کد خبر : 90869
تاریخ : 1403/10/19
گروه خبری : اقتصادی

عشایر ایلامی تولیدکنندگان بی‌ادعای حدود 90 هزار تن محصول در سال


استان ایلام با داشتن 9736 خانوار عشایری در قالب 12 ایل و 32 طایفه، 11 درصد جمعیت استان و پنج درصد جمعیت عشایر کشور را به خود اختصاص داده است. عشایر ایلام با در اختیار داشتن بیش از دو میلیون و 400 هزار رأس دام سبک و سنگین، سالانه بیش از 8500 تن گوشت قرمز، بیش از 26 هزار تن شیر، حدود 500 تن روغن حیوانی و 1600 تن پشم تولید می‌کنند.
یاسمی، کارشناس امور عشایری ایلام، اظهار کرد: عشایر استان با تولید سالانه بیش از 90 هزار تن انواع محصولات، نقشی بی‌بدیل در اقتصاد منطقه‌ ایفا می‌کنند. با این حال، خشکسالی‌های اخیر و کمبود علوفه، تولیدات عشایر را با چالشی مواجه کرده است.
محمد فرهادی، یکی از عشایر ایلامی، گفت: متأسفانه به‌دلیل خشک‌سالی، هیچ علوفه‌ای برای دام‌ها نداریم.
علی احمدی، دیگر عشایر ایلامی، اظهار کرد: صادرات دام باید آزاد اعلام می‌شد، چراکه بسیاری از عشایر به‌دلیل خشک‌سالی، کمبود علوفه و کم‌آبی، بسیاری از دام‌های مازاد خود را به دلالان می‌فروشند.
وی در ادامه افزود: خشک‌سالی موجب کاهش درآمد عشایر شده و از آن بدتر، کاهش تعداد دام عشایر را شاهد هستیم که زنگ خطری برای سال‌های آتی است.
با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی عشایر استان ایلام و وجود مرز مهران، باید از این ظرفیت برای صادرات دام عشایر استان استفاده کرد. حل مشکلات معیشتی عشایر نیازمند فراهم کردن شرایط صادرات دام و دیگر محصولات عشایر است.
استان ایلام با برخورداری از بیش از 97 کانون عشایری، محل زندگی حدود 9 هزار خانوار عشایری است که جمعیتی بالغ بر 60 هزار نفر را شامل می‌شود. این جمعیت معادل 11 درصد از کل جمعیت استان و پنج درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل می‌دهد. عشایر ایلام با در اختیار داشتن دو میلیون و 400 هزار رأس دام، 65 درصد از دام‌های استان را پرورش می‌دهند و سهم بسزایی در تولید محصولات دامی دارند.
با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی عشایر استان ایلام و وجود مرز مهران، استفاده از این ظرفیت برای صادرات دام و محصولات دامی می‌تواند به بهبود معیشت عشایر کمک کند. توسعه بازارهای فروش محصولات عشایری و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای صادرات، ازجمله اقداماتی است که می‌تواند به افزایش درآمد و پایداری زندگی عشایری در منطقه منجر شود.
با این حال، عشایر با چالش‌هایی نظیر کمبود نهاده‌های دامی، عدم دسترسی به بازارهای مناسب و نبود زیرساخت‌های لازم مواجه هستند. پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت و حمایت‌های دولتی می‌تواند در رفع این مشکلات مؤثر باشد. توجه به این مسائل و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند به بهبود شرایط زندگی و تولیدات عشایر استان ایلام کمک کند.
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/90869