شناسه خبر:49530
1400/9/20 09:15:51

سپهرغرب، گروه خبر: جلسه بررسی و پیگیری علل حادثه تصادف مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان در محور هلشی- ماهیدشت با حضور کمره‌ای، معاون وزیر آموزش‌وپرورش برگزار و تمامی علل این سانحه مورد بررسی قرار گرفت.

جلسه بررسی و پیگیری علل حادثه تصادف مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان در محور هلشی- ماهیدشت با حضور هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، کمره‌ای معاون وزیر آموزش‌وپرورش، فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، فرماندار کرمانشاه، بخشدار، دهیاران و مدیران و مسئولین دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برگزار شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه در ابتدا ضمن تسلیت به خانواده‌های دو دانش‌آموز فوت‌شده، اظهار کرد: روز گذشته مقارن ساعت 8:50 تعدادی از دانش‌آموزان 11 روستا که در منطقه‌ای به‌نام روستای دولت‌آباد جمع می‌شدند، قبل از رسیدن به مقصد متأسفانه دچار سانحه می‌شوند که در این حادثه دو نفر از دانش‌آموزان جان خود را از دست می‌دهند.

مجید یزدان‌پناه تصریح کرد: ظرفیت مینی‌بوس دچار حادثه 16 نفر بوده، اما سه نفر از دانش‌آموزان استثنایی به اصرار والدین و به‌علت نبودن وسایل نقلیه، به این ظرفیت اضافه می‌شود که متأسفانه یکی از فوتی‌ها نیز از همین دانش‌آموزان استثنایی بوده است.

   ترک تحصیل بیشتر دختران روستایی بعد از مقطع ابتدایی

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه ادامه داد: در هر روستا یک مدرسه ابتدایی ساخته شده است، اما بعد از اتمام دوره ابتدایی متأسفانه بسیاری از دانش‌آموزان ترک تحصیل می‌کنند و برای دوره اول و دوم متوسطه تعداد دانش‌آموزان کمتر می‌شود؛ با توجه به اینکه این 11 روستا 45 دانش‌آموز را در خود جا داده است، بنابراین محوریت آموزش در این روستاها در یک روستا قرار داده شده بود. ما برای ایجاد مدارس متوسطه در روستاها نیاز به امکانات بیشتری ازجمله نیروی انسانی داریم‌.

وی افزود: فاصله دورترین روستاها به محل آموزش دانش‌آموزان حادثه‌دیده هفت کیلومتر و نزدیک‌ترین روستا دو کیلومتر بوده است.

   مقصر تصادف خونین سرویس مدرسه دانش‌آموزان مشخص شد

رئیس پلیس راه کرمانشاه گفت: سال ساخت وسیله نقلیه مینی‌بوس بنز مورد حادثه 1360 بوده است؛ یعنی حدود 41 سال از ساخت آن می‌گذرد که دارای بیمه‌نامه شخص ثالث، معاینه فنی و فاقد صورت‌وضعیت مسافری بوده است.

سرهنگ کیخسرو دستغیب خاطرنشان کرد: مدل ساخت کمپرسی بنز نیز 1382 بوده است. راننده کمپرسی در اظهارات خود به پلیس اظهار کرده که دقایقی را به‌خاطر رد شدن وسیله نقلیه دیگری که از فرعی به اصلی آمده بود، در سطح جاده متوقف می‌شود که در همین دقایق مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان با توجه به مه‌گرفتگی صبحگاهی به وسیله نقلیه کمپرسی برخورد می‌کند.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه تصریح کرد: متأسفانه مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان قبل از برخورد به کمپرسی 21 متر خط ترمز داشته است، بنابراین با توجه به شواهد موجود در این تصادف‌، 50 درصد راننده کمپرسی و 50 درصد راننده مینی‌بوس مقصر حادثه شناخته شدند.

وی ابراز کرد: البته باید به این نکته اشاره کنیم که هنگام بررسی صحنه تصادف متوجه وجود یک پیک‌نیک برای گرم شدن فضای مینی‌بوس در داخل این وسیله نقلیه شدیم.

