کد خبر : 90881
تاریخ : 1403/10/19
گروه خبری : فرهنگی

امام‌جمعه همدان:

مساجد به مراکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند


حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی روز چهارشنبه در جلسه شورای اقامه نماز و سیاست‌گذاری بنیاد مهدویت استان همدان با بیان اینکه برنامه‌هایی طراحی شود که مساجد به مراکز رفع نیازهای اجتماعی و فرهنگی تبدیل شوند، اظهار کرد: در راستای بهبود وضعیت مساجد، قرارگاه ملی برای رسیدگی به امور مساجد تشکیل شده است و در استان‌ها نیز این ستاد زیر نظر استاندار فعالیت خواهد کرد.
وی ادامه داد: تقویت شوراهای نماز در روستاها حائز اهمیت است و افرادی متولی این موضوع شوند تا شوراهای نماز فعال باشند که این مسئله در سطح روستاها جدی‌تر گرفته شود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: جلسات انگیزشی با حضور مربیان حرفه‌ای برگزار شود تا افراد، به‌ویژه دانش‌آموزان، به شرکت در نماز ترغیب شوند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی افزود: مدیران ادارات نقش کلیدی در ترویج نماز دارند و باید گزارش دقیقی از میزان حضور مدیران در نماز تهیه شود و اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای جذب جوانان به مساجد، باید امکانات متنوعی فراهم شود؛ چراکه جوانان نیاز دارند مساجد را مکانی برای فعالیت‌های متنوع آموزشی، ورزشی و فرهنگی ببینند.
امام‌جمعه همدان گفت: در برخی مساجد شهر همدان، باشگاه‌های ورزشی یا مراکز آموزشی ایجاد شده که حضور جوانان در این مساجد را افزایش داده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی اظهار کرد: بسیاری از مساجد با مشکلات مالی مواجه هستند و زمین‌های اطراف آن‌ها نیز قابلیت استفاده برای درآمدزایی ندارند.
وی پیشنهاد کرد: زمینی به‌صورت متمرکز در اختیار مساجد قرار گیرد تا با ایجاد مراکز تجاری یا آموزشی، منابع مالی پایداری برای مساجد تأمین شود.
* استاندار همدان: فضاهای مذهبی همگام با تغییرات زندگی مدرن باشند
استاندار همدان نیز گفت: مردم در جامعه امروزی انتظار دارند که فضاهای مذهبی و مساجد با شرایط بهداشتی و امکانات مناسب، همگام با تغییرات زندگی مدرن باشند که این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.
حمید ملانوری‌شمسی اظهار کرد: یکی از محورهای مهم در بحث اقامه نماز، توجه به زیرساخت‌ها و سخت‌افزارهای مورد نیاز است و بر همین اساس مساجد باید از امکاناتی همچون خانه عالم و فضای مناسب برای برگزاری مراسم‌های مختلف برخوردار باشند.
وی ادامه داد: در دنیای امروز، رسانه‌ها و فضای مجازی نقش مؤثری در انتقال پیام‌ها دارند و استفاده از این ابزارها برای ترویج فرهنگ نماز و اقامه آن باید جدی گرفته شود.
استاندار همدان گفت: از هنر و رسانه برای تولید محتوا و جذب افراد به اقامه نماز بهره برده شود و محتوا باید مردمی و به دور از برچسب‌های دولتی باشد.
* تأکید بر تشکیل شورای مردمی اقامه نماز
ملانوری‌شمسی تأکید کرد: شورای مردمی اقامه نماز در استان تشکیل شود و هر عضو دولتی باید شخصی غیر دولتی را معرفی کند تا مسائل و مشکلات را بررسی کند و درنهایت در شورای اقامه نماز مورد تصمیم‌گیری‌ قرار گیرد.
وی افزود: نماز جماعت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین نمادهای اجتماع مسلمانان است و در روایات بسیاری بر اهمیت این کار تأکید شده و بر لزوم توجه به این موضوع در تمامی سطوح جامعه، تأکید می‌شود.
استاندار همدان گفت: برای تحقق اهداف اقامه نماز، باید مردم‌محوری برنامه‌ها مورد توجه قرار گیرد و این به معنای کاهش دولتی شدن مسائل و ایجاد فضایی است که مردم در آن نقش فعال ایفا کنند.
ملانوری‌شمسی اظهار کرد: برای ترویج نماز در جامعه، ایجاد شبکه‌های مردمی و مسئولیت‌پذیر در نسل‌های مختلف، ضروری است و این شبکه‌ها می‌توانند شامل نوجوانان، جوانان و حتی کودکان باشند.
وی با بیان اینکه پرهیز از استفاده از تابلوهای دولتی در تبلیغات مذهبی و نماز مورد تأکید است، گفت: تبلیغات باید به‌گونه‌ای باشد که تأثیرات بیشتری در جامعه داشته باشد.
استاندار همدان ابراز کرد: استفاده از پاداش‌های تشویقی برای جذب نوجوانان و جوانان به نماز جماعت یکی از روش‌های مؤثر است و این روش می‌تواند به افزایش مشارکت در نماز جماعت کمک کند.
ملانوری‌شمسی ادامه داد: باید آثار و برکات نماز در زندگی فردی و اجتماعی افراد به‌ویژه در میان جوانان تبیین شود و این موضوع می‌تواند انگیزه‌های بیشتری برای حضور در نماز جماعت ایجاد کند.
وی اظهار کرد: برای تأمین هزینه‌های اقامه نماز و پروژه‌های مذهبی، باید به اقتصاد مسجدی توجه شود.
استاندار همدان گفت: سازمان همیاری مساجد در سطح استان ایجاد شود و این سازمان می‌تواند توانمندسازی اقتصادی مساجد را در زمینه‌های مختلف ازجمله پروژه‌های فرهنگی و خدمات اجتماعی، تقویت کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/90881