مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 9 هزار نفر از روستاییان و عشایر استان عضو این صندوق اجتماعی شدهاند و مجموع آمار بیمهشدگان به 161 هزار نفر افزایش یافته است.
حاتم شکری روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در استان همدان 50 کارگزاری وجود دارد که خدمات بیمهای این صندوق را به افراد زیر پوشش بیمه عشایر و روستایی ارائه میدهند.
وی افزود: آمار بیمهشدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان عشایر و روستاییان کشور سه میلیون نفر است که 210 هزار نفر آنان مستمری ماهانه دریافت میکنند.
شکری تصریح کرد: استان همدان 161 هزار نفر بیمهشده دارد و ضریب نفوذ بیمه در استان بهشدت بالا است؛ در این زمینه در جایگاه دوم کشور قرار داریم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از این تعداد افراد بیمهشده 121 هزار نفر مرد و 41 هزار نفر زن هستند، ادامه داد: چهار هزار نفر از این افراد عشایر هستند و 220 خانوار عشایری استان نیز از این صندوق مستمری و حقوق بازنشستگی دریافت میکنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: 289 هزار نفر در استان همدان واجد شرایط بیمه اجتماعی این صندوق هستند که ضریب نفوذ 56 درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: استان همدان رتبه دوم در رابطه با جذب اعتبارات صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان را دارد و در بین پنج استان برتر دارای ضریب نفوذ بالا است.
شکری با اشاره به اینکه رسانه نقش مهمی در تبیین دستاوردهای صندوق بیمه عشایر دارد، افزود: تلاش داریم بهصورت فصلی گزارشهای این صندوق را از طریق رسانهها به مخاطبان منعکس کنیم.
وی با بیان اینکه براساس اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تأمین اجتماعی حقی است همگانی که دولتها موظفاند برای مردم جامعه درنظر بگیرند، اظهار کرد: این صندوق در سال 1384 با اهداف کاهش مهاجرت جمعیت از روستا به شهر، حفظ کرامت افراد در زمان نیاز و هویتبخشی به سیمای روستا، تشکیل شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: حق بیمه این صندوق بهصورت سالیانه دریافت و دوسوم حق بیمه نیز توسط دولت پرداخت میشود.
وی اظهار کرد: افراد میتوانند سوابق بیمهای این بیمه را به سایر صندوقها و یا از سایر صندوقها به صندوق بیمه عشایر انتقال دهند.
شکری خاطرنشان کرد: مادران غیر شاغل روستایی و عشایری دارای سه فرزند، بهصورت رایگان و به مدت هفت سال بهطور رایگان بیمه میشوند و حق بیمه آنها توسط دولت پرداخت میشود.
وی تأکید کرد: 14 هزار مادر دارای شرایط در استان همدان شناسایی و پیشثبتنام شدند و تاکنون ثبت احوال تأییدیه 12 هزار متقاضی را صادر کرده است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان افزود: اعتبار 6 هزار نفر از این متقاضیان معادل 500 میلیارد ریال جذب شده و استان در این رابطه رتبه دوم کشور را بهدست آورده است.
وی ادامه داد: مادرانی که فرزند چهارم و پنجم آنها به دنیا بیاید، دو سال به سابقه بیمهای آنها افزوده میشود.
شکری با اشاره به اینکه از همه ظرفیت استان ازجمله استانداری و دانشگاه علوم پزشکی برای جذب بیمهشدگان استفاده شده است، تصریح کرد: به تفکیک هر شهرستان در همدان 29 هزار نفر، ملایر 26 هزار نفر، کبودراهنگ 23 هزار نفر، نهاوند 21 هزار نفر، بهار 17 هزار نفر، تویسرکان 12 هزار نفر، اسدآباد 13 هزار نفر، رزن 10 هزار نفر، فامنین هشت هزار نفر و درگزین 6 هزار نفر زیر پوشش بیمه این صندوق قرار دارند.
وی تأکید کرد: اسدآباد، همدان و تویسرکان بیشترین ضریب نفوذ بیمه روستاییان و عشایر استان همدان را دارند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: در سه سال گذشته 50 هزار نفر در استان همدان به جمعیت بیمه روستاییان و عشایر افزوده شده است.
وی اظهار کرد: همه فرآیندهای خدماترسانی این صندوق بهصورت الکترونیکی انجام میشود و امسال بیش از 22 هزار فقره تسهیلات به مستمریبگیران این صندوق واگذار شده است.
شکری خاطرنشان کرد: هماینک نزدیک به 9 هزار نفر از این صندوق در استان همدان مستمری ماهانه دریافت میکنند.
وی همچنین گفت: امسال حقوق مستمریبگیران 20 درصد افزایش پیدا کرده و به همراه مابهالتفاوت ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد 1403 به حساب واریز شده است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان اظهار کرد: این صندوق با سرمایهگذاری در صنایع بزرگ کشور از منابع مردم حفاظت کرده و هماینک یک صندوق پایدار، فعال و بدون کسری و منابع هستیم.
وی تأکید کرد: افراد 18 تا 50 سال میتوانند با عضویت در این صندوق و با 30 تا 35 سال سابقه، بازنشست شوند.
در پایان این نشست، حکم بازنشستگی یکی از افرادی که بازنشست شده و حکم بیمهنامه یکی از مادران دارای سه فرزند تازه بیمهشده، به آنان اعطا شد.
شناسه خبر 86425