   بازوند خطاب به یزدان‌پناه: نحوه نظارت بر سرویس‌ مدارس چگونه است؟

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در ادامه با مخاطب قرار دادن یزدان‌پناه، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه، متذکر شد: نظارت بر سرویس‌های مدارس و وسیله نقلیه مورد حادثه چگونه صورت گرفته است؟

مدیر آموزش‌وپرورش کرمانشاه در پاسخ به این سؤال گفت: تمامی وسایل نقلیه که در این مسیر تردد می‌کنند، متأسفانه سال ساختشان مربوط به سال 55، 56 و 60 است و وسیله نقلیه که به‌روز باشد، در این مسیر برای جابه‌جایی دانش‌آموزان وجود ندارد؛ البته مینی‌بوس مورد حادثه از سوی والدین دانش‌آموزان تهیه شده است، درحالی که باید برای تعیین سرویس مدارس نامه به بخشدار نوشته می‌شد و توسط آموزش‌وپرورش سرویس آن‌ها تهیه می‌شد که عملاً این کار صورت نگرفته است.

در ادامه این نشست دهیار هلشی به نیاز این منطقه به ساخت مدرسه متوسطه اشاره کرد و گفت: دانش‌آموزان این روستاها نیازمند مدرسه هستند که از استاندار تقاضا داریم به این مهم رسیدگی کند.

   درخواست والدین دانش‌آموزان حادثه‌دیده: ساخت یک مدرسه

استاندار کرمانشاه نیز اظهار کرد: درخواست والدین دانش‌آموزان حادثه‌دیده ساخت یک مدرسه در این منطقه بوده است؛ با توجه به کارشناسی‌های انجام‌شده به آموزش‌وپرورش یک هفته فرصت داده می‌شود بررسی‌ها را انجام دهد که درصورت نیاز تأمین اعتبار کنیم و یک مدرسه در آنجا ساخته شود.

وی افزود: بسیاری از والدین نسبت به تقاضای سرویس دانش‌آموزان اطلاع کافی ندارند و آنچه افکار عمومی از این حادثه برداشت می‌کند، این است که در این مناطق مدرسه وجود نداشته؛ درحالی که نمی‌توان برای یک یا دو دانش‌آموز یک مدرسه ساخته شود و زمانی که وسیله نقلیه استاندارد برای جابه‌جایی دانش‌آموزان وجود ندارد، بنابراین والدین مجبور به گرفتن وسیله نقلیه می‌شوند که فاقد استاندارد لازم است.

   بیش از 40 درصد مدارس کشور کمتر از 50 نفر دانش‌آموز دارند

معاون وزیر آموزش‌وپرورش کشور نیز ضمن همدلی و همدردی با مردم کرمانشاه و تسلیت به خانواده‌های دانش‌آموزان از دست رفته، گفت: امیدواریم این حوادث دیگر در هیچ استانی تکرار نشود، چنین حوادثی بسیار متأثرکننده است و آموزش‌وپرورش را به شوک می‌برد، فارغ از علت موضوع حادثه، در مواجهه با چنین پدیده‌هایی باید درس بگیریم.

علیرضا کمره‌ای تصریح کرد: در کشور ما بیش از 40 درصد مدارس کمتر از 50 نفر دانش‌آموز دارند، برای اینکه عدالت‌محورانه به بحث آموزش‌وپرورش نگاه کرده باشیم، حتی یک دانش‌آموز را زیر پرچم حمایتی خود قرار داده‌ایم، اما متأسفانه این یک واقعیت است که با اتمام دوره ابتدایی در روستاها، بیشتر دانش‌آموزان ترک تحصیل می‌کنند و در دوران متوسطه اول و دوم با تعداد کمتری از دانش‌آموزان مواجه هستیم.

کمره‌ای در پایان گفت: در نگاه نخست به این حادثه نمی‌توان گفت که عدم وجود مدرسه باعث چنین حادثه‌ای شده است، اما در جمع‌بندی اگر نیاز به ساخت مدرسه نیز احساس می‌شود، مسئولین استانی مو ظف به ساخت مدرسه هستند.

شناسه خبر 49530