یک مسئول صنفی گفت: اتحادیه سراسری دامداران با کمک سازمان تعاون روستایی قرار است سکوهای فروش از تولید به مصرف راهاندازی کند که هر کیلوگرم گوشت گوساله نر به 450 هزار تومان کاهش مییابد.
بازار گوشت یکی از اقلام کالای اساسی بوده که تأمین آن کمک زیادی به سلامت جامعه به لحاظ پروتئینی میکند. در حال حاضر قیمت گوشت مرغ تا حدودی کاهشی است اما نرخ گوشت قرمز با وجود کاهش قیمت دام زنده دارای چسبندگی بوده و کاهش محسوسی ندارد.
دبیر انجمن صنفی جوجه یکروزه عنوان کرد: امروز نرخ جوجه یکروزه گوشتی بستگی به قیمت مرغ دارد. در چند هفته اخیر تقاضا در بازار مرغ کاهش یافته و به تبع آن نرخ جوجه یک روزه هم تعدیل شده است و تولیدکنندگان گوشت سفید در انتظار بازار شب عید هستند.
محمدرضا صدیقپور، افزود: بازار جوجه یکروزه مدیریت شده و بر اساس تقاضای بازار و تابع قیمت گوشت مرغ است و قیمت جوجه یکروزه بستگی به این بازار دارد.
وی با بیان اینکه جوجه یکروزه قابل نگهداری به مدت طولانی نیست، ادامه داد: امروز نرخ تمام شده جوجه یک روزه قیمت با سود متعارف به طور میانگین حدود 25 هزار تومان است. انجمن با پیشبینی وضعیت تقاضا در بازار گوشت مرغ منتهی به ایام عید و ماه مبارک رمضان با بالاترین ظرفیت فعالیت و اقدام به تولید جوجه یکروزه خواهد کرد.
دبیر انجمن صنفی جوجه یکروزه ادامه داد: سال گذشته برای تأمین بازار شب عید 20 میلیون تخم مرغ نطفهدار وارد شد اما امسال تمام نیازمندی کشور به جوجه یکروزه از محل تولیدات داخل تأمین خواهد شد و از دی ماه، ماهانه 150 میلیون قطعه جوجه یک روزه هدفگذاری و تولید خواهد شد.
*کاهش قیمت تمامشده با راهاندازی زنجیره تولید
مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی درباره وضعیت تولید مرغ گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت مرغ در ایران پایین بوده و تولیدکنندگان سعی دارند با ورود به بازار صادراتی این زیان را جبران کنند.
همایون دارابی، افزود: برای خروج از وضعیت فعلی باید زنجیره تولید در کشور بهوجود آید. بهعنوان مثال، برزیل با تشکیل این زنجیره تولید، 25 درصد تولیداتش برای بازار داخل و باقی صادر میشود.
وی ادامه داد: ایجاد زنجیره تولید یک نقطه مثبت بوده که کمک بسیاری به بهبود تولید میکند؛ ضمن اینکه مالیات ارزش افزوده در انتهای زنجیره از مصرفکننده دریافت میشود.
*کاهش بازار تقاضا با کاهش قدرت خرید مردم
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک درباره وضعیت تولید دام هم گفت: قیمت دام در نیمه دوم نسبت به شهریورماه کاهش یافته و در دو حوزه دام سبک و سنگین شاهد انباشتگی دامها هستیم.
افشین صدر دادرس، عنوان کرد: کاهش قدرت خرید مردم بازار تقاضا را کاهش داده و جذابیت لازم را برای تولیدکننده ندارد.
وی در پایان گفت: با وجود کاهش قیمت دام زنده اما نرخ گوشت قرمز در بازار پایین نیامده است.
*راهاندازی سکو فروش بهزودی
در ادامه مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور گفت: دولت به موضوع دامهای انباشت شده در دامداریها ورود کرده و خرید حمایتی گوشت گوساله پنج تکه را 420 هزار تومان مصوب کرده است.
مجتبی عالی، با بیان اینکه قیمت مصوب از قیمت تمام شده تولید پایینتر است، افزود: نرخ 420 هزار تومان با محاسبه قیمت دام زنده هر کیلو گرم 170 هزار تومان بوده که قیمت واقعی و تمام شده نیست. ضمن اینکه پرداخت مطالبات دامداران هر دو ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: با این قیمت دامدار میتواند در بازار نقد بفروشد و چه نیازی است که با فروش به دولت زیر قیمت و پرداخت دو ماهه خود را بیشتر متضرر کند.
وی گفت: خرید حمایتی با قیمت واقعی منجر به تولید پایدار شده و دیگر ارز برای گوشتهایی که به لحاظ کیفیت و طعم در حد و اندازه گوشت تولید داخل نیست، هزینه شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با تأکید بر اینکه دولت باید با دام و گوشت آن را با قیمت خرید معادل نرخ تمامشده به اضافه سود متعارف، خرید عادلانه حمایتی داشته باشد، ادامه داد: این نحوه قیمتگذاری از سوی دولت نگرانیهایی را راجع به تولید پایه پروار بهوجود آورده است.
عالی تصریح کرد: اتحادیه سراسری دامداران کشور با کمک سازمان تعاون روستایی قرار است سکوهای فروش از تولید به مصرف راهاندازی کند و نخستین آن در امینآباد شهر ری بهزودی وارد فاز اجرایی میشود.
وی در پایان اعلام کرد: بر اساس تفاهمنامه صورت گرفته این موضوع تا یک ماه آینده عملیاتی شده و خرید هر کیلو گرم گوشت گوساله نر با کیفیت 450 هزار تومان خواهد بود.
شناسه خبر 90694