کد خبر : 90261
تاریخ : 1403/10/5
گروه خبری : جامعه

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور:

پرونده خاطیان مرکز توانبخشی همدان در دست بررسی است

اعلام نتیجه پس از رسیدگی


به گزارش سپهرغرب و به نقل از سازمان بهزیستی کشور، فاطمه عباسی اظهار کرد: برابر گزارش واصله مبنی بر فوت یکی از مقیمان خانه حمایتی بیماران مزمن روان، گروهی متشکل از حوزه‌های تخصصی و نظارتی به‌منظور پیگیری حادثه به استان همدان اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در خانه روان 10 نفر از بیماران بهبودیافته مراکز شبانه‌روزی مقیم بودند، افزود: در استان پس از اطلاع از حادثه، کمیسیون فوق‌العاده نظارت تشکیل شد و خانه خاطی تا طی فرایند قضائی اداری دادستانی و اعلام نتیجه نهایی، تعطیل است و 9 بیمار مقیم با هماهنگی خانواده‌ها و دادستانی و حوزه سرپرستی دادستانی، در یکی از مراکز شبانه‌روزی بیماران مزمن روان شهرستان جانمایی و سامان‌دهی شدند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ابراز کرد: از مسئول مرکز و مراقبان خاطی توسط واحد حقوقی استان در مراجع قضائی شکایت شده است و در زمان حاضر پرونده خاطیان مرکز در دادستانی در دستور کار رسیدگی است و پس از جوابیه نهایی پزشکی قانونی و اعلام نتایج رسیدگی دادستانی، تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.
عباسی با اعلام اینکه متوفی از مرکز شبانه‌روزی با نظر تخصصی روان‌پزشک مرکز مبنی بر احراز شرایط اقامت در خانه روان به این خانه منتقل شده بوده است، گفت: در ارزیابی بهزیستی از خانه در بازدیدهای دوره‌ای، عملکرد مرکز قابل قبول گزارش شده است و مراقبان خانه دارای گواهی سلامت روان، عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد بوده‌اند.
وی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم در سازمان برای پیشگیری از حوادث اندیشیده شده است، اظهار کرد: عملکرد مراکز توسط بهزیستی شهرستان و استان در ارزیابی‌های دوره‌ای بررسی می‌شود و درصورت وجود نقص‌هایی که مربوط به امنیت سلامت افراد نباشد، براساس فرایند و ضوابط رسیدگی به تخلفات، تذکر، اخطار اول و اخطار دوم داده می‌شود و درصورت عدم اقدام مؤثر از سوی مرکز درخصوص رفع موارد نقص، در کمیسیون نظارت استان با حضور اعضای تخصصی تصمیم‌گیری می‌شود و درصورتی که تخلف مرکز با امنیت سلامت گروه هدف مرتبط باشد، بدون طی فرایند تذکر و اخطار، در کمیسیون فوق‌العاده، وضعیت تعیین تکلیف می‌شود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: دوره‌های آموزشی حفظ ایمنی و امنیت سلامت برای تمامی کارکنان مراکز برگزار و موارد ایمنی و امنیت سلامت هر 6 ماه در مراکز ارزیابی می‌شود.
عباسی اضافه کرد: 56 هزار نفر در 900 مرکز شبانه‌روزی تحت نظارت سازمان، مقیم هستند که 17 هزار نفر آنان در 235 مرکز شبانه‌روزی بیماران مزمن روان نگهداری می‌شوند (89 درصد آنان خیلی شدید و شدید هستند).
وی افزود: افرادی که در مراکز شبانه‌روزی روان اقامت دارند و پس از مداخلات تخصصی توانبخشی و دارودرمانی، بهبودیافته تلقی می‌شوند، با نظر تخصصی روان‌پزشک می‌توانند نزد خانواده خود بازگردند و درصورت فقدان سرپرست مؤثر و یا نداشتن هویت و گاه با پیشنهاد خانواده، به خانه‌های 10 نفره بیماران روان منتقل می‌شوند.
عباسی با اشاره به اینکه از سال 96 تاکنون 52 خانه روان برای تلفیق اجتماعی گروه هدف فاقد سرپرست مؤثر و مجهول‌الهویه تأسیس شده و در وضعیت موجود 500 نفر در آن مقیم هستند، تأکید کرد: سازمان بهزیستی به‌عنوان متولی امور افراد دارای معلولیت در جهت صیانت از جان و حفظ ایمنی و سلامت روحی و جسمی آن‌ها، تلاش می‌کند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نظارت بر این مراکز از محورهای اساسی برنامه‌های سازمان بوده و خواهد بود، گفت: بازرسی و نظارت از سوی کارشـناسان تخصصی توانبخشی شهرستان، استان‌ها، دفاتر تخصصی ستاد، دفاتر بازرسی و حراست صورت می‌پذیرد و دستورالعمل‌های جامع عمومی وتخصصی مراکز و خانه‌ها راهنما و ملاک عمل کارشناسان در بازدیدها است.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی برای افزایش سطح نظارت و پیشگیری از موارد مشابه علاوه‌بر اقدامات نظارتی که تقویت خواهد شد چند طرح ویژه را در دستور کار خود قرار داده است، تصریح کرد: نظارت بر مجموعه مراکز زیر پوشش با استفاده از ظرفیت تشکل‌های غیر دولتی، فرایند شبکه داوطلبان که هم در ارائه خدمات و هم در نظارت می‌توانند با قدرت بیشتر کار نظارت را اعمال کنند و همچنین برای گسترش مراکز غیر دولتی، فرایند تسریع در صدور مجوزها، در دستور کار است.
به نقل از روابط عمومی دادگستری همدان، پس از ضرب‌وجرح یکی از مددجویان مرکز نگهداری معلولان در همدان از سوی کارکنان این مرکز و فوت مددجو، دادستان همدان برای پیگیری این موضوع به‌صورت سریع و ویژه وارد عمل شد.
با دستور ویژه دادستان پرونده قضائی در اسرع وقت تشکیل و برای رسیدگی به شعبه بازپرسی ارجاع و دستور جلب متهمان فعلاً با عنوان ایراد ضرب‌وجرح عمدی، صادر شد.
در بررسی اولیه پزشکی قانونی ضمن تأیید وجود آثار ضرب و جرح، اما علت تامه مرگ را ناشی از صدمات مذکور ندانست و ابلاغ نظر نهایی را منوط به کالبدشکافی و آزمایش‌های لازم اعلام کرد.
دادستان عمومی و انقلاب همدان دراین‌باره اظهار کرد: متهمان پس از تحمل یک شب بازداشت، با صدور قرار وثیقه توسط بازپرس پرونده تا اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی آزاد شده و قرار نظارت قضائی مبنی بر عدم اشتغال در مشاغل مرتبط نیز برای آنان صادر شده است.
عباس نجفی گفت: در راستای ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری با دستور بازپرس پرونده، این مرکز نگهداری به‌طور موقت تعطیل است.
وی افزود: موضوع اعمال نظارت کافی مسئولان بهزیستی استان همدان بر مراکز نگهداری معلولان، کودکان و سالمندان صادر و ترک فعل مسئولان مرتبط در دست بررسی است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/90261