شناسه خبر:40044
1400/2/12 11:50:22

سپهرغرب، گروه خبر: دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه دستمزدهای کارگری 30 تا 40 درصد کمتر از دستمزد واقعی است، گفت: امیدوارم سیاست‌های اخیر قوه قضائیه کارخانه‌های تعطیل استان چون لرد، کیوان و قارچ سینا را به چرخه اقتصاد و تولید بازگرداند.
چنگیز اصلانی ظهر روز گذشته در نشست مجازی به‌مناسبت هفته کارگر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اساسی‌ترین مشکل کارگران امنیت شغلی است، اظهار کرد: حل مشکل تعطیلی واحدهای تولیدی در همدان باید بیش‌ازپیش مدنظر مسئولان قرار گیرد، چراکه کارخانه لرد همدان با 450 نیروی کار و شرکت کیوان با 700 نیروی کار به ورطه تعطیلی و رکود کشیده شده است.
وی با اشاره به اینکه کارخانه لرد به‌علت ضعف مدیریتی 15 سال تعطیل شده درحالی که مبلغ عرصه و اعیان این شرکت بیش از مبلغ بدهی است، افزود: این کارخانه را به عمد ورشکسته کردند، امیدوارم با توجه به سیاست‌های اخیر رئیس قوه قضائیه این شرکت به‌عنوان یکی از برندهای تولیدی استان احیا شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان با تأکید بر اینکه شرکت کیوان نیز یکی از شرکت‌های مطرح بود که کارگران در سه نوبت کاری در این کارخانه فعالیت داشتند اما درحال حاضر با 50 نیرو فعال است، تصریح کرد: انتظار داریم احیای شرکت‌هایی چون لرد، کیوان و قارچ سینا توسط دادگستری و قوه قضائیه پیگیری شود و به چرخه اقتصاد و تولید بازگردند.
وی دستمزدهای کارگری را 30 تا 40 درصد کمتر از دستمزد واقعی دانست و گفت: 9 نفر در شورای عالی کار حضور دارند، اما درنهایت کارفرمایان و دولت‌مردان در میزان دستمزد کارگران تعیین‌کننده هستند؛ از همین رو بنده اگر وزیر می‌شدم، حتماً قانون سه‌جانبه‌گرایی را حاکم می‌کردم و حق را به حق‌دار می‌دادم.
اصلانی با اشاره به نزدیکی انتخابات ریاست‌جمهوری، خاطرنشان کرد: برای تحقق شعار سال همدلی و تعامل همه مسئولان نیاز است؛ بنابراین رئیس‌جمهور آینده باید وزیری را سر کار بیاورد که مدافع حقوق کارگران باشد.
وی با تأکید بر اینکه دستمزد حداقلی دو میلیون و 700 هزار تومان پاسخگوی دخل و خرج کارگران نیست به‌ویژه که 90 درصد از کارگران حداقلی‌بگیر هستند، بیان کرد: نبود امنیت شغلی در کاهش انگیزه و راندمان تولید مؤثر است، از همین رو باید تدابیری برای این مهم اندیشیده شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان به موضوع امنیت شغلی کارگران که از سال 74 به بعد در تبصره یک ماده هفت قانون کار به هر علتی به هیئت دولت نرفته است، اشاره کرد و یادآور شد: معیشت جامعه کارگری استان با وجود تلاش‌های مجاهدانه در شرایط کرونایی و ارائه خدمات به مردم، مورد توجه قرار نگرفته است.
وی داروی شفابخش معضلات کشور را تولید و اشتغال دانست و اضافه کرد: امروز مشکلات جامعه کارگری قراردادهای موقت است و نیروهای کار امنیت شغلی ندارند که باید ماده هفت قانون کار اصلاح و مشکلات معیشتی کارگران حل شود.
اصلانی با بیان اینکه جامعه کارگری با وجود اینکه خدمات برای مردم به ارمغان می‌آورد از حداقل‌های زندگی برخوردار است، افزود: امنیت شغلی و تأمین مسکن برای این قشر رؤیا شده، بنابراین از مسئولان استانی و کشوری انتظار داریم نهایت توجه را نسبت به حق و حقوق کارگران داشته باشند.
وی متذکر شد: در شرایط شیوع کرونا جامعه کارگری با تلاش برای کنترل این ویروس در استان، مشغول به‌کار است؛ به‌نحوی که در کنار کادر درمان از اقشاری هستند که خطر ابتلا به کرونای آن‌ها جدی است، همچون کارگرانی که در بخش‌های مختلف ازجمله بیمارستان‌ها و آرامستان‌ها فعال هستند.

شناسه خبر 40044