شناسه خبر:47661
1400/8/9 09:30:10

سپهرغرب، گروه خبر: درحالی مردم در اراک با کمبود فضاهای تفریحی روبه‌رو هستند که به گفته سرپرست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، ترک فعل مدیران سبب عدم تحقق برنامه‌های دره گردوی اراک شد.

کلان‌شهر اراک ازجمله شهرهای کشور است که قدری تأمل و بررسی تفرج‌گاه‌ها و ازدحام جمعیت آن نشان از مشکلات عمده در وجود تفرج‌گاه و مراکز اقامتی و تفریحی خانواده‌ها دارد.

این درحالی است که اراک با وجود داشتن زیرساخت‌هایی همچون پارک جنگلی و نیز منطقه گردشگری که در حوزه شهری مورد غفلت واقع شده، این‌روزها با رنج و مشکل در حوزه تفر‌ج‌گاه‌های شهری روبه‌رو است.

   کمبود فضاهای تفریحی در کلان‌شهر اراک

موضوعی که «محسن خیرمند»، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به این مسئله، اظهار کرد: شهر اراک به‌دلیل کمبود فضاهای تفریحی از قبیل شهر بازی‌های نوین و الکترونیک در قالب پارک‌های تفریحی کودکان، خانه‌های بازی و اماکن تفریحی بزرگ‌سالان، بیش از یک دهه است که دارای هیچ‌گونه برنامه و نگرش جدیدی نیست. ازاین‌رو دره گردو اراک به‌عنوان مرکز توریستی، تفریحی و خانوادگی می‌تواند کمک شایانی به کمبود این نقیصه در کلان‌شهر اراک داشته باشد.

وی افزود: جا دارد از اقدامات صورت‌گرفته در راستای این طرح و بودجه‌های اختصاص‌یافته تشکر کنیم؛ هرچند از نیازهای کالبد شهری و یکی از موارد مهم در مباحث اجتماعی، زیست‌محیطی، منظر شهری، کاهش آلاینده‌ها، نشاط اجتماعی، جذب گردشگر و ارتقای اقتصاد، وجود اماکن تفریحی شهری است که متأسفانه در شهر اراک با وجود اقداماتی که در طی سال‌های اخیر انجام شده، چنین فضاهایی در کلان‌شهر به حد استانداردهای مناسب یک شهر آلاینده نرسیده است.

   رتبه نامناسب نشاط اجتماعی کلان‌شهر اراک

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی با اشاره به رتبه نامناسب نشاط اجتماعی کلان‌شهر اراک، گفت: فقدان توجه برخی از مسئولان استانی و شهری به اماکن تفریحی در کلان‌شهر اراک، یکی از علل کسب این جایگاه است.

وی ادامه داد: یکی از مؤلفه‌های مهم در راستای افزایش نشاط اجتماعی، وجود این‌چنین مکان‌هایی بوده و نبود نشاط اجتماعی باعث افزایش آمارهای مربوط به طلاق، خودکشی، اعتیاد، افسردگی و از همه مهم‌تر سبب فرسایش استعدادها در جامعه می‌شود.

   ترک فعل برخی از مدیران و دست‌اندرکاران در مسئله دره گردو

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اضافه کرد: با توجه به گذشت نزدیک به 15 سال از تصویب طرح منطقه گردشگری گردو اراک در هیئت دولت و تخصیص اعتبارات خوبی که در این زمینه داشتیم، اما شاهد تغییرات ملموسی نبودیم و با نگاه به کارنامه و عملکرد برخی از دستگاه‌های مجری و متولی در استان و کلان‌شهر اراک در راستای سامان‌دهی دره گردو، متأسفانه شاهد ترک فعل برخی از مدیران و دست‌اندرکاران این امر هستیم.

وی بیان کرد: از سال 1399 با همکاری دستگاه‌های مربوط و دخیل 86 هکتار از این اراضی تحویل شهرداری اراک شد و نزدیک به 118 میلیارد ریال برای سامان‌دهی این طرح، بودجه درنظر گرفته شده بود، اما شاهد اقدمات ملموس و اقناع‌کننده برای عامه مردم نیستیم.

خیرمند خاطرنشان کرد: منطقه گردو، منطقه نمونه‌گردشگری است که با وسعت 100 هکتار در جنوب شهر اراک از آب و هوای مناسب، طبیعت بکر و مسیر دسترسی آسان برخوردار است و روزانه و به‌ویژه روزهای تعطیل این مکان محل تفریح صدها ورزشکار و خانواده اراکی است؛ بنابراین از دستگاه‌های مسئول انتظار داریم تا در راستای وظایف قانونی خود اقدامات لازم را انجام دهند تا شاهد سامان‌دهی هرچه سریع‌تر این مکان توریستی تفریحی باشیم.

حال باید دید شورای تازه‌نفس ششم و مدیریت شهری در کلان‌شهر اراک در کنار دیگر نهادهای شهری چه اقدامی برای به ثمر رساندن مصوبات درباره این منطقه مهم گردشگری در اراک خواهد داشت؟ و باید دید چه زمانی شاهد افزایش سرانه تفرج‌گاه‌های شهر اراک خواهد بود؟

شناسه خبر 47661