل قبول بوده است.
وی ادامه داد: اگر تلاش کنیم کارکردهای دستگاه‌ها توسط تأمین اجتماعی صحت‌سنجی شود، به‌طور قطع در راستای کیفی‌سازی و ایجاد فرصت‌های شغلی گام مؤثری برداشته‌ایم که این امر یکی از اهداف مهم دولت چهاردهم است.
شعبانی خاطرنشان کرد: در فضای کسب‌وکار نخستین شاخص ما کیفیت کار و رشد بیمه‌ای بوده ‌که قابل صحت‌سنجی و ارزیابی است؛ چراکه به دنبال گزارش و اعداد و ارقام نیستیم، بلکه به دنبال آن هستیم که مردم در فضای کسب‌وکار به چه میزان رشد بیمه‌ای دارند؟
وی در ادامه با بیان اینکه ترافیک طرح‌های توجیهی در دستگاه‌های اجرایی ممنوع است و تحت هیچ شرایطی چه در استان و چه در شهرستان طرح‌های توجیهی را در دستگاه‌های اجرایی نباید معطل بگذاریم، گفت: ما براساس قوانین و مقررات و شیوه‌نامه دو برابر ظرفیت‌ها باید به شبکه بانکی طرح ارائه بدهیم و شبکه بانکی از طرح‌های ارسالی می‌تواند بهره‌برداری داشته باشد و در پرداخت‌های خود لحاظ کند.
* رزن روستاهای کانون کسب‌وکار خود را معرفی کند
شعبانی در ادامه با اشاره به شرایط ویژه شهرستان رزن در بحث روستاهای کانونی کسب‌وکار، افزود: با معرفی روستاهای کانونی کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف ازجمله البسه، قطعه‌سازی خودرو و رازیانه در شهرستان رزن، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با سیاست خانواده‌محور شدن اشتغال و اشتغال‌زایی خانوار روستایی، ورود پیدا خواهد کرد و در این رابطه تعهد و اعتبار آن را برعهده خواهد داشت.
وی همچنین گفت: به‌جز تسهیلات در بخش‌های مختلف، برای تعاونی‌ها نیز دارای تسهیلات ویژه‌ای هستیم که در این رابطه با هدف مردمی‌سازی فعالیت‌های اقتصادی با اولویت روستاهای کانونی کسب‌وکار، اگر در هریک از روستاهای کانونی سطح استان و شهرستان رزن تعاونی تأمین نیاز راه‌اندازی شود، از اعتباراتی که در کارگروه اشتغال رد‌وبدل می‌شود با محوریت ردیف اعتباری 8000 که تفاهم‌نامه‌ای با صندوق توسعه تعاون است، تسهیلات ویژه به این تعاونی‌ها پرداخت خواهیم کرد که به‌طور قطع این امر فضای کسب‌وکار مردمی را متحول می‌کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در این رابطه در شهرستان اسدآباد یک طرح 45 میلیارد تومانی و در شهرستان نهاوند طرح 15 میلیارد تومانی برای تشکیل تعاونی داشته‌ایم، اضافه کرد: در شهرستان رزن در روستاهای کانونی کسب‌وکار تشکیل تعاونی رازیانه‌کاران، البسه، قطعه‌سازی خودرو می‌تواند در اولویت باشد؛ ضمن اینکه در این طرح حداقل هفت نفر حتی به‌صورت خانوادگی، می‌توانند در یک فعالیت کسب‌وکار هدفمند داشته باشند که در این راستا تشکیل تعاونی با شهرستان بوده و تسهیلات لازم را اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان پرداخت خواهد کرد.
فرماندار رزن نیز با تأکید براینکه دهیاران راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در روستاها را توسعه دهند، گفت: دهیاران راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی را در سطح روستاهای خود با تسهیلات ویژه‌ای که در این حوزه پرداخت می‌شود، پیگیری کنند.
علی‌اصغر غفاری‌آثار اظهار کرد: پنل خورشیدی یکی ازجمله طرح‌های جدید بوده که تسهیلات ویژه‌ای برای آن پرداخت می‌شود و استفاده از این تسهیلات و هدایت مردم برای بهره بردن از آن، نیازمند آگاه‌سازی است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر هشت پنل خورشیدی در شهرستان رزن نصب شده است، افزود: لازم است دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها و بخشداران نسبت به تشویق و ترغیب نصب پنل‌های خورشیدی که هم در ایجاد اشتغال و درآمد پایدار خانوارهای روستایی و هم در تأمین و رفع کمبود برق به‌ویژه در فصول ترافیک حجم بار مصرفی برق از نقش مؤثری برخوردار است، به نحو بسیار مطلوبی اقدام کنند.
غفاری‌آثار ادامه داد: نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها برای تشریح و ترغیب روستاییان به مشارکت در این طرح اشتغال‌زایی در مقیاس کوچک خانوارهای روستایی، همت داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به طرح مرغ تخم‌گذار در سطح محدودی در شهرستان رزن، خاطرنشان کرد: در این طرح یک واحد مرغ تخم‌گذار در سطح محدود 100 متر مربع با تعداد یک‌هزار قطعه مرغ تخم‌گذار راه‌اندازی شده که خوشبختانه افزایش این نوع از واحدهای مرغ تخم‌گذار در رزن با پرداخت تسهیلات لازم دارای شرایط مناسبی می‌تواند باشد و اتفاق خوبی برای شهرستان خواهد بود.
غفاری‌آثار یادآور شد: در سال‌جاری 75 خانوار در شهر دمق و 125 خانوار زیر پوشش کمیته امداد در رزن با استفاده از تسهیلات پرداختی دولتی خودکفا شده‌اند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/90184