کد خبر : 9148
تاریخ : 1398/3/27
گروه خبری : جامعه

مصرف ماده مخدر «گل» در بین جوانان کردستان رشد قابل توجهی دارد

مسئولان و خانواده‌ها هوشیار باشند

سپهرغرب، گروه خبر: دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان گفت: مصرف ماده مخدر «گل» در بین نوجوانان و جوانان رشد قابل توجهی دارد و در مقایسه با آمار ملی، وضعیت استان نگران‌کننده است.

رحمان حریری روز گذشته در دومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: مشکل اعتیاد به‌عنوان اولویت آسیب‌های اجتماعی مطرح بوده، چراکه این آسیب سرمنشأ غالب بسیاری از مشکلات و معضلات اجتماعی است.

وی افزود: متأسفانه طی چند دهه اخیر با رشد نگران‌کننده‌ای در مقوله اعتیاد به‌ویژه در حوزه معتادان متجاهر روبرو هستیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با اعلام اینکه در هفته مبارزه با مواد مخدر تلاش می‌شود ضمن تأکید بیشتر جامعه را نسبت به تبعات و آسیب‌های اعتیاد حساس و آگاه کرد، گفت: در این راستا دستورالعمل‌هایی مبنی بر اینکه تمامی ادارات مکلف‌اند برنامه‌های مرتبط با این مهم را اجرایی کنند، ابلاغ شده و درنهایت ارزیابی‌هایی از عملکرد ادارات دخیل در این برنامه‌ها صورت خواهد پذیرفت.

وی با ذکر اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر متشکل از 20 نهاد است، تصریح کرد: تلاش می‌شود تا از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و ادارات دخیل در این حوزه نیز جهت انجام فعالیت‌های مرتبط استفاده کرد.

حریری با بیان اینکه 9 برنامه شاخص در هفته مبارزه با مواد مخدر تعریف شده است، ادامه داد: آنچه که اهمیت دارد شامل برگزاری همایش روز جهانی، برگزاری پیاده‌روی خانوادگی و برنامه‌های مرتبط با حوزه مبارزه با مواد مخدر است.

وی در ادامه مقوله درمان را فرآیند طولانی با بازده کم توصیف و خاطرنشان کرد: اصل اساسی کار بر پیشگیری و فرهنگ‌سازی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در پایین‌ترین رده‌های سنی است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با گریز به سخنان رهبری مبنی بر اینکه مبارزه با اعتیاد اولویت است، 70 درصد ریشه آسیب‌های اجتماعی را مبتنی بر اعتیاد دانست و گفت: اعتیاد بر تمام جنبه‌های اجتماعی ما تأثیرگذار است و به همین خاطر تمامی ادارات عضو شورا در قبال آن مسئول و پاسخگو هستند.

وی با ذکر اینکه استاندار کردستان نیز بر این مقوله تأکید و حساسیت خاصی را لحاظ کرده‌، تصریح کرد: بحث بدهی کمپ‌ها درحال رفع بوده و وضعیت بیمه مراکز نیز توسط بهزیستی پیگیری می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به اینکه تعرفه‌های کمپ‌های فعال استان به‌دلیل وضعیت بد اقتصادی منطقه نسبت به کشور کاهش یافته است، بیان کرد: ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در کردستان 180 نفر است که پس از 22 جلسه هماهنگی‌ها لحاظ نشده و در این مقوله کماکان با مشکل روبرو هستیم.

وی در این خصوص توضیح داد: سیستم قضایی افرادی را به کمپ‌ها معرفی می‌کند که سرپرستی ندارند و هزینه‌های آنان به ستاد تحمیل می‌شود که نیازمند چاره‌اندیشی است.

حریری عنوان کرد: 65 درصد از بودجه‌ها در حوزه درمان هزینه می‌شود، درصورتی که باید تلاش شود تا بیشتر هزینه‌ها را در حوزه پیشگیری صرف کرد.

وی با گریز به اینکه مرکز کاهش آسیب DIC دانشگاه علوم پزشکی به‌خاطر عدم پرداخت بودجه توسط وزارت بهداشت تعطیل شده است، ادامه داد: درصورت عدم فعال شدن این مرکز آمار تزریقی‌ها و ایدزی‌های استان افزایش می‌یابد.

حریری نشر متادون را دیگر چالش استان کردستان دانست و اذعان کرد: مصرف ماده مخدر «گل» در بین نوجوانان و جوانان رشد قابل توجهی دارد و در مقایسه با آمار ملی، وضعیت استان نگران‌کننده است.

وی با هشدار اینکه موضوع مهم مذکور نباید در لفافه بیان شود، دلیل را این‌گونه بیان کرد: مصرف متادون و گل در شب امتحان بین دانش‌آموزان افزایش یافته و به‌عنوان یک رفتار در حال باب شدن است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با ذکر اینکه کمیته‌های پیشگیری، درمان و کارشناسی در شهرستان‌ها فعال شده است، گفت: جمع‌آوری معتادان متجاهر و معتادینی که نیازمند قطع عضو هستند و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه و افکار عمومی ازجمله تلاش‌های سال 98 برای پیشگیری است.

وی درخصوص آمار ارائه‌شده از سوی مرکز شیوع‌شناسی سازمان بهزیستی، تعداد معتادان استان را رقمی در حدود 20 تا 22 هزار نفر اعلام و اظهار کرد: واقعیت امر گویای این نکته بوده که آمار متفاوت و چه‌بسا بیشتر و نگران‌کننده‌تر است.

حریری با تأکید بر اینکه می‌طلبد در بحث درمان خروجی داشته باشیم، افزود: اجرایی شدن این مطالبه نیازمند خدمات اجتماعی، مراقبت بعد درمان و کنترل است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/9148